Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?

Foto: Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?

Ajax mag weer eens vaker in actie komen. ‘Eindelijk’ zullen ze in de hoofdstad denken. Na een doordeweekse zege gaat de bus nu richting het oosten van het land, waar Go Ahead Eagles de tegenstander is. Deze ploegen hebben evenveel punten maar staan wel vijf plekken uit elkaar. Wie gaat afstand nemen van de ander? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Go Ahead Eagles: teaminfo en vorm

Paul Simonis had zijn wittebroodsweken als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles toch wat anders voorgesteld waarschijnlijk. Hij begon namelijk met een Europese uitschakeling tegen SK Brann in de Conference League en daarna gingen de eerste twee Eredivisiewedstrijden verloren. Fortuna Sittard was in Deventer met 0-2 te sterk, waarna Willem II met 2-0 te sterk was voor Go Ahead.

Het was voor Simonis dan ook niet bepaald gemakkelijk binnenkomen in de Adelaarshorst. Sterkhouders Jeffrey de Lange, Bas Kuipers, Philippe Rommens en Willum Thór Willumsson vertrokken bij de club en niet alle versterkingen kwamen op tijd of fit binnen. Jari De Busser, Julius Dirksen, Aske Adelgaard, Calvin Twigt, Mathis Suray, Oliver Antman en Milan Smit moeten dit seizoen de vertrekkers doen laten vergeten.

Sinds de ploeg een beetje op orde is, heeft Go Ahead wel wat stappen weten te maken op de ranglijst. Want na de eerste twee nederlagen werd met 2-0 gewonnen van RKC Waalwijk. Na een 3-0-nederlaag bij regerend kampioen en koploper PSV volgde opnieuw een zege; op bezoek bij Sparta werd afgelopen weekend een belangrijke 1-2-zege geboekt. Hierdoor staan de Deventenaren nu op de twaalfde plaats.

Blessures en schorsingen

Dean James is geblesseerd, waardoor zomeraanwinst Adelgaard als linksback aan dit duel mag beginnen. Oliver Edvardsen en Finn Stokkers missen voorin. Søren Tengstedt en Milan Smit moesten het de vorige wedstrijd doen met een invalbeurt. De kans is klein dat Simonis veel aan zijn opstelling gaat veranderen.

Ajax: teaminfo en vorm

Eerst besloot Ajax zelf een verzoek in te dienen om de wedstrijd tegen Fortuna Sittard te verplaatsen en daarna gooiden twee politiestakingen roet in het eten: Ajax heeft weinig kans gehad om veel ritme op te bouwen. Maar sinds deze week mag de ploeg van coach Francesco Farioli eindelijk aan de bak. Want vanaf nu moeten de Amsterdammers op drie fronten aan de bak.

Tussen alle afgelaste duels door plaatste Ajax zich wel voor de groepsfase van de Conference League, door FK Vojvodina, Panathinaikos en Jagiellonia Bialystok uit te schakelen. Met Daniele Rugani, Bertrand Traoré en Wout Weghorst werd gekozen voor betaalbare ervaring en afgelopen week werd Davy Klaassen hier nog aan toegevoegd. Hij mag echter niet in de Conference League meedoen.

Na een relatief saaie 1-0-zege op sc Heerenveen moest Ajax direct een nederlaag slikken in de tweede speelronde. Op bezoek bij promovendus NAC Breda kwam de recordkampioen nog terug van een achterstand, maar in de blessuretijd verloor het alsnog. Afgelopen week mocht Ajax eindelijk weer in de Eredivisie. Mede door een rode kaart van Fortuna kon de ploeg van Farioli uitlopen naar een ruime 5-0-overwinning.

Blessures en schorsingen

Het is nog niet duidelijk of Brian Brobbey tijdig hersteld is om te kunnen spelen. Zo niet, dan strijden Chuba Akpom en Wout Weghorst om een basisplaats in de spits. Gastón Ávila, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson en Steven Berghuis zijn er sowieso niet bij, terwijl het voor Farioli nog afwachten is of Kian Fitz-Jim kan spelen.

Onderlinge ontmoetingen

Een tijdje was Go Ahead Eagles een angstgegner voor Ajax. Want in een tijdsbestek van twee seizoenen werd niet van de ploeg uit Deventer gewonnen, maar wel eenmaal verloren en drie keer gelijkgespeeld. Vorig seizoen wist Ajax te winnen in de Adelaarshorst, waarna het in Amsterdam 1-1 werd.

Conclusie

Ajax hoopt het ritme weer te hebben teruggevonden en heeft in elk geval met een ruime overwinning de competitie weer hervat. Go Ahead Eagles zal hopen de goede reeks tegen de Amsterdammers vast te houden, maar het oogt nog niet zo sterk als in de vorige seizoenen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Go Ahead Eagles – Ajax.

Hoe eindigt deze wedstrijd?

  • Winst Go Ahead Eeagles
  • Gelijkspel
  • Winst Ajax
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
7+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
25+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
92+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
3+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
140+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
67+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
31+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
82+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
78+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
248+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
196+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
116+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
0+
Voorspelling Go Ahead Eagles – Ajax: tweede Amsterdamse zege deze week
20:31
101+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
302+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
53+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie