Voorbeschouwing FC Twente – Fenerbahçe: Tukkers uit op revanche

Foto: Voorbeschouwing FC Twente – Fenerbahçe: Tukkers uit op revanche

FC Twente verraste vriend en vijand in de eerste wedstrijd in de Europa League-groepsfase. Maar de ploeg is er nog lang niet. Als Twente na de winterstop nog steeds actief wil zijn moet er echter nog een hoop gebeuren. Beginnend in eigen huis tegen Fenerbahçe, absoluut geen gemakkelijke tegenstander. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 FC Twente: teaminfo en vorm

Wie zag dat aankomen? Voor veel supporters zal het reisje naar Old Trafford van tevoren toch een beetje hebben aangevoeld als een snoepreisje, een mooie extra avontuur. Maar dat liep anders. Aan de hand van de uitblinkende rechtsback Bart van Rooij werd met 1-1 gelijkgespeeld. Een grote verrassing, maar niet een die onverdiend was voor de Enschedese club. Een heel mooi begin aan de Europa League.

Na de uitschakeling tegen Red Bull Salzburg in de voorrondes van de Champions League, gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle (1-1) en een 2-1-nederlaag bij FC Utrecht leek de ploeg van coach Joseph Oosting een slechte start van het seizoen te beleven. Een start die weinig vertrouwen bood voor de wedstrijden die eraan kwamen, waaronder dus de eerste optredens in de Europa League.

Maar de laatste weken gaat het weer een stuk beter met FC Twente. Eerst werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen, waarna bij Almere City flink uitgehaald werd: 0-5. Dat resultaat was opvallend aangezien de Flevolandse opponent genoeg kansen had gehad om ruim op voorsprong te komen. Na het gelijke spel in Manchester werd afgelopen weekend een zuinige 1-0-zege geboekt tegen promovendus NAC Breda.

Blessures en schorsingen

Michal Sadílek is er al een tijd niet bij, terwijl Younes Taha recentelijk geblesseerd raakte en er minimaal tot de winterstop uit ligt. Het is vooral nog onduidelijk of Daan Rots kan meespelen. Hij was niet fit genoeg om tegen NAC te spelen vanwege liesklachten, maar zou nu mogelijk weer kunnen terugkeren.

🇹🇷 Fenerbahçe: teaminfo en vorm

De Turkse titelstrijd is altijd een ongekend spannende, met Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas als drie enorme kanshebbers in een en dezelfde stad: Istanbul. Maar met Fenerbahçe gaat het de laatste jaren een stuk minder. De laatste landstitel stamt uit het seizoen 2013/14. Daarmee kwam de club gelijk met Galatasaray, maar die ploeg pakte daarna nog vijf kampioenschappen en staat ruim voor.

Vorig seizoen kwam men drie punten tekort en er zat niets meer in dan een voorrondeticket voor de Champions League. Dit kostte İsmail Kartal zijn kop als trainer en José Mourinho werd ingevlogen hem op te volgen. Onder leiding van de Portugees werd FC Lugano nog uitgeschakeld, maar Lille was over twee duels te sterk (2-1 en 1-1). Daardoor daalde Fener af naar de Europa League.

Hierin werd de eerste wedstrijd gewonnen; Union Sint-Gillis werd vorige week met 2-1 aan de kant geschoven. In de nationale Süper Lig staat de club op een tweede plek, met drie punten achterstand op Galatasaray. Van die club werd anderhalve week geleden met 1-3 verloren. Tijdens de meest recente speelronde revancheerde Fenerbahçe zich; tegen Antalyaspor werd met 0-2 gewonnen.

Blessures en schorsingen

İrfan Can Eğribayat, Çağlar Söyüncü en Bright Osayi-Samuel zijn geblesseerd, terwijl Serdar Aziz, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Filip Kostić, Ryan Kent, Oğuz Aydın en Burak Kapacak allemaal niet zijn ingeschreven. Fred viel in tijdens de meest recente wedstrijd en zal hopen nu de kans te krijgen vanuit de basis.

Onderlinge ontmoetingen

Tijdens de Europa League in het seizoen 2009/10 stonden deze twee teams ook tegenover elkaar. Destijds verloor FC Twente thuis met 0-1, maar had het uit al met 1-2 gewonnen. Na een gewonnen oefenwedstrijd in 2011 speelden ze vorig seizoen opnieuw tegen elkaar. In Istanbul werd het liefst 5-1, waarna Fenerbahçe ook uit wist te winnen: 0-1. FC Twente heeft dus wat recht te zetten.

Conclusie

Kijkend naar grote namen als Dušan Tadić, Allan Saint-Maximin en Edin Džeko in het team van Fenerbahçe zou het logisch zijn om die ploeg als favoriet te zien. Maar FC Twente heeft al aangetoond te kunnen verrassen en zullen erop gebrand zijn dit opnieuw te bewijzen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor FC Twente – Fenerbahçe.

Wie gaat met de punten naar huis?

  • FC Twente
  • Fenerbahçe
  • Allebei met één punt
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:36
5+
Voorbeschouwing FC Twente – Fenerbahçe: Tukkers uit op revanche
23:34
27+
Flamingo genoot van duels met Gyökeres: ‘Doel was hem uitschakelen’
23:16
16+
Luuk de Jong: ‘Sporting-goal zag ik absoluut niet aankomen’
23:02
74+
‘PSV-mislukkeling moet club per direct verlaten’
23:01
0+
Champions League-comeback Frenkie de Jong, doelpuntenfestijn op dinsdag
22:55
43+
Dominant maar slordig PSV lijdt puntverlies tegen Sporting
22:37
22+
‘Bergkamp van PSV’ laat Eindhoven bijna ontploffen: “Bijna doelpunt van het jaar”
22:33
22+
Frenkie de Jong maakt langverwachte rentree bij Barcelona
22:04
25+
Voorbeschouwing Slavia Praag – Ajax: opnieuw ruime Amsterdamse zege?
22:01
63+
‘Sneaky schande tijdens PSV-Sporting’
21:48
41+
PSV-goal niet mooiste moment voor rust: “Wat een speler”
21:29
33+
Onverwachte held laat PSV-fans juichen: “Doet ‘ie anders nooit”
21:06
41+
Taylor niet bang voor heksenketel Slavia Praag: ‘Ambiance prikkelt mij’
20:47
25+
Bosz verklaart keuze voor Saibari: ‘Had ook gespeeld als Veerman fit was’
20:39
18+
Uitblinkende Bizot helpt Stade Brest aan tweede CL-overwinning op rij
20:34
58+
Slot wilde Bologna-verdediger bij Feyenoord: “Hij kwam met eye-openers”
20:25
59+
Priske goedgemutst richting Girona-uit: “Het klinkt crazy, maar…”
19:58
30+
Opstelling PSV: Bosz kiest voor Mauro Jr en Saibari in CL-treffen met Sporting
19:39
22+
Geniale vrije trap bij Stuttgart – Sparta gaat de wereld over: ‘Perfectie bestaat’
19:35
101+
Rode kaart voor Bruno Fernandes krijgt staartje bij FA
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie