Voorbeschouwing Frankrijk – België: Kan België eindelijk weer eens winnen?

Foto: Voorbeschouwing Frankrijk – België: Kan België eindelijk weer eens winnen?

Maandagavond staat de wedstrijd tussen Frankrijk en België op het programma in de Nations League. België verkeert in een uitstekende positie na de eerste speelronde en een overwinning op Frankrijk zou nu al een grote stap betekenen richting kwalificatie. Frankrijk verloor namelijk de eerste wedstrijd in Groep 2 en staat nog op nul punten. In deze voorbeschouwing wordt vooruitgeblikt op de wedstrijd Frankrijk – België.

🇫🇷 Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk, onder leiding van Didier Deschamps, wordt gezien als een van de sterkste nationale ploegen ter wereld. In 2018 werd Frankrijk wereldkampioen en in 2022 eindigde het land als tweede. Toch ging het op het EK mis voor de Fransen. In een groep met Oostenrijk, Nederland en Polen behaalde de selectie slechts vijf punten. België werd in de achtste finale nipt met 1-0 verslagen en in de kwartfinale was een strafschoppenreeks nodig om Portugal te verslaan.

Het spel van Frankrijk tijdens het toernooi was niet overtuigend. De verdediging hield lang stand, maar in de halve finale bleek Spanje met 2-1 te sterk. Het tegenvallende spel van Deschamps’ ploeg is geen nieuw fenomeen. De bondscoach kiest vaak voor defensieve zekerheid en rekent op de individuele klasse van Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. Helaas haalde Mbappé door een blessure niet zijn gebruikelijke niveau, wat ook invloed had op het algehele spel van de Franse ploeg.

In de eerste wedstrijd van de Nations League kende Frankrijk een vliegende start. Bradley Barcola scoorde al na dertien seconden de 1-0 en het leek erop dat Frankrijk snel op weg was naar de overwinning. Maar in de tweede helft wist Italië de Fransen te verrassen. Voor rust scoorde Federico Dimarco, met hulp van Sandro Tonali, een wonderschone gelijkmaker. In de tweede helft maakten de Italianen nog twee doelpunten, waardoor Frankrijk met 1-3 verloor.

Blessures en schorsingen

Deschamps moet het tijdens deze interlandperiode stellen zonder de geblesseerde Aurelien Tchouaméni en Eduardo Camavinga, twee belangrijke middenvelders die tegen Italië duidelijk werden gemist.

🇧🇪 België: teaminfo en vorm

Voor België verliep het EK nog slechter dan voor Frankrijk. In de groepsfase behaalde België slechts vier punten, en in de achtste finale werd de selectie al uitgeschakeld. Frankrijk was toen met 1-0 te sterk. Er was veel rumoer rondom de Belgische ploeg en de teamgeest leek ver te zoeken.

De positieve sfeer in de Belgische selectie lijkt langzaam terug te keren. Afgelopen vrijdagavond won België met 3-1 van Israël. Kevin De Bruyne was met twee doelpunten de uitblinker. België had zelfs met 4-1 kunnen winnen, maar Loïs Openda miste een strafschop. Spannend werd de wedstrijd nooit, aangezien België duidelijk de betere ploeg was.

Door deze overwinning staat België nu, samen met Italië, op drie punten. Frankrijk en Israël hebben nog geen punten weten te bemachtigen. De twee beste landen in de groep kwalificeren zich voor de volgende fase van de Nations League. Mocht België winnen van Frankrijk, dan zou de voorsprong op de Fransen oplopen tot zes punten. Dat zou de kans op kwalificatie natuurlijk enorm vergroten.

Blessures en schorsingen

Thibaut Courtois kan niet goed overweg met bondscoach Domenico Tedesco en heeft besloten niet meer voor de nationale ploeg uit te komen zolang Tedesco bondscoach is. Koen Casteels is hierdoor de eerste doelman van België.

Onderlinge ontmoetingen

In de recente onderlinge duels tussen Frankrijk en België trok Frankrijk steeds aan het langste eind. Op het EK won Frankrijk met 1-0 en in de Nations League van 2021 was Frankrijk met 2-3 te sterk. De laatste keer dat België van Frankrijk won, was in een vriendschappelijke wedstrijd in 2015, toen België met 3-4 zegevierde. In officiële wedstrijden is het al tientallen jaren geleden dat België Frankrijk wist te verslaan; de laatste keer was in 1981.

Conclusie

Frankrijk blijft ook deze keer de favoriet. Deschamps beschikt over zoveel kwaliteit dat Frankrijk in bijna elke wedstrijd als favoriet aan de aftrap verschijnt. De wedstrijd tegen Italië toonde echter aan dat de Franse verdediging niet onoverwinnelijk is. België zal daar zijn kansen moeten zoeken. Als Italië Frankrijk kan verslaan, dan zou België dat misschien ook moeten kunnen. Het belooft hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden, aangezien duels tussen deze buurlanden vaak spectaculair zijn.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Frankrijk – België.

Wie wint deze wedstrijd?

  • Frankrijk
  • België
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie