Voorbeschouwing Engeland – Zwitserland: Kan Zwitserland stunten tegen Engeland?

Foto: Voorbeschouwing Engeland – Zwitserland: Kan Zwitserland stunten tegen Engeland?

Aan het begin van zaterdagavond neemt Engeland het op tegen Zwitserland in een kwartfinale van het EK. De winnaar van dit duel zal in de halve finale spelen tegen de winnaar van Nederland – Turkije. Engeland begon het toernooi als een van de grote favorieten, maar het vertoonde spel was tot nu toe verre van overtuigend. Zwitserland daarentegen is stabiel en presteert consistent goed genoeg om tegenstanders te verslaan. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op het duel Engeland – Zwitserland.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland: teaminfo en vorm

Engeland begon dit toernooi met hoge verwachtingen bij de databureaus. Ondanks het winnen van de groep, zakte de reputatie door een matige spelopvatting tijdens de groepsfase. De spelers wonnen van Servië, maar speelden gelijk tegen Denemarken en Slovenië, waarbij vooral het gelijkspel tegen Slovenië teleurstellend was.

In de achtste finale speelde Engeland tegen Slowakije. De Engelse ploeg had hier veel geluk. Slowakije kwam in de eerste helft op voorsprong en leek het duel terecht te gaan winnen. Hoewel Engeland meer balbezit had, slaagden de spelers er niet in om kansen te creëren.

Jude Bellingham redde Engeland door in de blessuretijd met een halve omhaal te scoren, waardoor de wedstrijd naar verlenging ging. Slowakije was mentaal gebroken en Engeland scoorde de 2-1. Vervolgens zakte Engeland weer in, waardoor Slowakije nog enkele kansen kreeg. Het lijkt erop dat het team van Gareth Southgate alleen goed speelt bij een achterstand en wanneer het er echt toe doet. Gedurende de rest van de wedstrijd speelt het team vooral verdedigend.

Blessures en schorsingen

Southgate moet het tegen Zwitserland stellen zonder Marc Guéhi, die geschorst is. Ezri Konsa, Joe Gomez of Lewis Dunk zal hem vervangen.

🇨🇭 Zwitserland: teaminfo en vorm

Hoewel de Zwitserse spelers in de kwalificatiefase nog achter Roemenië eindigden, laat het team nu zien dat het een echte toernooiploeg is. Met tegenstanders als Schotland, Hongarije en Duitsland zat Zwitserland in een lastige groep. Dankzij een overwinning op Hongarije en gelijke spelen tegen Schotland en Duitsland eindigde Zwitserland als tweede.

In de achtste finale speelde Zwitserland tegen Italië. Voorafgaand leek het een gelijkwaardige wedstrijd te worden, maar Zwitserland bleek duidelijk de betere ploeg. Of dit te danken was aan het eigen spel of het matige optreden van Italië is moeilijk te zeggen, maar Zwitserland won overtuigend.

Aanvoerder Granit Xhaka is dé motor van het Zwitserse team. Hij heeft de afgelopen jaren nog een stap gezet in zijn ontwikkeling en presteert uitstekend. Bij Bayer Leverkusen behoort hij dan ook tot de beste spelers. Een zwakker punt van Zwitserland is het gebrek aan een afmaker. Breel Embolo is net terug van een blessure en op hem kan nog niet volledig worden vertrouwd. Dan Ndoye heeft tijdens dit toernooi goed gepresteerd in de spits, maar is geen erkende doelpuntenmaker.

Blessures en schorsingen

Aan de Zwitserse kant mag iedereen meedoen tegen Engeland. Er zijn geen schorsingen.

Onderlinge ontmoetingen

Engeland heeft de laatste vijf ontmoetingen met Zwitserland allemaal gewonnen. Vier keer lukte dat in de reguliere speeltijd en eenmaal na strafschoppen in de Nations League. De laatste Zwitserse overwinning dateert uit 1981.

Verwachte opstellingen Engeland – Zwitserland

Conclusie

Engeland is de favoriet voor dit duel. Tijdens eerdere ontmoetingen was Engeland telkens de betere ploeg. Toch zijn er ook twijfels. Het vertoonde spel is nog niet om over naar huis te schrijven. Tegen Slowakije kwam het nog goed, maar Zwitserland is een team dat dit wel kan afstraffen. Met het oog op de halve finale, waarin de winnaar mogelijk tegen Nederland speelt, is dit ook voor Oranje een zeer interessante wedstrijd.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Engeland – Zwitserland.

Wie gaat deze wedstrijd winnen?

  • Engeland
  • Gelijkspel
  • Zwitserland
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie