Voorbeschouwing Girona – Feyenoord: Priske op zoek naar succes

Foto: Voorbeschouwing Girona – Feyenoord: Priske op zoek naar succes

Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd in de Champions League. Nu mag Girona voor het eerst een thuiswedstrijd in die competitie spelen, waar het regelmatig zwalkende Feyenoord op bezoek komt. Beide ploegen zijn niet in vorm, dus wie gaat het lukken om de overhand te nemen en van de hatelijke nul af te komen? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇪🇸 Girona: teaminfo en vorm

Girona was de absolute topverrassing van het Spaanse voetbal vorig seizoen. Na een promotie in 2022 was de ploeg uit Catalonië tiende geworden op het hoogste niveau. Maar vorig jaar wist de ploeg van ex-international Daley Blind lang mee te strijden om de landstitel. Die kwam er uiteindelijk niet maar de derde plek was een enorme verrassing. Zo plaatste Girona zich voor het eerst voor Europees voetbal.

Blind kreeg gezelschap van landgenoten Donny van de Beek, Gabriel Misehouy en Arnaut Danjuma deze zomer, maar zag zijn ploeg toch ook een flinke jas uittrekken. Aanvoerder Aleix García verkaste naar de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen en competitietopscorer Artem Dovbyk speelt nu bij AS Roma. Met onder meer Oriol Romeu, Bryan Gil, Abel Ruíz en Yaser Asprilla werden ook weer nieuwe spelers ingevlogen.

Met de vernieuwde selectie is Girona niet bepaald sterk aan dit seizoen beginnen. In de competitie moeten de fans het doen met een twaalfde plek; in acht wedstrijden werd maar twee keer gewonnen. FC Barcelona (1-4) en Valencia (2-0) waren recentelijk te sterk voor Girona, waarna gelijkgespeeld werd tegen Rayo Vallecano (0-0) en Celta de Vigo (1-1). Tussendoor debuteerden de Spanjaarden in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, dat met 1-0 te sterk was.

Blessures en schorsingen

Afgelopen weekend vielen Romeu en Blind allebei geblesseerd uit, waardoor zij nu net als Jastin García en Ricard Artero langs de kant moeten toekijken. Donny van de Beek en David López vielen in voor de geblesseerden en zij hopen nu van coach Míchel de kans te krijgen vanaf de aftrap.

🇳🇱 Feyenoord: teaminfo en vorm

Brian Priske was uitvoerig gescout om de naar Liverpool vertrokken Arne Slot op te volgen als trainer van Feyenoord. Directeur Dennis te Kloese was erg trots dat de Deen werd losgeweekt bij Sparta Praag en de touwtjes in De Kuip in handen heeft gekregen. Maar waar Slot bij zijn nieuwe club inmiddels koploper is, staat Priske flink onder de druk. De resultaten zijn namelijk flink ondermaats.

Afgelopen week kwam daar geen einde aan. De 2-0-zege op promovendus NAC Breda gaf wellicht weer wat meer lucht, maar dit weekend lukte het opnieuw niet om te winnen. Uit bij NEC werd met 1-1 gelijkgespeeld. Eerder werden ook al tegen Willem II (1-1), Sparta (1-1) en FC Groningen (2-2) de punten gedeeld. Door deze puntverliezen staat Feyenoord inmiddels zesde, qua verliespunten acht punten achter op PSV.

En dan was het begin in de Champions League ook niet om over naar huis te schrijven. Beginnen tegen de regerend kampioen van Duitsland is nooit makkelijk, maar op een 0-4-achterstand staan bij rust is zelfs tegen Bayer Leverkusen een slecht resultaat. Tijdens de tweede helft kwam er geen tegengoal bij, maar de ruime nederlaag zorgde er wel voor dat Feyenoord alleen Dinamo Zagreb achter zich weet te houden op de ranglijst.

Blessures en schorsingen

Door de heupblessure van Santiago Giménez zal Ayase Ueda ook nu de voorkeur krijgen in de punt van de aanval. Naast de Mexicaan zijn ook Bart Nieuwkoop en Calvin Stengs er de komende periode niet bij. Quilindschy Hartman is op de weg terug van zijn blessure, maar voor hem komt dit duel nog te vroeg.

Onderlinge ontmoetingen

Girona en Feyenoord stonden nooit eerder in een officiële wedstrijd tegenover elkaar.

Conclusie

Voor Girona wordt dit hoe dan een historische avond, want de eerste Champions League-wedstrijd in eigen huis spelen is altijd een mooi moment. De Spanjaarden zullen hopen dit heuglijke moment kracht bij te zetten met een overwinning, maar ze zijn niet in goeden doen. Feyenoord ook niet, dus dit kan wel eens een puntendeling worden.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Girona – Feyenoord.

Kan Feyenoord na dit duel drie punten bijschrijven?

  • Nee, Girona pakt minimaal een punt.
  • Ja, dit gaat Feyenoord lukken.
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:50
26+
‘Ajax-blunder met Ron Jans’
23:35
22+
Feyenoord-chaos compleet: “Hij doet maar wat”
23:20
50+
‘Sneijder hakt knoop door over Ajax én FC Utrecht-terugkeer’
23:05
12+
Voorbeschouwing Girona – Feyenoord: Priske op zoek naar succes
23:05
16+
‘Toptransfer Veerman aan zijden draadje’
22:55
139+
‘Eredivisie-dreun door Mo Ihattaren’
22:40
30+
‘PSV-rebel’ wekt ergernis: “Ga gewoon voetballen!”
22:25
45+
‘Talpa overweegt Van der Gijp-ingreep’
22:10
202+
‘Feyenoord-koppen gaan rollen’
21:42
67+
‘Twee clowns niet meer aan tafel bij Rondo’
21:29
151+
PSV krijgt gigantische Champions League-waarschuwing
21:07
185+
Sneijder slacht Ajax en Farioli af
20:50
19+
Neymar deelt mijlpaal via Instagram: ‘Zo blij mee!’
20:30
39+
KNVB benoemt voor het eerst vrouwelijke scheids in betaald mannenvoetbal
20:18
394+
‘Aangifte zorgt voor wissel bij Champions League-duel PSV’
20:05
244+
Ajax-flop maakt furore in Engeland: ‘Geeft ons hoop’
19:45
60+
Messi gaat los tegen MLS-scheids: ‘H**renjong!’
19:11
314+
‘Manchester United geeft Ten Hag ultimatum’
18:48
102+
AZ boert goed en presenteert fraaie miljoenenwinst
18:26
34+
OFFICIEEL: NEC presenteert Van Crooij als nieuwe aanwinst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie