Voorbeschouwing Heracles – PSV en PEC – Feyenoord: topclubs azen op zege

Foto: Voorbeschouwing Heracles – PSV en PEC – Feyenoord: topclubs azen op zege

Alsof er nooit iets gebeurd is en de competitie nooit gestopt is; de Eredivisie is weer van start. Zondag komen de nummers een en twee van het vorige seizoen in actie. De regerend landskampioen begon direct met een ruime overwinning, waar de voornaamste uitdager uitgleed tegen een promovendus. Wij blikken hier vooruit op de Eredivisiewedstrijden Heracles Almelo – PSV en PEC Zwolle – Feyenoord.

🇳🇱 Heracles Almelo: teaminfo en vorm

Nadat John Lammers werd ontslagen vorig seizoen moest Erwin van de Looi de boel rechttrekken bij Heracles Almelo. De oud-bondscoach van Jong Oranje wist zich als nummer veertien direct te handhaven en slaagde zo in zijn taak. Maar het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven en Van de Looi wilde graag wijzigingen in de selectie toepassen. Zo vertrokken Michael Brouwer, Fredrik Oppegård, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Jetro Willems, Marko Vejinović, Ajdin Hrustić, Anas Ouahim en Emil Hansson uit Almelo.

In het Asito Stadion werden ook nieuwe spelers verwelkomd. Voor Ivan Mesík, Lorenzo Milani, Daniël van Kaam, Jan Žambůrek en Luka Kulenović werd de portemonnee getrokken, waar Robin Mantel en Damon Mirani transfervrij kwamen en Mimeirhel Benita, Shiloh ‘t Zand en Juho Talvitie gehuurd werden. In speelronde 1 werd een uitwedstrijd gespeeld bij Sparta. Dit ontaardde met slechts drie schoten op doel niet bepaald in een reclame voor het voetbal en de uitslag was dan ook 0-0.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

In Eindhoven ging het een week lang eigenlijk alleen maar over Jordan Teze. De rechtsback, al zeventien jaar actief voor PSV, twijfelde vanwege een transferwens al om te spelen in de Johan Cruijff Schaal, maar liet voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd aan coach Peter Bosz weten niet te gaan spelen tegen RKC Waalwijk. Later bood hij zijn excuses aan en kon hij als invaller toch nog fungeren in de seizoensopener in het eigen Philips Stadion.

In die wedstrijd beleefde PSV een vrij zorgeloze avond. Johan Bakayoko, Jerdy Schouten, Malik Tillman en tweemaal Hirving Lozano waren goed voor de Eindhovense goals, waar Richard van der Venne wat terugdeed: 5-1. Toch is er werk aan de winkel voor technisch directeur Earnest Stewart. Er is weinig breedte in de selectie als het om verdedigers gaat, waardoor zonder Teze werd teruggevallen op Richard Ledezma, normaliter aanvallende middenvelder, om als rechtsback te fungeren.

Blessures en schorsingen bij Heracles Almelo en PSV

De ziekenboeg van Heracles is enorm, met onder meer Justin Hoogma, Kelvin Leerdam, Nikolai Laursen, Jizz Hornkamp en nieuwelingen Milani, Žambůrek, ‘t Zand en Kulenović. PSV moet het doen zonder verdedigers Oliver Boscagli, Armano Obispo, Sergiño Dest en Mauro Júnior en middenvelder Ismael Saibari. Hierdoor maakt Matteo Dams kans op zijn eerste basisplaats voor PSV 1.

🇳🇱 PEC Zwolle: teaminfo en vorm

Spandoeken bij het stadion gericht aan het bestuur over het vertrek van een kantoormedewerker: dit is niet iets waar fans zich vaak mee bezig houden. Maar wel als het om Bram van Polen gaat die na zeventien jaar in het shirt van PEC Zwolle een andere functie zou krijgen, maar er niet uitkomt met de club. Dit leidt flink af van de omstandigheden op het veld, waar ook nog flink gewerkt moet worden. Want het team is nog lang niet op orde.

Vooral achterin niet. Want Thomas Lam vertrok vanwege privé-omstandigheden en Tristan Gooijer raakte zwaar geblesseerd in de eerste wedstrijd. Hierdoor heeft PEC op dit moment nog maar vier verdedigers over, onder wie twee linksbacks. Het is dus nog zaak verdedigers te halen. In de openingswedstrijd bij FC Utrecht werd door PEC maar één schot op de doel gelost en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit duel verloren ging: 1-0.

🇳🇱 Feyenoord: teaminfo en vorm

Over nieuwe aankopen gesproken: onder de aanhang van Feyenoord wordt nog wat gemord over het uitblijven van duurdere nieuwe spelers. Mats Wieffer werd voor een recordbedrag van zo’n dertig miljoen euro verkocht en Feyenoord kan rekenen op de inkomsten uit de Champions League, maar grote aankopen bleven tot nu toe uit. De supporters in Rotterdam moeten het doen met Jeyland Mitchell, Gijs Smal, Chris-Kévin Nadje, Anis Hadj Moussa en Julián Carranza.

Afgelopen week kwamen daar twee huurlingen bij. Hugo Bueno geeft de nieuwe trainer Brian Priske een extra optie linksachter, terwijl Ibrahim Osman als gehuurde vleugelaanvaller de opvolger is van Yankuba Minteh. Feyenoord wil natuurlijk kampioen worden, maar moet nu al in de achtervolging. Want waar PSV de eerste wedstrijd wist te winnen, lukte dit Priske en zijn mannen niet. In eigen huis kwam men niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen promovendus Willem II.

Blessures en schorsingen bij PEC Zwolle – Feyenoord

Zolang er een verdedigerstekort is zal coach Johnny Jansen bij PEC achterin kiezen voor Anouar El Azzouzi, die normaliter op het middenveld speelt. Ook Samir Lasgir is er niet bij. Feyenoord mist Gernot Trauner, Quilindschy Hartman en Calvin Stengs. Centraal achterin kan Neraysho Kasanwirjo opnieuw de kans krijgen, als Thomas Beelen opnieuw niet fit genoeg is om te spelen.

Conclusie

Deze twee clubs worden door de meeste experts aangewezen als grootste kanshebbers voor de landstitel, wat ook logisch is als nummers een en twee van vorig jaar. PSV sloeg de eerste slag door in de eerste speelronde al twee punten uit te lopen. De tegenstand van Heracles en PEC zou toch klein genoeg moeten zijn dat beide topclubs hier winnen.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor deze twee wedstrijden.

Gaan PSV en Feyenoord hun tweede wedstrijd winnen?

  • Ja, dat moet goedkomen.
  • Nee, alleen PSV.
  • Nee, alleen Feyenoord.
  • Nee, ze laten allebei punten liggen.
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
1+
‘Dubbelslag voor Real Madrid’
08:00
1260+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:45
91+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
07:30
545+
Ophef over borsten vriendin Kenneth Taylor: ‘Dit kan toch niet?’
07:02
481+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
07:00
20+
Op welke zender kijk je Hongarije – Nederland?
23:46
69+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
44+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
36+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:21
126+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
47+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
139+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
47+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
171+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:18
23+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
21+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
50+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
45+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie