Voorbeschouwing Egypte – Paraguay & Frankrijk – Argentinië: Topwedstrijd in kwartfinale Olympische Spelen

Foto: Voorbeschouwing Egypte – Paraguay & Frankrijk – Argentinië: Topwedstrijd in kwartfinale Olympische Spelen

Op vrijdagavond staan er twee kwartfinales op het programma bij het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Egypte neemt het op tegen Paraguay, terwijl Frankrijk een topwedstrijd speelt tegen Argentinië. Frankrijk en Argentinië zijn de grootste favorieten van dit toernooi, maar slechts één van hen zal doorstoten naar de halve finale. Deze voorbeschouwing biedt informatie over beide duels.

Egypte: teaminfo en vorm

Egypte is een van de verrassingen van de groepsfase. In een poule met Spanje, Oezbekistan en de Dominicaanse Republiek werd Spanje beschouwd als de absolute favoriet. Egypte verraste echter door Spanje te verslaan en behaalde zo, met zeven punten, de groepswinst. Na een gelijkspel tegen de Dominicaanse Republiek en een 0-1 overwinning op Oezbekistan, werd Spanje met 1-2 verslagen.

Ibrahim Adel was de uitblinker tegen Spanje. De linksbuiten van Pyramids FC scoorde tweemaal in deze wedstrijd. Door de eerste plaats in de groep kreeg Egypte een relatief gunstige loting tegen Paraguay. Vooral de defensie van Egypte presteert uitstekend dit toernooi; in de eerste drie duels kreeg het team slechts één doelpunt tegen. Alleen Spanje wist te scoren en dat doelpunt viel pas in de 90e minuut.

Paraguay: teaminfo en vorm

Paraguay had een relatief gunstige loting in Groep D met Japan, Israël en Mali als tegenstanders. Dit was zeker niet de sterkst bezette groep van het toernooi. In de eerste wedstrijd verloor Paraguay kansloos met 5-0 van Japan. Na een vroege achterstand kreeg Wílder Viera een rode kaart, wat Japan in de kaart speelde.

Desondanks herstelde Paraguay zich knap met een 2-4 overwinning op Israël. In de laatste wedstrijd werd Mali met 0-1 verslagen. Paraguay beschikt over veel talent, aangevuld met ervaren krachten als doelman Gatito Fernández en verdediger Fabián Balbuena.

Blessures en schorsingen bij Egypte en Paraguay

In de wedstrijd tegen Spanje vielen Omar Fayed en Mohamed Shehata geblesseerd uit. Het is nog onzeker of die spelers kunnen spelen tegen Paraguay.

Aan Paraguayaanse kant zijn er ook spelers met blessures. Enso González en Marcelo Fernandez vielen beiden geblesseerd uit en het is nog onduidelijk of ze beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen Egypte.

Frankrijk: teaminfo en vorm

Het thuisland van deze Olympische Spelen behoort tot de favorieten van het toernooi. In Frankrijk spelen veel getalenteerde voetballers in de leeftijdscategorie die mag deelnemen aan de Spelen. Met Alexandre Lacazette, Jean-Philippe Mateta en Loïc Badé als dispensatiespelers beschikt bondscoach Thierry Henry over een zeer sterke selectie.

Dit is ook terug te zien in de resultaten tot nu toe. De Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland werden allebei met 3-0 verslagen en Guinee moest een 1-0 nederlaag slikken tegen Frankrijk. Door deze drie overwinningen won Frankrijk overtuigend de groepsfase. Hierdoor treft het land nu de nummer twee van een andere groep. Op papier zou dit een zwakkere tegenstander moeten zijn, maar in dit geval is het Argentinië..

Argentinië: teaminfo en vorm

De Argentijnse selectie stelt tot nu toe een beetje teleur tijdens de Spelen. In Groep B eindigde het land als tweede achter Marokko en vóór Oekraïne en Irak. De verwachtingen voor Argentinië zijn hoog, aangezien het land de regerend wereldkampioen en winnaar van de Copa América is. Hoewel de selectie tijdens de Spelen compleet anders is, worden de verwachtingen hierdoor niet minder.

In de eerste groepswedstrijd verloor Argentinië, met Gerónimo Rulli op doel, van Marokko. Vervolgens werd Irak met 1-3 verslagen en Oekraïne met 0-2. De dispensatiespelers van Argentinië hebben nog niet veel indruk gemaakt. Rulli heeft nog niet uitgeblonken en Julián Álvarez heeft nog niet gescoord. Aanvoerder Nicolás Otamendi is de enige van de drie dispensatiespelers die consistent presteert.

Blessures en schorsingen

Henry beschikt over een fitte selectie en kan kiezen uit al zijn spelers. Aan de Argentijnse kant is Lucas Beltran de enige speler met een lichte blessure, maar hij lijkt inzetbaar te zijn vanaf de bank.

Conclusie

Egypte heeft goed gepresteerd in de groepsfase en treft nu Paraguay, een tegenstander die te verslaan zou moeten zijn. Frankrijk is de ploeg in vorm. De winnaars van deze duels zullen elkaar treffen in de halve finale.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor deze kwartfinales.

Welke landen gaan door?

  • Egypte & Frankrijk
  • Egypte & Argentinië
  • Paraguay & Frankrijk
  • Paraguay & Argentinië
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:06
1+
Onverwacht snelle promotie voor Vos bij AC Milan
17:47
23+
FC Utrecht teleurgesteld vanwege afgelast duel met Ajax
17:29
20+
Koeman verklaart keuze voor Brobbey: “Dat kan hij nóg beter dan Joshua”
17:11
234+
Nederland witheet na ‘schandalig’ breaking news: “Respect verloren”
17:00
70+
Hoe AZ het verlies van bepalende spelers op haar eigen wijze oploste
16:50
138+
Koeman verklapt na Brobbey volgende basisspeler tegen Duitsland
16:47
158+
BREAKING: Ook Ajax – FC Utrecht afgelast
16:33
77+
Van Hanegem wijst zijn grote Oranje-uitblinker tegen Bosnië aan
16:24
58+
Mossou trekt ‘simpele’ Weghorst-conclusie na trainingsruzie
15:49
56+
Koeman: “Daar heb ik wel wat van gezegd, want dat is gek”
15:33
137+
‘Ergernis bij Van der Gijp over gewoonte Derksen in VI’
15:16
181+
Koeman slechts een paar stappen verwijderd van juiste weg Oranje
15:00
190+
Koeman schept duidelijkheid over Oranje-toekomst Memphis
14:54
111+
Koeman reageert op akkefietje Weghorst met gebroeders Timber
14:41
1885+
Özcan Akyol hard aangepakt na uitspraak in VI: “Onzin”
14:28
65+
Ajax kan transfervrije optie wegstrepen: PEC slaat toe
14:17
326+
Farioli laat clubloze oude bekende meetrainen bij Ajax
14:00
92+
Andere toptrainer (in wording) haalt zijn gram in Eindhoven
13:48
177+
Zorgen om Oranje-basisspeler: “Wat is er met hem aan de hand?”
13:36
82+
Spits klopt op deur Koeman: ‘Als je dat niet nastreeft, wat doe je dan hier?’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie