Voorbeschouwing Girona – Barcelona: Kan Barcelona blijven winnen?

Foto: Voorbeschouwing Girona – Barcelona: Kan Barcelona blijven winnen?

Het Barcelona van Hansi Flick is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Duitse oefenmeester heeft de eerste vier wedstrijden allemaal gewonnen en staat aan kop met de Catalaanse ploeg. Op zondagmiddag moet Flick de volgende test doorstaan door in een moeilijke uitwedstrijd af te rekenen met Girona. De ploeg, met onder andere Daley Blind, verraste vriend en vijand vorig seizoen en is dit jaar redelijk goed begonnen.

Girona: teaminfo en vorm

Het afgelopen seizoen was waarschijnlijk een onvergetelijk jaar voor de fans van Girona. De club eindigde in 2023 nog op de 10e plaats met 49 punten, maar verraste een jaar later heel Spanje door op de 3e plek te eindigen met 81 punten. Het team van trainer Míchel plaatste zich daarmee eenvoudig voor de Champions League van dit seizoen. De grote vraag is hoe Girona het dit jaar zal doen.

Door het succes van vorig seizoen hebben veel spelers de club verlaten. Sterkhouders zoals Artem Dovbyk, Aleix García en Savio vertrokken allemaal. Er is flink geïnvesteerd om deze verliezen op te vangen, met aankopen zoals Yaser Asprilla, Abel Ruiz, Donny van de Beek, Arnaut Danjuma en Gabriel Misehouy. Met Blind, die al voor Girona uitkwam, zit er nu een Nederlandse enclave bij de club.

Girona begon het seizoen onwennig met de nieuwe ploeg. Er werd gelijkgespeeld tegen Real Betis (1-1) en daarna werd er ruim verloren van Atlético Madrid (3-0). In de laatste twee wedstrijden voor de interlandperiode leek het team de vorm weer een beetje terug te vinden. Osasuna werd eenvoudig met 4-0 verslagen en Sevilla moest ook buigen voor Girona (0-2).

Blessures en schorsingen

Míchel lijkt over een fitte selectie te beschikken.

Barcelona: teaminfo en vorm

Het Barcelona van Flick is uitstekend aan het seizoen begonnen met twaalf punten uit vier wedstrijden. Voorafgaand aan het seizoen leek het er niet op dat Barcelona zo goed zou starten. De laatste twee oefenwedstrijden gingen verloren, maar vanaf de eerste speelronde is de ploeg opgestaan en hebben de spelers gepresteerd. Het begon met een moeizame overwinning tegen Valencia (1-2), gevolgd door een dominante zege op Athletic Bilbao (2-1). Ook al weerspiegelt de uitslag dat niet volledig. Vervolgens werd ook Rayo Vallecano met 1-2 verslagen. In de vierde speelronde viel alles op zijn plek bij Barcelona. Real Valladolid werd vernederd door de Catalaanse ploeg; de wedstrijd eindigde in een 7-0 overwinning.

Tegen Valladolid, maar eigenlijk gedurende het hele seizoen, was het vooral de show van Lamine Yamal en Raphinha. De Braziliaanse vleugelspeler leek afgelopen zomer te vertrekken, maar onder Flick is hij volledig opgebloeid. Met 3 assists en 3 doelpunten is hij het seizoen voortreffelijk begonnen.

Yamal toonde vorig seizoen al flitsen van genialiteit, maar sinds het EK is zijn vorm naar grote hoogten gestegen. Bij Spanje speelt hij uitstekende wedstrijden en die vorm heeft hij meegenomen naar dit seizoen. De nog altijd slechts 17-jarige vleugelspeler staat momenteel op 4 assists en 1 doelpunt in de Spaanse competitie.

Blessures en schorsingen

Het indrukwekkende aan de prestaties van Barcelona is dat de ploeg het zo goed doet, ondanks de vele geblesseerde spelers. Ronald Araújo, Andreas Christensen, Marc Bernal, Gavi, Frenkie de Jong, Fermín López en Ansu Fati zijn allemaal geblesseerd en kunnen niet deelnemen aan de wedstrijd tegen Girona.

Onderlinge ontmoetingen

Vorig seizoen wist Girona zowel thuis als uit met 4-2 van Barcelona te winnen. In de jaren daarvoor was het vooral Barcelona dat de overhand had, maar vorig jaar verliep dat anders. De laatste overwinning van Barcelona tegen Girona dateert dan ook van januari 2023.

Conclusie

Vorig seizoen bleek Girona tweemaal de sterkere in de onderlinge duels met Barcelona. Dit seizoen lijken de kaarten opnieuw geschud. Terwijl Girona nog op zoek lijkt naar het beste elftal, begint de trein van Barcelona al aardig goed op gang te komen. De Catalaanse club wil de zegereeks graag voortzetten en de wedstrijd tegen Girona zal een echte test zijn voor het team van Flick.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Girona – Barcelona.

Wie gaat er zondag winnen?

  • Girona
  • Barcelona
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
51+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
23+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
36+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
30+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
44+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
208+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
129+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
116+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
89+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
75+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
58+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
106+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
190+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
127+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
37+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
19+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
353+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
61+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
200+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie