Voorbeschouwing FC Twente – RB Salzburg: Twente moet winnen om door te gaan

Foto: Voorbeschouwing FC Twente – RB Salzburg: Twente moet winnen om door te gaan

FC Twente heeft nog altijd zicht op een plaats in de Champions League. De club bevindt zich momenteel in de derde kwalificatieronde van het prestigieuze toernooi. In de eerste wedstrijd tegen RB Salzburg leed Twente een nederlaag. Ondanks de 2-1 nederlaag blijft de ploeg uit Enschede nog steeds in de race voor de play-offs. In de thuiswedstrijd moet er in ieder geval worden gewonnen om door te kunnen gaan.

FC Twente: teaminfo en vorm

Onder leiding van Joseph Oosting heeft Twente zich vorig seizoen verzekerd van een plaats in de derde voorronde van de Champions League, door derde te worden in de Eredivisie. De Tukkers hebben zich de laatste jaren weer in de Nederlandse (sub)top gevestigd en willen deze positie nu bekronen met deelname aan de groepsfase van de Champions League. Om dit te bereiken, moet er echter eerst afgerekend worden met RB Salzburg in een dubbele ontmoeting. Mocht dit lukken, dan wacht nog een beslissende play-off. In Oostenrijk verloor Twente met 2-1 van Salzburg, waarbij de ploeg van Pepijn Lijnders de bovenliggende partij was tijdens het eerste duel.

De Deense speler Maurits Kjærgaard zorgde voor een 2-0 voorsprong voor Salzburg. Twente kreeg in de tegenaanval wel enkele grote kansen, maar miste scherpte voor het doel. In de negentigste minuut wist Michel Vlap echter via een vrije trap nog te scoren, waardoor Twente zicht houdt op een stunt in de return tegen Salzburg.

Tussen de twee wedstrijden tegen Salzburg door speelde Twente in de openingsronde van de Eredivisie tegen NEC. In Nijmegen boekte Twente een 1-2 overwinning. Sam Lammers, de nieuwe spits van Twente, maakte zijn officiële basisdebuut en scoorde al na 8 minuten. NEC kwam later op gelijke hoogte, maar Alec Van Hoorenbeeck kopte Twente uiteindelijk naar de winst.

Blessures en schorsingen

Michal Sadílek is geblesseerd en kan daardoor niet deelnemen aan de return tegen Salzburg. Het wordt interessant om te zien met welke basiself Oosting gaat starten, aangezien tegen NEC vijf andere spelers aan de aftrap verschenen dan in de wedstrijd tegen Salzburg.

RB Salzburg: teaminfo en vorm

De nieuwe club van Lijnders weet precies wat er dinsdagavond in Enschede op het spel staat. Bij winst of een gelijkspel plaatst Salzburg zich voor de volgende ronde. Bij een nederlaag met één doelpunt verschil volgt een verlenging en bij een grotere nederlaag is Salzburg uitgeschakeld. De Oostenrijkse club kan met een flink portie zelfvertrouwen afreizen naar Nederland. In de thuiswedstrijd was Salzburg namelijk duidelijk de betere ploeg, hoewel Twente via counters af en toe kansen kreeg. De Nederlandse ploeg wist die kansen alleen niet te benutten. Dat geldt ook voor Salzburg: ondanks de 2-1 overwinning lieten de spelers meerdere kansen om de voorsprong te vergroten onbenut.

Net als Twente speelde Salzburg in het weekend een competitiewedstrijd. In eigen huis werd Blau Weiss Linz met 5-1 verslagen. Oscar Gloukh en Maurits Kjærgaard speelden een belangrijke rol in deze overwinning. De Israëlische aanvaller Gloukh maakte een hattrick, terwijl Kjærgaard twee assists gaf. Beide spelers kregen vervolgens wat rust van Lijnders; Gloukh werd vroegtijdig gewisseld en Kjærgaard speelde alleen het laatste halfuur mee.

Blessures en schorsingen

Lijnders kampt met flink wat blessureleed binnen zijn selectie. Alexander Schlager, Hendry Blank, Daouda Guindo, Leandro Morgalla, Takumu Kawamura, Karim Konaté en Fernando zijn allen niet beschikbaar. Vooral het gemis van Konaté en Schlager zal merkbaar zijn, aangezien Lijnders hiermee zijn eerste doelman en beste aanvaller moet missen.

Onderlinge ontmoetingen

Twente en Salzburg namen het afgelopen week voor de eerste keer tegen elkaar op.

Conclusie

Voor FC Twente is de opdracht duidelijk: de thuiswedstrijd tegen Salzburg moet gewonnen worden. Een kleine overwinning leidt tot verlenging, terwijl een overwinning met meer dan één doelpunt verschil rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde betekent. Salzburg is zich hiervan bewust en blijft een gevaarlijke tegenstander met de snelheid die voorin aanwezig is.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor FC Twente tegen RB Salzburg.

Wie gaat dit duel winnen?

  • FC Twente
  • RB Salzburg
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie