Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?

Foto: Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?

FC Groningen is uitstekend aan het seizoen begonnen als promovendus. Op dit moment heeft de club zelfs meer punten verzameld dan Feyenoord. Zaterdagavond krijgt Feyenoord de kans om dit verschil te verkleinen. Doordat De Klassieker vlak voor de interlandperiode werd afgelast, heeft Feyenoord één wedstrijd minder gespeeld. De vorm van de Rotterdamse club is daardoor ook moeilijk in te schatten. In de wedstrijd tegen Groningen zal duidelijk worden hoe het team van Brian Priske ervoor staat.

FC Groningen: teaminfo en vorm

Dick Lukkien heeft zich bij FC Groningen wederom bewezen als een zeer kundige trainer. Onder zijn leiding is het gelukt om de club binnen één seizoen terug te laten keren naar de Eredivisie. FC Groningen hoort natuurlijk in de Eredivisie, maar direct promoveren na een degradatie is allesbehalve eenvoudig. Toch slaagde Lukkien daarin. De club is uitstekend aan het seizoen begonnen. In de eerste vier wedstrijden heeft het team nog niet verloren. Met acht punten uit vier wedstrijden staat FC Groningen op een verrassende vierde plaats in de competitie.

Groningen begon het seizoen met twee overwinningen. NAC Breda (4-1) en RKC Waalwijk (1-2) werden in de eerste twee duels verslagen. Vervolgens werd er knap gelijkgespeeld tegen AZ (0-0) en eindigde het duel tegen Almere in een 1-1 gelijkspel. Het team van Lukkien presteert echt als een collectief. Hoewel de club al zeven doelpunten heeft gemaakt, staan topscorers Leandro Bacuna en Jorg Schreuders beiden slechts op twee treffers.

Etienne Vaessen, die overkwam van RKC Waalwijk, lijkt een uitstekende aankoop te zijn. De doelman is in de vier wedstrijden al meerdere keren van grote waarde geweest voor FC Groningen met zijn reddingen.

Blessures en schorsingen

Lukkien lijkt over een fitte selectie te beschikken.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Bij Feyenoord zijn het bewogen weken geweest. Onder Priske is er inmiddels al veel gebeurd. In een waar spektakelstuk werd PSV verslagen in de Johan Cruijff Schaal. Dat duel eindigde in een 4-4 gelijkspel, waarna de Rotterdammers sterker waren in de strafschoppenserie. Tegen Willem II viel de uitslag daarna tegen en eindigde de wedstrijd in 1-1. In de tweede competitiewedstrijd stapte Priske af van een tactiek met drie centrale verdedigers en koos hij voor een 4-3-3. Dit leek te werken, want PEC Zwolle werd eenvoudig met 1-5 verslagen.

De problemen leken opgelost, maar in de derby tegen Sparta Rotterdam verloor Feyenoord opnieuw punten door gelijk te spelen. Ramiz Zerrouki speelde een negatieve hoofdrol door een rode kaart te pakken tegen Sparta. De vierde competitiewedstrijd van Feyenoord staat nog niet op het programma. De Klassieker werd afgelast en Feyenoord heeft sinds 25 augustus geen officiële wedstrijd meer gespeeld. Mede daardoor staat de club nu achtste in de Eredivisie.

De wedstrijd tegen FC Groningen kan worden gezien als een generale repetitie voor de aankomende Champions League-duels. Op donderdag 19 september nemen de Rotterdammers het namelijk op tegen Bayer Leverkusen. Dit is de eerste wedstrijd van een drukke periode met veel Europese wedstrijden. Nieuw puntenverlies zou het vertrouwen van Feyenoord schaden richting deze belangrijke Europese ontmoeting.

Blessures en schorsingen

Quilindschy Hartman, Hugo Bueno en Calvin Stengs ontbreken vanwege blessures. Ramiz Zerrouki is afwezig tegen FC Groningen door een schorsing.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord is de laatste jaren de sterkere partij gebleken. Voor FC Groningen is het al negen ontmoetingen geleden dat er van Feyenoord werd gewonnen. In februari 2019 slaagde FC Groningen erin met 1-0 te winnen, dankzij een eigen doelpunt van Sven van Beek.

Conclusie

Voor Feyenoord is het inmiddels alweer een tijdje geleden dat er een officiële wedstrijd werd gespeeld. Door de interlandperiode en de afgelaste Klassieker moeten we bijna drie weken terugkijken. Het is daardoor onduidelijk hoe het team van Priske er momenteel voor staat. Zal Feyenoord met hernieuwde energie aan de wedstrijd beginnen en blijkt FC Groningen kansloos, of weet de promovendus de ongeslagen status verder te verlengen?

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor FC Groningen – Feyenoord.

Wat wordt de uitslag van deze wedstrijd?

  • FC Groningen wint
  • Gelijkspelletje
  • Feyenoord gaat winnen
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
5+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
7+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
21+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
24+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
38+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
164+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
112+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
103+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
81+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
71+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
55+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
94+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
173+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
103+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
35+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
17+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
217+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
57+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
200+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie