Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord: Hoe komt Feyenoord uit de interlandperiode?

Foto: Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord: Hoe komt Feyenoord uit de interlandperiode?

Op zaterdagavond neemt de nummer zes van de Eredivisie het op tegen de nummer zeven van de ranglijst. Feyenoord is na een moeizame start opgeklommen naar de zesde plek, terwijl Go Ahead Eagles ook consistent blijft presteren en daarmee de (sub)top in Nederland onder druk zet. Voor de teams die ook in Europa uitkomen, breekt een intensieve periode aan. Om deze periode positief te beginnen, moet Feyenoord Go Ahead Eagles verslaan.

Go Ahead Eagles: teaminfo en vorm

Go Ahead Eagles begon niet sterk aan het seizoen. In de eerste vier speelrondes van de Eredivisie haalde de club slechts drie punten. Er werd gewonnen van RKC Waalwijk, maar verloren van Fortuna Sittard, Willem II en PSV. Voor Go Ahead kwam de vorige interlandperiode op het perfecte moment. In deze rustperiode heeft Paul Simonis het elftal verder kunnen ontwikkelen. Go Ahead lijkt nu weer meer op het team van het afgelopen seizoen. In de afgelopen vier wedstrijden is de vorm van de club uit Deventer helemaal omgeslagen. Er werd gewonnen van Sparta (1-2), FC Groningen (0-1) en Heracles (4-1), daarnaast speelde Go Ahead knap gelijk tegen Ajax (1-1).

Deze uitstekende reeks tussen de twee interlandperiodes heeft ervoor gezorgd dat het team van Simonis nu 13 punten heeft. Daarmee neemt Go Ahead de zevende plek op de ranglijst in. Dit is precies de plek waar de club naar streeft. Het team wil regelmatig meedoen om Europese tickets, en met een zevende plek staat het team er goed voor.

In acht wedstrijden heeft Go Ahead geen indrukwekkend doelsaldo opgebouwd. Het team scoorde tien keer en kreeg evenveel doelpunten tegen. Een echte doelpuntenmaker is nog niet opgestaan bij de club. Finn Stokkers en Victor Edvardsen zijn met elk twee doelpunten de topscorers van Go Ahead Eagles.

Blessures en schorsingen

Søren Tengstedt is de enige geblesseerde speler aan de kant van Go Ahead Eagles.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Net als Go Ahead begon Feyenoord niet geweldig aan het seizoen. In de eerste vier wedstrijden werd weliswaar niet verloren, maar ook slechts één keer gewonnen. Na deze duels stond Feyenoord op zes punten, wat de achterstand op PSV aanzienlijk maakte. In de laatste vier wedstrijden lijkt er echter een stijgende lijn zichtbaar bij Feyenoord. Nadat er van NAC (2-0) werd gewonnen, speelde het team van Brian Priske gelijk tegen NEC (1-1). Daarna volgde een knappe overwinning op Girona (2-3) in de Champions League.

Begin deze maand werd FC Twente vervolgens met 2-1 verslagen, waardoor Feyenoord nu op 13 punten staat. De achterstand op koploper PSV bedraagt elf punten. Het team van Priske lijkt zich nu al te moeten richten op de tweede plek. Met de tactiek van de afgelopen wedstrijden lijkt Feyenoord een plek bij de beste drie te kunnen halen. Nadat Feyenoord in het voorseizoen in een 3-4-3 opstelling speelde, is Priske overgestapt naar 4-3-3. Deze overgang verliep wat rommelig, maar de laatste wedstrijden tonen een betere structuur.

De vraag is hoe Feyenoord uit de interlandperiode komt. Priske heeft twee weken gehad om de 4-3-3 opstelling verder in te slijpen met de spelers die niet bij de nationale teams zaten. De aanval van Feyenoord presteert redelijk goed dit seizoen, maar de verdediging kan nog beter. De Rotterdammers hebben dit seizoen pas één keer de nul gehouden in officiële wedstrijden, wat het team kwetsbaar maakt wanneer de aanval minder loopt.

Blessures en schorsingen

Priske moet het tegen Go Ahead doen zonder Santiago Giménez, Calvin Stengs en Quilindschy Hartman. Daarnaast zijn Bart Nieuwkoop, Antoni Milambo en Ibrahim Osman nog twijfelgevallen voor deze wedstrijd.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft de laatste zeven ontmoetingen met Go Ahead allemaal gewonnen. Onder Arne Slot hadden de Rotterdammers weinig moeite met deze tegenstander. De laatste keer dat Go Ahead thuis van Feyenoord won, was in 2016 toen er met 1-0 werd gewonnen.

Conclusie

Het is altijd interessant om te zien hoe clubs uit een interlandperiode komen. Beide clubs begonnen zwak aan het seizoen, maar wisten in de eerste interlandperiode de nodige aanpassingen te maken. Wat leidde tot betere prestaties. De vraag is of Feyenoord en Go Ahead ook nu weer zo’n stap hebben gezet.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Go Ahead Eagles – Feyenoord.

Wie gaat er met de overwinning vandoor?

  • Go Ahead Eagles
  • Feyenoord
  • Niemand, een gelijkspel
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:17
9+
Verbeek kraakt Ajax: ‘In Nederland heeft alleen PSV die luxe’
15:00
27+
Feyenoord-miskoop ‘al weer bijna vergeten’
14:47
15+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord: Hoe komt Feyenoord uit de interlandperiode?
14:25
0+
Voorspelling Go Ahead Eagles – Feyenoord: Ueda helpt Feyenoord aan overwinning
14:18
76+
‘PSV bereidt zich al voor op vertrek sterkhouder’
14:00
39+
De sterke ontwikkeling van blonde ‘Kuifje’ van Roda
13:48
71+
Driessen: ‘Als hij niet de Nederlandse top haalt, vreet ik een bezemsteel op’
13:33
83+
‘Vervanger Rensch bij Ajax loopt al in Eredivisie’
13:11
161+
Henderson reageert op geruchten over Ajax-vertrek
13:01
0+
‘Real Madrid bezorgt Slot en Liverpool hoofdpijn’
12:30
26+
El Ahmadi: ‘Dit is een probleem voor FC Twente’
12:00
14+
Oranje mist Weghorst, Feyenoord VERGEET kampioenschap! | Twee Viertje met Aad #95
10:17
0+
‘Henderson krijgt concurrentie van Mislintat-aankoop’
09:30
4553+
‘Grote Oranje-verrassing met Memphis Depay op komst’
09:29
458+
‘Ajax staat flinke domper te wachten’
09:21
15+
KNVB deelt goed nieuws: ‘Het gaat de goede kant op’
08:56
5121+
‘Sem Steijn verlaat Twente voor toptransfer’
08:47
639+
‘Liverpool denkt na over monstertransfer’
08:35
347+
‘Manchester City heeft opvolger Guardiola gevonden’
08:25
238+
‘Groot nieuws over voortbestaan play-offs voor Europees voetbal’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie