Voorbeschouwing FC Lugano – Fenerbahçe: Wie zet stap richting de Champions League?

Foto: Voorbeschouwing FC Lugano – Fenerbahçe: Wie zet stap richting de Champions League?

Het voetbalseizoen voelt pas net voorbij door het Europees kampioenschap. Toch zijn de meeste clubs alweer druk in voorbereiding op het komende seizoen. De voorrondes van de Europese competities zijn al in volle gang. Op dinsdagavond neemt Fenerbahçe het op tegen het Zwitserse Lugano. Hier vind je de voorbeschouwing op dit duel.

FC Lugano: teaminfo en vorm

De Zwitserse ploeg neemt het dinsdagavond op in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Lugano, onder leiding van trainer Mattia Croci-Torti, eindigde vorig seizoen als tweede in de Zwitserse competitie. Hierdoor komt de ploeg nu uit in de tweede kwalificatieronde van het miljoenenbal. Hoewel Young Boys te sterk was, wist Lugano in een spannende strijd Servette te verslaan en zo met één punt voorsprong de tweede plaats te bemachtigen.

Lugano beschikt niet over veel bekende spelers en moet het vooral hebben van de collectieve kracht in plaats van individuele klasse. Een voordeel voor Lugano is dat het Zwitserse seizoen al begonnen is, terwijl Fenerbahçe nog in de aanloop is naar het nieuwe seizoen en niet alle spelers, die hebben deelgenomen aan het EK, beschikbaar zijn. Afgelopen zaterdag won Lugano met 2-1 van Grasshoppers in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Blessures en schorsingen

Croci-Torti kan waarschijnlijk over een geheel fitte selectie beschikken. Alleen Ilija Maslarov is een vraagteken wegens een blessure.

Fenerbahçe: teaminfo en vorm

Met José Mourinho als nieuwe trainer is Fenerbahçe een interessante club om te volgen. Er gebeurt altijd wel iets bijzonders rondom de Turkse topclub en met Mourinho zal dat niet anders zijn. De Portugese oefenmeester heeft het stokje overgenomen van Ismail Kartal. Hoewel Kartal het niet slecht deed, met 99 punten uit 38 wedstrijden, was dit net niet genoeg om Galatasaray, dat 102 punten behaalde, te verslaan. Hierdoor moest Kartal vertrekken en werd Mourinho aangetrokken.

Fenerbahçe beschikt over vele topspelers, zeker in vergelijking met tegenstander Lugano. Mourinho kan in elke linie kiezen uit uitstekende spelers zoals Dominik Livaković, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Fred, Sebastian Szymański, Dušan Tadić en Edin Džeko. Hoewel het Turkse seizoen nog niet begonnen is, is Mourinho druk bezig zijn ploeg op te bouwen. In oefenduels werd er afgelopen week gewonnen van Strasbourg (0-4) en Hull City (5-1).

Blessures en schorsingen

Ondanks dat veel spelers van Fenerbahçe aan het EK hebben meegedaan, zijn de meeste al weer terug. Tadić, Livaković en Szymański zullen gewoon meedoen tegen Lugano.

Onderlinge ontmoetingen

De twee namen het nog nooit eerder tegen elkaar op.

Conclusie

Voor Lugano zal alles perfect moeten verlopen om te kunnen winnen van Fenerbahçe. De Turkse club is nog in voorbereiding op het seizoen, en dat is waar Lugano van moet proberen te profiteren. Dit zal echter een moeilijke opgave worden gezien de klasse die bij Fenerbahçe aanwezig is.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor FC Lugano – Fenerbahçe.

Wie gaat er winnen?

  • FC Lugano stunt
  • Gelijkspel
  • Fenerbahçe
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie