Voorbeschouwing Frankrijk – Egypte en Marokko – Spanje: Wie plaatst zich voor de finale van de Olympische Spelen?

Foto: Voorbeschouwing Frankrijk – Egypte en Marokko – Spanje: Wie plaatst zich voor de finale van de Olympische Spelen?

Op maandagavond staan de halve finales van het Olympische voetbaltoernooi gepland. Marokko neemt op tegen Spanje, terwijl gastland Frankrijk het opneemt tegen Egypte. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de Olympische finale. Hieronder vind je een voorbeschouwing op beide halve finales.

Marokko: teaminfo en vorm

Marokko heeft tot nu toe indrukwekkend gepresteerd op de Olympische Spelen. Het land werd voorafgaand aan het toernooi als outsider werd gezien en het team heeft bewezen dat deze status meer dan terecht was. In de groepsfase eindigde Marokko verrassend als eerste, boven Argentinië. Dit bereikte het door te winnen van Argentinië met 1-2, te verliezen van Oekraïne (2-1) en af te sluiten met een 3-0 zege op Irak. Dankzij deze eerste plaats kreeg Marokko een relatief gunstige loting tegen de Verenigde Staten in de kwartfinale.

In de kwartfinale was Marokko duidelijk te sterk voor de Verenigde Staten. Het Amerikaanse team werd bij vlagen weggespeeld door de Marokkaanse talenten. Soufiane Rahimi opende de score met een benutte strafschop in de eerste helft. In de tweede helft vergrootten doelpunten van Ilias Akhomach, Achraf Hakimi en El Mehdi Maouhoub de voorsprong, waardoor het duel eindigde in een 4-0 overwinning. Rahimi scoorde in dit duel slechts één keer, maar verkeert in een geweldige vorm en is met vijf doelpunten topscorer van het toernooi.

Spanje: teaminfo en vorm

Spanje wist Groep C, bestaande uit Egypte, de Dominicaanse Republiek en Oezbekistan, niet te winnen. Hoewel Spanje sterk begon met overwinningen tegen Oezbekistan (1-2) en de Dominicaanse Republiek (1-3), verloor het team de laatste groepswedstrijd met 1-2 van Egypte. Hierdoor eindigde Spanje – de kersverse Europees kampioen – op de tweede plaats in de groep. De Spaanse selectie is aanzienlijk anders dan het EK-team, aangezien er hier met een onder-23 team wordt gespeeld, aangevuld met drie dispensatiespelers.

In de kwartfinale versloeg Spanje overtuigend Japan met 0-3, waarbij Barcelona-middenvelder Fermín López met twee doelpunten uitblonk.

Blessures en schorsingen bij Marokko en Spanje

Beide teams lijken fit te zijn voor de halve finale.

Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk, het thuisland van deze Olympische Spelen, behoort al weken tot de favorieten voor de titel. De selectie van bondscoach Thierry Henry, die vol met toptalent zit, zou zelfs niet misstaan op een groot toernooi. Frankrijk overleefde de groepsfase gemakkelijk met overwinningen op de Verenigde Staten (3-0), Guinee (1-0) en Nieuw-Zeeland (0-3).

In de kwartfinale won Frankrijk nipt van Argentinië met 1-0 dankzij een vroege kopgoal van Jean-Philippe Mateta, op aangeven van Michael Olise. Hoewel de wedstrijd leek te gaan ontbranden, bleek dit de enige treffer. Adrien Truffert moest het veld verlaten met een blessure, wat een smet op de overwinning was.

Egypte: teaminfo en vorm

Egypte, onder leiding van bondscoach Rogério Micale, doet het uitstekend op dit toernooi. Het team eindigde als eerste in Groep C door gelijk te spelen tegen de Dominicaanse Republiek en te winnen van Oezbekistan (0-1) en Spanje (1-2). Ibrahim Adel scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen Spanje en is met drie doelpunten topscorer van Egypte in dit toernooi.

Ondanks het ontbreken van Mohamed Salah heeft Egypte tot nu toe geen problemen ondervonden. In de kwartfinale versloeg Egypte na strafschoppen Paraguay, dankzij een late gelijkmaker van Adel en een beslissende save van Hamza Alaa in de strafschoppenserie.

Blessures en schorsingen

Bij Frankrijk is het meedoen van Adrien Truffert onzeker, terwijl bij Egypte Zizo mogelijk ontbreekt wegens een blessure. Zizo leverde twee belangrijke assists tijdens het toernooi.

Conclusie

Hoewel Frankrijk en Spanje favorieten zijn voor de finaleplaatsen, mogen Marokko en Egypte niet worden onderschat. Onderschatting zou fataal kunnen zijn, aangezien deze teams klaar staan om toe te slaan wanneer de tegenstanders hen niet serieus nemen.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor deze halve finales.

Welke landen plaatsen zich voor de finale?

  • Marokko & Frankrijk
  • Marokko & Egypte
  • Spanje & Frankrijk
  • Spanje & Egypte
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:06
1+
Onverwacht snelle promotie voor Vos bij AC Milan
17:47
23+
FC Utrecht teleurgesteld vanwege afgelast duel met Ajax
17:29
20+
Koeman verklaart keuze voor Brobbey: “Dat kan hij nóg beter dan Joshua”
17:11
229+
Nederland witheet na ‘schandalig’ breaking news: “Respect verloren”
17:00
69+
Hoe AZ het verlies van bepalende spelers op haar eigen wijze oploste
16:50
136+
Koeman verklapt na Brobbey volgende basisspeler tegen Duitsland
16:47
156+
BREAKING: Ook Ajax – FC Utrecht afgelast
16:33
76+
Van Hanegem wijst zijn grote Oranje-uitblinker tegen Bosnië aan
16:24
58+
Mossou trekt ‘simpele’ Weghorst-conclusie na trainingsruzie
15:49
56+
Koeman: “Daar heb ik wel wat van gezegd, want dat is gek”
15:33
133+
‘Ergernis bij Van der Gijp over gewoonte Derksen in VI’
15:16
181+
Koeman slechts een paar stappen verwijderd van juiste weg Oranje
15:00
190+
Koeman schept duidelijkheid over Oranje-toekomst Memphis
14:54
111+
Koeman reageert op akkefietje Weghorst met gebroeders Timber
14:41
1885+
Özcan Akyol hard aangepakt na uitspraak in VI: “Onzin”
14:28
65+
Ajax kan transfervrije optie wegstrepen: PEC slaat toe
14:17
325+
Farioli laat clubloze oude bekende meetrainen bij Ajax
14:00
91+
Andere toptrainer (in wording) haalt zijn gram in Eindhoven
13:48
177+
Zorgen om Oranje-basisspeler: “Wat is er met hem aan de hand?”
13:36
82+
Spits klopt op deur Koeman: ‘Als je dat niet nastreeft, wat doe je dan hier?’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie