Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord: haakt Feyenoord aan?

Foto: Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord: haakt Feyenoord aan?

Wie de koploper is na dit weekend, is wel duidelijk: dat is PSV. En het is ook al bekend dat FC Utrecht de tweede plek in handen gaat houden. Maar hoe comfortabel wordt het voor die ploeg? Feyenoord is als nummer drie op jacht op de tweede plek en kan in een onderling gevecht een grote slag slaan. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

FC Utrecht: teaminfo en vorm

Dit hadden toch weinig fans van FC Utrecht zien aankomen voorafgaand aan dit seizoen. Veel van hen zullen zich erbij hebben neergelegd dat hun club toch wel zesde of zevende wordt. Want vanaf de zomer van 2018 was het achtereenvolgens drie keer plek zes en drie keer plek zeven in de eindstand van de Eredivisie. Hoewel het nu wat rustiger oogt met Ron Jans aan het roer, had niemand deze start van de competitie verwacht.

Want waar PSV van start ging met negen zeges in de eerste negen speelrondes, won FC Utrecht zeven keer en het speelde eenmaal gelijk. De club uit de Domstad heeft nog een wedstrijd tegoed en is de meest directe aanvaller van PSV. Uit bij sc Heerenveen werd met 1-1 gelijkgespeeld en verder werden alle wedstrijden gewonnen. Je zou dan ook een enorm mooi doelsaldo mogen verwachten bij zulke cijfers.

Maar dat valt wel tegen. Want of het nu tegen PEC Zwolle (1-0), NAC Breda (1-2), FC Twente (2-1), Willem II (3-2), AZ (1-2), RKC Waalwijk (3-2) of FC Groningen (0-1) was: Jans en zijn spelers wonnen al deze zeven wedstrijden met exact één doelpunt verschil. De vraag is hoe lang de ploeg dit gaat volhouden, want op de ranglijst voor expected goals staat FC Utrecht achtste. De Domstedelingen hebben zo’n tien punten meer gepakt dan de kansen voor en tegen zouden voorspellen.

Blessures en schorsingen

Alonzo Engwanda en Kevin Gadellaa zijn er niet bij. Voorin strijden Noah Ohio en David Min om een plekje in de spits. Jens Toornstra schippert tussen bank en basis. Zijn ervaring kan wel eens van belang zijn voor Utrecht dit duel.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Waar FC Utrecht bezig is aan een zeldzaam sterke start van het seizoen, is het voor Feyenoord nog even behelpen als we de stand erbij pakken. In de eerste vier speelrondes werd gelijkgespeeld tegen Willem II (1-1), Sparta (1-1) en FC Groningen (2-2), waardoor de Rotterdammers in de titelstrijd steeds verder achterop raakten bij PSV in de strijd om het landskampioenschap. De kritiek op Brian Priske zwol dan ook aan.

Zeker omdat na een 2-0-zege op NAC Breda ook nog met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen NEC. Maar nog voor de interlandperiode stelde Feyenoord enigszins orde op zaken. In de Champions League werden drie punten gepakt bij de Spaanse verrassing van vorig seizoen; Girona werd met 2-3 verslagen. Daarna werd tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. De punten waren welkom, maar het spel was ook overtuigend.

Dat gaf vertrouwen en hoop dat Feyenoord de goede vorm zou kunnen volhouden na de pauze die de interlands opleverden. Die hoop was zeker niet ongegrond. Afgelopen weekend legden Priske en zijn spelers een mooie voorstelling op de mat tegen Go Ahead Eagles en werd in Deventer met 1-5 gewonnen. Het grote succes volgde deze week. Benfica-uit is geen gemakkelijke wedstrijd, dus de 1-3-overwinning is er met recht eentje om enorm trots op te zijn.

Blessures en schorsingen

Feyenoord moet het nog stellen zonder Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop, Gjivai Zechiël, Chris-Kévin Nadje, Calvin Stengs en Santiago Giménez. In hun afwezigheid heeft Priske zijn ideale basiself gevonden. Gernot Trauner mag naar alle waarschijnlijkheid centraal blijven staan, Hugo Bueno speelt als linksback, Antoni Milambo schittert op 10 en Ayase Ueda begint te scoren als spits. Jordan Lotomba viel wel uit tegen Benfica en het is onduidelijk of hij kan spelen.

Onderlinge ontmoetingen

Kijkend naar het recente onderlinge verleden zal Feyenoord veel vertrouwen hebben in dit duel. Vijf van de laatste zes wedstrijden tegen FC Utrecht werden gewonnen en de zesde eindigde in een gelijkspel. De laatste overwinning van Utrecht was in augustus 2021, toen thuis met 3-1 gewonnen werd.

Conclusie

De cijfers wijzen uit dat FC Utrecht vaak wat geluk heeft. Met andere woorden: het lijkt een kwestie van tijd voor het een keer misgaat. Tegen welke club kan dat beter gebeuren dan tegen een topclub als Feyenoord, die net in vorm raakt?

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor FC Utrecht – Feyenoord.

Hoe eindigt deze wedstrijd?

  • FC Utrecht wint opnieuw.
  • Het wordt een gelijkspel.
  • Feyenoord loopt in.
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
60+
De (on)opvallende namen in voorselectie Oranje: kleine kans voor jonge honden Feyenoord en PSV
16:48
6+
Bosz lyrisch over PSV-uitblinker: “Buitengewoon goed”
16:34
21+
Van Hanegem zag Feyenoord-verdediger ‘alles goed doen’
16:20
263+
Eriksen heeft nieuws voor Ajax: ‘Als ze me een aanbieding doen..’
16:15
0+
Voorspelling FC Utrecht – Feyenoord: einde aan zegereeks Utrecht
16:15
13+
Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord: haakt Feyenoord aan?
16:05
27+
Bosz velt zijn oordeel over bekritiseerde medische staf PSV
15:51
29+
Lazio deelt beelden met ‘zogenaamde oerwoudgeluiden’ tegen Twente
15:37
270+
‘Bliksemvertrek Noa Lang bij PSV’
15:21
53+
Oud-PSV’er hield Pavlidis in bedwang: “Tot in detail voorbereid”
15:05
25+
Van Wolfswinkel: “Unnerstall moet je lekker een biertje geven”
14:53
38+
Gemengde gevoelens bij Bosz over Oranje-rentree Lang
14:37
65+
Jans over Feyenoord: “Dan kan het alleen maar minder”
14:14
90+
Feyenoord slaat grote slag: principeakkoord tot 2029
14:06
17+
FC Twente onderneemt actie na vermeend racisme tegen Lazio
13:52
20+
Lang releaset nu al veelbesproken nummer: “Je bent een 9 plus 1 als m’n rugnummer”
13:48
1+
Voorbeschouwing Internazionale – Juventus: Hoge verwachtingen voor Derby d’Italia
13:35
138+
‘Koeman-ontslag na gigantische missers in voorselectie Oranje’
13:20
662+
‘Bizarre Berghuis-maatregel bij Ajax’
13:04
173+
Koeman onthult voorselectie Oranje met verrassende namen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie