Voorbeschouwing Heracles – Ajax: Loodzware periode Ajax van start tegen Heracles

Foto: Voorbeschouwing Heracles – Ajax: Loodzware periode Ajax van start tegen Heracles

Heracles Almelo krijgt dit weekend bezoek uit Amsterdam. Op zondagmiddag nemen Heracles en Ajax het tegen elkaar op in de negende speelronde van de Eredivisie. Een kwart van de competitie zit er al op, maar er is nog niets beslist. Zowel Ajax als Heracles bevindt zich in een situatie waarin één punt meer of minder een wereld van verschil maakt. Komt Ajax goed uit de interlandperiode of weet Heracles te verrassen op eigen bodem?

Heracles: teaminfo en vorm

Erwin van de Looi beleeft een gek seizoen met Heracles. Belangrijke overwinningen tegen NEC (1-2) en sc Heerenveen (2-1) worden afgewisseld met nederlagen tegen PSV (1-3), PEC Zwolle (3-0) en Go Ahead Eagles (4-1). De ene week pakt Heracles drie punten met prima spel en de week erna zakt de ploeg een beetje in. Naast die twee overwinningen heeft Heracles ook nog gelijkgespeeld tegen Sparta, Willem II en Almere City. Vooral van de wedstrijden tegen Willem II en Almere City had de aanhang van Heracles natuurlijk waarschijnlijk meer verwacht.

Momenteel staat Heracles twaalfde in de competitie. Het team van Van de Looi heeft negen punten verzameld. Rondom de twaalfde positie van de Eredivisie zit het dicht bij elkaar. Met twee punten minder had Heracles op de gevaarlijke zestiende plek gestaan, terwijl de club met twee punten meer ook het linkerrijtje in had kunnen komen. Elk punt is dus welkom voor de club. Tegen Ajax gaat dat normaal gesproken lastig worden, maar Van de Looi en zijn staf hebben er alles aan gedaan. In de interlandperiode heeft Heracles nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortuna Düsseldorf om het ritme erin te houden. Dit duel werd met 0-1 gewonnen.

Blessures en schorsingen

Stijn Bultman, Sava-Arangel Cestic, Jan Zamburek, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot zijn er tegen Ajax niet bij wegens blessures.

Ajax: teaminfo en vorm

Voor Ajax is het duel tegen Heracles het begin van een loodzware periode. Tussen 20 oktober en 22 december moet Ajax vijftien wedstrijden afwerken. Naast de normale Eredivisiewedstrijden staat er voor Ajax ook nog de Europa League op het programma. Daarnaast moet Ajax nog wedstrijden inhalen die door politiestakingen niet konden worden gespeeld. Om deze lastige periode positief te beginnen, zal Francesco Farioli niets liever willen dan beginnen met een dominante zege. Een ruime overwinning is ook precies wat Ajax kan gebruiken. Vlak voor de interlandperiode werd er gelijkgespeeld tegen Slavia Praag en nipt gewonnen van FC Groningen.

De vraag blijft hoe Ajax uit deze interlandperiode komt. Een interlandperiode zorgt er vaak voor dat de kaarten opnieuw worden geschud. Niet elke club komt er goed doorheen. Na de vorige interlandperiode begon Ajax met een 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. Het is nu aan Ajax om opnieuw zo uit deze periode van relatieve rust te komen. Echt rust was het echter niet voor de meeste spelers van Ajax. Een groot deel van de selectie was de afgelopen weken actief bij de nationale teams of de jeugdelftallen van de nationale ploegen.

Het grootste verschil tussen vorig seizoen en deze jaargang bij Ajax is de achterhoede. Met dertien doelpunten in de competitie zijn er ruim vijf andere clubs die gemakkelijker scoren, al moet erbij worden vermeld dat al die clubs ook meer duels hebben gespeeld. De echte winst haalt Ajax dus in de achterhoede. Farioli heeft de defensieve zekerheid bij Ajax teruggebracht. Met slechts vier tegendoelpunten hebben de Amsterdammers zelfs minder treffers tegen dan PSV, maar ook hierbij geldt dat PSV meer wedstrijden heeft gespeeld.

Blessures en schorsingen

Voor de interlandperiode waren er een hoop spelers geblesseerd bij Ajax. Er is in de afgelopen tijd niet veel veranderd. Gastón Ávila, Sivert Manssverk, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Steven Berghuis en Julian Rijkhoff lijken in ieder geval allemaal nog geblesseerd te zijn. Een aantal spelers zijn op de weg terug, maar Heracles komt nog te vroeg.

Onderlinge ontmoetingen

Ajax is Heracles traditioneel gezien bijna altijd de baas. Ook in het afgelopen seizoen, toen Ajax in een mindere fase zat, werd er tweemaal gewonnen van Heracles. In 2020 wist de club uit Almelo voor het laatst te winnen van Ajax.

Conclusie

Het is altijd interessant om te zien hoe clubs uit een interlandperiode komen. Voor Ajax breekt er een zeer belangrijke periode aan, terwijl Heracles echt van wedstrijd naar wedstrijd leeft om punten te sprokkelen om zich te handhaven in de Eredivisie. Kan het team uit Almelo verrassen, of weet Ajax te winnen?

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Heracles – Ajax.

Wat wordt de uitslag van deze wedstrijd?

  • Heracles Almelo wint
  • Gelijkspel
  • Ajax gaat winnen
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:29
27+
‘Toekomst Frenkie de Jong krijgt bizarre wending’
20:09
29+
‘Gigantisch PSV-probleem voor Peter Bosz’
19:46
16+
‘Man van 50 miljoen bezorgt Ten Hag nieuwe klap’
19:31
32+
Slot wijst vervanger ‘man van glas’ aan
19:13
17+
‘Speciale Xavi Simons-rol voor Klopp’
18:58
0+
Voorspelling Heracles – Ajax: Defensieve zekerheid helpt Ajax aan overwinning
18:58
15+
Voorbeschouwing Heracles – Ajax: Loodzware periode Ajax van start tegen Heracles
18:49
42+
“Ik zou hem weleens bij Ajax of Feyenoord willen zien”
18:33
107+
Van Hanegem hekelt kersverse ESPN-analist: ‘Ga daar niet zitten!’
18:20
70+
Oud-publiekslieveling staat open voor terugkeer bij Feyenoord
18:03
69+
Derksen reageert op bikkelharde roast Peter Pannekoek
17:48
41+
Veerman legt zelf uit waarom hij er nóg langer uit ligt
17:33
142+
Van Hanegem trekt harde Oranje-conclusie: ‘Beter dat hij er niet was’
17:20
369+
Dit bedrag betaal je voor een biertje in de Eredivisie
17:11
2+
Voorbeschouwing AS Roma – Internazionale: klassieke topper in Serie A
17:00
0+
Voorspelling AS Roma – Internazionale: bezoekers pakken overwinning
17:00
51+
Ajax en Feyenoord bibberen door AADS VOORSPELLING | Aads Voorspelling
16:48
28+
Ten Hag haalt hard uit naar Engelse media: ‘Sprookjes’
16:34
522+
Driessen: ‘Als hij niet de Nederlandse top haalt, vreet ik een bezemsteel op’
16:16
133+
Priske reageert: contract voor Boëtius bij Feyenoord?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie