Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing eindfase Groep B: Wie wordt er tweede achter Spanje?

Foto: Voorbeschouwing eindfase Groep B: Wie wordt er tweede achter Spanje?

De laatste speelronde van het EK gaat van start en in Groep B is er nog veel om voor te spelen. Spanje is al geplaatst na twee wedstrijden, maar Italië, Albanië en Kroatië maken allemaal nog kans op de tweede plaats. Maandagavond wordt spannend met Albanië tegen Spanje en Kroatië tegen Italië, beide om 21.00 uur. In deze voorbeschouwing vind je informatie voor die twee duels.

Stand in Groep B

De Spaanse selectie staat bovenaan met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Spanje kan de eerste plek niet meer verliezen. Bij een nederlaag tegen Albanië kan Italië nog op gelijke hoogte komen, maar door de overwinning van Spanje op Italië kunnen de Spanjaarden de eerste plek niet meer kwijtraken. Albanië kan met een stunt tegen Spanje nog over Italië heen gaan. Met vier punten lijkt Albanië zich te plaatsen, omdat de beste nummers drie ook doorgaan. Twee punten zullen naar verwachting niet genoeg zijn.

Kroatië verloor van Spanje en speelde gelijk tegen Albanië, waardoor het land nu op één punt staat. De Kroaten moeten winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde; bij een gelijkspel of nederlaag is hun toernooi voorbij. Italië kan bij een gelijkspel tegen Kroatië veilig zijn, maar bij een nederlaag zakt de selectie naar de derde plek en als Albanië verrast tegen Spanje zelfs naar de vierde plek. Italië moet minimaal één punt halen om zeker te zijn van plaatsing.

🇦🇱 Albanië: teaminfo en vorm

Albanië is een van de verrassingen van dit toernooi. Ondanks dat het team slechts één punt heeft, is er indruk gemaakt. Tegen Italië kwamen de spelers snel op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-1. Tegen Kroatië kwam Albanië na elf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Qazim Laci. Kroatië kon pas op een kwartier voor tijd gelijkmaken via Andrej Kramarić. Klaus Gjasula, die in minuut 73 inviel, maakte in minuut 76 een eigen doelpunt, waardoor Kroatië op voorsprong kwam. In de 90+5e minuut scoorde dezelfde Gjasula voor Albanië en bracht de stand gelijk.

Bij een overwinning op Spanje komt Albanië op vier punten te staan, wat voldoende zou moeten zijn om bij de beste nummers drie van het toernooi te horen.

🇪🇸 Spanje: teaminfo en vorm

Spanje en Duitsland hebben de meeste indruk gemaakt gedurende dit toernooi. Spanje versloeg Kroatië gemakkelijk in de eerste wedstrijd en won later met 1-0 van Italië door een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori. Gianluigi Donnarumma speelde een geweldige wedstrijd en hield meerdere gevaarlijke ballen tegen.

Door deze twee overwinningen is Spanje al zeker van de eerste plek. Onderling resultaat gaat boven doelsaldo tijdens het Europees kampioenschap, waardoor Italië zelfs bij een gelijk aantal punten niet meer boven Spanje kan eindigen. De Spaanse bondscoach zal tegen Albanië waarschijnlijk enkele belangrijke spelers rust geven, zodat ze goed voorbereid zijn voor de knock-outfase en de wisselspelers wedstrijdritme kunnen opdoen.

Blessures en schorsingen bij Albanië en Spanje

Armando Broja, Aber Hoxha, Elseid Hysaj, Mirlind Daku en Klaus Gjasula hebben allemaal al een gele kaart gekregen en moeten oppassen tegen Spanje om een schorsing te vermijden.

Bij Spanje krijgt Rodri, van Manchester City, gedwongen rust omdat hij tegen Italië zijn tweede gele kaart pakte en geschorst is. Robin Le Normand en Daniel Carvajal hebben ook al een kaart en moeten dus oppassen tegen Albanië.

Verwachte opstellingen Albanië – Spanje

🇭🇷 Kroatië: teaminfo en vorm

Kroatië is niet goed aan het toernooi begonnen. In de eerste wedstrijd werden de spelers door Spanje met 3-0 verslagen, ondanks dat het team toch een aantal grote kansen creëerde. Tegen Albanië gebeurde iets soortgelijks; Kroatië was de bovenliggende partij, maar kwam toch op achterstand en kon de vele kansen niet benutten.

Uiteindelijk wisten de Kroaten een voorsprong te pakken, maar kon deze niet worden vastgehouden. Hierdoor heeft Kroatië slechts één punt behaald tegen Albanië. Toch maakt Kroatië nog steeds kans om tweede te worden in de groep. Bij een overwinning op Italië gaan de Kroaten over de Italianen heen, maar bij een gelijkspel of nederlaag is het toernooi voorbij. Twee punten zijn onvoldoende om bij de beste nummers drie te behoren.

🇮🇹 Italië: teaminfo en vorm

Italië begon goed aan het EK met een overwinning op Albanië, al ging dit niet gemakkelijk. Vervolgens verloren de spelers met 1-0 van Spanje door een eigen doelpunt van een verdediger, ondanks dat Donnarumma zijn doel verder knap schoon hield. Italië verdiende geen punt in deze wedstrijd, maar door het werk van de keeper kwam het team er wel dichtbij.

Nu staat Italië op drie punten en moet er worden gepresteerd. Bij een nederlaag kan Kroatië de tweede plek overnemen en als Albanië ook wint, zakt Italië naar de vierde plek en is het toernooi voorbij. Met drie punten maken de spelers nog kans op de volgende ronde, maar zijn ze afhankelijk van andere resultaten. Italië moet minimaal gelijkspelen tegen Kroatië om zeker te zijn van de tweede plek en de knock-outfase.

Blessures en schorsingen bij Kroatië – Italië

Bij Kroatië is iedereen fit en heeft nog niemand een gele kaart gekregen, wat betekent dat de spelers vol gas kunnen geven tegen Italië.

Aan de Italiaanse kant staan enkele spelers op scherp: Lorenzo Pellegrini, Riccardo Calafiori, Donnarumma en Bryan Cristante hebben allemaal al een gele kaart gekregen.

Conclusie

Spanje is al zeker van de volgende ronde en zal waarschijnlijk rustig aan doen. De andere drie landen kunnen allemaal nog tweede worden in de groep. Voor Albanië en Kroatië wordt het alles of niets en Italië moet voorkomen dat er wordt verloren. Spanje heeft zoveel kwaliteit dat negen punten geen verrassing zullen zijn, terwijl het bij Kroatië tegen Italië nog maar de vraag is of er een winnaar komt.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor de eindfase van Groep B.

Wie wordt er tweede achter Spanje?

  • Italië
  • Kroatië
  • Albanië
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie