Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Frankrijk – België: komen de Fransen eindelijk in vorm?

Foto: Voorbeschouwing Frankrijk – België: komen de Fransen eindelijk in vorm?

Vijf punten en slechts twee doelpunten: de Fransen zullen toch een hoop meer verwacht hebben van de eerste ronde van dit EK. Vanaf de achtste finales moet het dus een stuk beter. Dit geldt ook voor tegenstander België, want er is eveneens weinig reden voor grote vreugde geweest in dat kamp. Voor een van deze twee landen eindigt het avontuur hier in de achtste finales. Lees in deze voorbeschouwing alles over deze EK-wedstrijd.

🇫🇷 Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk en Engeland, misschien nog een outsider hier en daar: dat was de opbrengst als je voor het EK aan een grote groep mensen had gevraagd wie het toernooi gaat winnen. Maar die eerste twee landen hebben flink teleurgesteld in de groepsfase. Voor Frankrijk is het zelfs zo dat het Oostenrijk moest laten voorgaan en slechts als nummer twee door is naar de volgende ronde. Een slecht resultaat voor de sterrenploeg van Didier Deschamps, die toch zal hopen na het WK 2018 een tweede prijs te winnen als bondscoach.

Over het gebrek aan spektakel kunnen boeken volgeschreven worden, maar onder de streep kun je ook aan de resultaten en het tot stand komen daarvan zien hoe teleurstellend het is. Oostenrijk werd in de eerste wedstrijd nog verslagen door een eigen doelpunt van Maximilian Wöber, waarna er tegen Nederland helemaal niet gescoord werd: 0-0. Toen resteerde de wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Polen. Hier werd de koppositie in de poule weggegeven, doordat het 1-1 werd. Kylian Mbappé zorgde met een benutte strafschop voor de Franse goal.

Een eigen doelpunt en een strafschop: dat is hoe Frankrijk tot nu toe wist te scoren. En dat terwijl Mbappé toch hoopte meer op schot te zijn. Het zit de aanvaller ook niet mee, nadat hij zijn neus brak tegen Oostenrijk. Hierdoor kreeg hij rust in de wedstrijd tegen Nederland en kwam hij pas tegen Polen weer in actie. Hij zal vanaf de knock-outfase wat meer van zich willen laten zien. Is er ook nog wat positiefs te melden? Ja, want Frankrijk kreeg dus maar één tegengoal. Dit is na Spanje (nul) de beste defensieve prestatie van alle landen in de groepsfase.

Blessures en schorsingen

Mbappé speelde negentig minuten tegen Polen en zal ook nu aan de aftrap kunnen verschijnen. Antoine Griezmann zat in de laatste wedstrijd op de bank, maar de kans is groot dat hij nu terugkeert. Adrien Rabiot of Bradley Barcola zou hierdoor een plekje in de basis kunnen verliezen. Mbappé, Rabiot en Ousmane Dembélé staan op scherp.

🇧🇪 België: teaminfo en vorm

Het mag geen verrassing heten dat de uitkomst van Groep E een unicum was in de geschiedenis van het Europees kampioenschap voetbal. Nog nooit eerder gebeurde het dat alle vier ploegen in een poule op vier punten eindigden. En dat is een poule die van tevoren voor België werd uitgetekend als misschien wel de gemakkelijkste loting van alle landen in Pot 1. Vier punten zijn er vijf minder dan waar veel supporters op zouden hebben gerekend en er is dan ook weinig vertrouwen in de mogelijke titelkansen van de Belgen.

België weet dat het niet de kwalitatief allerbeste verdedigers van dit toernooi heeft, maar aanvallend moet er toch wat mogelijk zijn. Dit viel echter ook vies tegen. In drie groepswedstrijden wisten de Rode Duivels tot twee doelpunten te komen. Servië is het enige land dat nog minder op schot was; dit land bleef steken op één goal. Het begon al met de 0-1-nederlaag tegen Slowakije. Daarna zorgden Youri Tielemans en Kevin De Bruyne in elk geval nog voor een 2-0-overwinning op Roemenië.

In de laatste wedstrijd was een zege op Oekraïne goed geweest voor groepswinst, maar de wedstrijd eindigde zoals deze begon, met een 0-0 op het scorebord. In de slotfase hadden de Oekraïners zelfs de betere kansen, dus doelman Koen Casteels mag bedankt worden voor het ticket voor de achtste finales. Iets waar de Belgische fans zich aan kunnen vasthouden is dat er erg weinig verloren wordt. Dit gebeurde slechts één keer in de laatste achttien duels, namelijk de eerste wedstrijd op dit EK.

Blessures en schorsingen

Thomas Meunier en Axel Witsel zijn mee naar dit EK, maar hebben door blessures nog geen minuten kunnen maken. Ook dit duel lijkt te vroeg te komen. Dodi Lukébakio komt terug van een schorsing en start mogelijk ook weer in de basis. Léandro Trossard kan zijn plek verliezen. Wout Faes, Youri Tielemans en Orel Mangala staan op scherp.

Onderlinge ontmoetingen

Dit is absoluut niet de eerste keer dat deze burenruzie wordt uitgevochten op het internationale voetbaltoneel. Editie nummer 76 gaat het worden. België won tot nu toe 30 keer, tegenover 26 Franse zeges. Op het WK 2018 won Frankrijk nog nipt (met 1-0) en datzelfde gebeurde tijdens de Nations League 2020/21. De Fransen kwamen in dat duel met 2-0 achter, maar rechtten na rust de rug en wonnen uiteindelijk toch met 2-3.

Conclusie

We zien hier twee bondscoaches tegenover elkaar die over veel aanvallende kwaliteiten kunnen beschikken, maar daar niet per se veel mee doen. Het totale aantal goals van deze twee ploegen is vier, wat beneden de verwachting ligt. Het zou dus niet verwonderlijk zijn wanneer dit een wedstrijd wordt zonder al te veel aanvallende verrassingen. Frankrijk is de favoriet om uiteindelijk toch te winnen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Frankrijk – België.

Bereiken de Rode Duivels de kwartfinales

  • Zeker en vast!
  • Nee, Frankrijk gaat door.
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:25
68+
Voorbeschouwing Roemenië – Nederland: vindt Koeman de juiste tactiek?
16:15
27+
‘Allerlaatste redmiddel’ wordt uitgesloten door Vitesse: “Dan is het klaar”
15:51
88+
‘Spelers Portugal hebben een schijthekel aan Ronaldo’
15:37
35+
Hoe vaak mag Koeman wisselen?
15:21
2134+
‘PSV heeft miljoenenaanwinst bijna binnen’
15:07
164+
‘Duidelijkheid over kans op speelminuten Veerman’
14:57
31+
Gakpo tegenover Eredivisie-bekende: ‘Blauw haar verraste me’
14:44
2691+
‘Ajax wil dubbelslag slaan op transfermarkt’
14:24
112+
Europees kampioenen kijken ogen uit: “Dit had je in onze tijd niet”
14:17
33+
Is Ianis Hagi van Roemenië familie van Gheorghe Hagi?
14:16
86+
‘Grote Malik Tillman-rel in Amerika’
14:00
105+
Het borrelt bij ambitieus ADO Den Haag: vingers wijzen naar trainer Kalezic
13:47
50+
Tina Nijkamp verbaasd door VI-mannen
13:33
117+
VIDEO: Oranje Legioen neemt ook München over
13:20
6571+
‘Daverende verrassing in transfersoap Wout Weghorst’
13:03
110+
Kingsley Coman verlaat per direct EK-trainingskamp Frankrijk
12:48
85+
Hartman: “Misschien zat er een transfer aan te komen”
12:33
80+
Wijffels haalt uit naar collega-journalist: “Niets om over te schrijven”
12:17
364+
Ronaldo doet grote onthulling over voetbalpensioen
12:00
232+
Loting en dansende Spanjaarden zorgen voor gestreste Duitsers op EK
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie