Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken

Foto: Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken

Als trotse kampioen en koploper van de Eredivisie wilde PSV zich gaan laten zien in de Champions League, maar dat liep toch net anders. Nu gaat de blik weer even richting de nationale competitie, waar de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard op het programma staat. Gaat PSV onverstoord door met winnen binnen de eigen landsgrenzen? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Fortuna Sittard: teaminfo en vorm

Alen Halilović verraste al met zijn komst naar Fortuna Sittard maar bleef voor dit seizoen ook nog eens binnenboord. Dat gold niet voor Iñigo Córdoba, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen, Dimitrios Siovas, Oguzhan Özyakup, Siemen Voet en Arianit Ferati, die allemaal bij de top-15 qua speelminuten zaten vorig seizoen. Coach Danny Buijs mocht dus met een vernieuwde selectie compleet opnieuw beginnen.

En dat ging tot nu toe naar behoren. Mattijs Branderhorst is de nieuwe doelman, achterin zijn Shawn Adewoye, Darijo Grujcic en Syb van Ottele zien we veelvuldig achterin, op het middenveld zijn Samuel Bastien en Ryan Fosso nieuw en voorin Josip Mitrović, Makan Aïko en Ante Erceg. Met deze spelers begon Buijs uitstekend aan de Eredivisie, met zeges op Go Ahead Eagles (0-2) en Almere City (3-0).

Twee overwinningen zonder tegengoal zijn een ongekende luxe voor een club als Fortuna, maar de voorspoed draaide honderdtachtig graden na die twee duels. NEC won in Sittard met 0-3, waarna op bezoek bij promovendus NAC Breda met 1-0 verloren werd. Afgelopen week werd het inhaalduel met Ajax gespeeld. Mede door een rode kaart van Rodrigo Guth werd met liefst 5-0 verloren. Drie nederlagen zonder doelpunt op rij dus.

Blessures en schorsingen

Door zijn rode kaart mag Guth deze wedstrijd vanaf de tribune gaan bekijken. Kristoffer Peterson viel nog voor rust uit en zal hier ook verstek laten gaan. Dat laatste geldt ook voor Alessio Da Cruz en Kaj Sierhuis. Het is nog onduidelijk of Mitchell Dijks op tijd hersteld is om tegen PSV te kunnen spelen.

PSV: teaminfo en vorm

Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken, van dat predicaat zal PSV af willen komen. Want na vijf speelrondes is de regerend kampioen opnieuw de trotse koploper van de Eredivisie, maar de wedstrijd tegen Juventus van deze week was toch van een ander kaliber. De Italianen kwamen op een ruime voorsprong, voor Ismael Saibari de eer nog een klein beetje wist te redden: 3-1.

Zodoende begon PSV de eerste fase van de Champions League met een domper, terwijl het had gehoopt voort te borduren op vorig seizoen. Destijds werd de groepsfase overleefd, voor Borussia Dortmund te sterk was na de winterstop. PSV heeft nog zeven wedstrijden om dit recht te breien maar het moet een stuk beter dan tegen Juventus. Dat zullen Peter Bosz en zijn spelers nu ook weten.

In de Eredivisie hebben de Eindhovenaren nog weinig te klagen over hun resultaten tot dusverre. RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3) en Almere City (1-7) werden relatief simpel aan de kant gezet, al lukte het in deze duels niet om een keer de nul te houden. Vanaf speelronde 4 ging dit beter. Go Ahead Eagles en NEC werden in het Philips Stadion met respectievelijk 3-0 en 2-0 verslagen.

Blessures en schorsingen

Het is inmiddels geen nieuws dat Bosz zijn verdedigers Sergiño Dest, Armando Obispo en Fredrik Oppegård nog moet missen. Hij zal wel hopen dat Rick Karsdorp langzaamaan fit genoeg is om zijn PSV-debuut te gaan maken. Hirving Lozano is ook nog geblesseerd. Malik Tillman verving hem tegen Juventus; Noa Lang is ook een optie.

Onderlinge ontmoetingen

Van de afgelopen tien wedstrijden tussen deze twee teams wist PSV er liefst acht te winnen, tegenover twee gelijke spelen. Maar laten die twee puntendelingen nu wel precies de laatste twee ontmoetingen in Sittard zijn. Zodoende is Fortuna in eigen huis bezig aan een goede reeks. Het lukte sowieso vier keer op rij te scoren tegen PSV, wat in die tien duels in totaal maar zes keer lukte.

Conclusie

Beide teams moeten herstellen van een doordeweekse teleurstelling, waardoor het wel eens kan aankomen op de individuele kwaliteiten. Die heeft PSV in overvloed, waardoor een zesde zege in dit Eredivisieseizoen een logische uitkomst lijkt voor deze wedstrijd.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Fortuna Sittard – PSV.

Blijft PSV zonder puntverlies aan kop staan?

  • Ja, ook tegen Fortuna lukt dit.
  • Nee, ze gaan hier punten verspelen.
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:24
14+
‘Mbappé en Bellingham krijgen Ronaldo-behandeling’
17:05
0+
Voorspelling Manchester City – Arsenal: Topwedstrijd eindigt in gelijkspel
17:05
1+
Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta
17:00
4+
ZAND in ogen PSV, Feyenoord LOS ZAND | Twee Viertje met Aad #92
16:19
44+
‘Koeman haat hem echt’
15:51
155+
Memphis Depay krijgt mokerslag
15:49
0+
Voorspelling Fortuna Sittard – PSV: PSV-zege met handicap
15:49
19+
Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken
15:13
99+
‘Arne Slot-drama bij Liverpool’
14:54
95+
Coëfficiëntendrama in aantocht na blamages PSV en Feyenoord?
14:36
43+
Priske ziet ondanks nederlaag ‘positieve punten’: “Die moeten we meenemen”
14:24
37+
Ihattaren dolgelukkig met nieuwe kans: “Heb een traantje gelaten”
14:14
62+
‘Onvoorstelbare Feyenoord-miskoop’
14:10
75+
Promes neemt duidelijk besluit over zijn rechtszaak
14:00
36+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
14:00
0+
Voorspelling Feyenoord – NAC Breda: Timber neemt Feyenoord bij de hand
13:55
132+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
94+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
13:09
35+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie