Voorbeschouwing Frankrijk – Italië: kraker in de Nations League

Foto: Voorbeschouwing Frankrijk – Italië: kraker in de Nations League

De Nations League gaat weer van start en de groepsfase levert direct in speelronde één een kraker op. De voormalige wereldkampioenen Frankrijk en Italië nemen het in hun eerste wedstrijd tegen elkaar op. Wie van de twee weet direct een eerste slag te slaan? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇫🇷 Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk kan qua resultaat terugkijken op een prima EK. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps reisde af met een eindzege als doel, maar een nederlaag in de halve finale tegen de latere EK-winnaar in Spanje is geen slecht resultaat. Het probleem lag alleen in de manier van spelen en de doeltreffendheid. Dode spelmomenten en eigen doelpunten niet meegerekend wisten Les Bleus maar één keer te scoren.

Deschamps overleefde een nieuwe stroom aan kritiek over zijn behoudende speelstijl met de Franse ploeg en blijft nog steeds aan in de functie die hij sinds 2012 bekleedt. Nu gaat hij op voor succes in de Nations League. In 2021 werd de tweede editie van dit toernooi gewonnen door met 2-1 af te rekenen met Spanje. Tijdens de vorige editie eindigde Frankrijk onder Kroatië en Denemarken.

Vergeleken met het EK heeft Deschamps geen beroep gedaan op Benjamin Pavard, Eduardo Camavinga, Adrien Rabiot en Kingsley Coman. Daarnaast is Aurélien Tchouaméni geblesseerd en heeft Olivier Giroud een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. Nieuwe namen in de selectie zijn die van Sevilla-verdediger Loïc Badé, middenvelder Manu Kané van AS Roma en Michael Olise, die deze zomer aangekocht is door Bayern München.

Blessures en schorsingen

Vanuit de selectie voor deze interlands moesten Ferland Mendy en Wesley Fofana zich afmelden met blessures, waar ook Tchouaméni initieel wel in de selectie zat. Lucas Digne en Mattéo Guendouzi zijn als vervangers opgeroepen, maar zij lijken beiden niet in de basis te gaan starten.

🇮🇹 Italië: teaminfo en vorm

Waar Frankrijk nog met een beetje trots kan terugkijken op dit EK, geldt dit niet voor de Italianen. De groepsfase leek op een uitschakeling af te stevenen, tot Mattia Zaccagni in de achtste minuut van de blessuretijd zorgde voor een 1-1-gelijkspel tegen Kroatië. Dit was net genoeg om door te gaan naar de achtste finales, maar hierin was Zwitserland met 2-0 te sterk.

Dit betekende echter niet het einde van Luciano Spalletti als bondscoach, want hij mocht nog aanblijven voor een volgende eindronde: het WK 2026. Ondertussen zal hij hopen een net iets betere prestatie neer te zetten in de Nations League. De laatste twee toernooien op een rij werd Italië derde door achtereenvolgens België en Nederland te verslaan. Het zou mooi zijn als nu de finale gehaald wordt.

Ook bij Italië heeft niet iedereen het EK overleefd qua selectie. Matteo Darmian, Gianluca Mancini, Nicolò Barella, Jorginho, Bryan Cristante, Michael Folorunsho, Federico Chiesa, Stephan El Shaarawy en Gianluca Scamacca zijn er niet bij. In hun plaats zouden Caleb Okoli (Leicester City) en Marco Berescianini (Atalanta Bergamo) hun debuut kunnen maken. Ook keert Sandro Tonali terug, nadat hij een schorsing uitzat voor gokken.

Blessures en schorsingen

Tijdens het EK leek Spalletti op twee gedachten te hinken, maar nu sprak hij uit voor een centrum van drie man te kiezen achterin. De inmiddels in Italië voetballende Mateo Retegui lijkt de aangewezen kandidaat om in een 3-4-2-1-systeem de spits van dienst te zijn.

Onderlinge ontmoetingen

In totaal speelden Frankrijk en Italië negenendertig keer tegen elkaar, waarvan de Fransen elf duels wonnen en de Italianen achttien. Het doelsaldo is 56-82 in Italiaans voordeel. Tijdens de laatste tien jaar werden er twee vriendschappelijke duels gespeeld. In 2016 won Frankrijk met 1-3 en twee jaar later herhaalden Les Bleus dat kunstje in eigen huis: 3-1.

Conclusie

Frankrijk heeft nog steeds een hoop spelers over die al successen met de nationale ploeg hebben meegemaakt en er komt steeds talent bij. Italië komt van verder weg en lijkt vooral op zoek naar stabiliteit. Hierdoor lijkt het thuisland in het voordeel te zijn.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Frankrijk – Italië.

Wie gaat er met de zege vandoor?

  • Frankrijk
  • Italië
  • Het wordt gelijk.
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:38
8+
‘Champions League-probleem voor PSV’
07:23
47+
Van Hooijdonk voorspelt opvallende runner-up Eredivisie
07:00
3+
Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5
23:50
125+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
23:35
41+
Perez haalt uit: “Een van de meest blinde voetballers van Eredivisie, altijd al”
23:22
374+
Vernietigende foto Priske: “Gezicht Bijlow spreekt boekdelen”
22:49
101+
El Ahmadi trekt op ESPN bikkelharde Feyenoord-conclusie
22:47
571+
‘Noa Lang maakt zelf groot nieuws bekend via Instagram’
22:34
121+
Twijfels bij Klaassen-transfer: ‘Niet wat Ajax écht nodig heeft’
22:20
58+
‘Guus Til om opvallende reden in PSV-basis’
22:04
192+
Perez sloopt Feyenoorder: “Kan gewoon niet zo goed voetballen”
21:48
171+
‘Eredivisie-doelman gaat Bijlow verdrijven uit Oranje’
21:33
23+
Haye liep droomtransfer mis: ‘Heeft erg pijn gedaan’
21:17
19+
Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn
21:16
92+
Heracles wil contract rebel verscheuren: ‘Maat is nu vol’
21:00
75+
Donkere wolken pakken zich samen boven Dirk Kuijt
20:46
64+
Nieuw Eredivisie-fenomeen: “Van Persie is anders”
20:35
43+
Timber: “Beetje hetzelfde als Ajax – Feyenoord”
20:24
83+
“Klaassen is geen jongen die stampij maakt”
20:13
231+
Heracles-fans keren zich tegen ‘moordenaar Rai Vloet’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie