Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing: Pinksterweekend levert twee topwedstrijden op in de Serie A

Foto: Voorbeschouwing: Pinksterweekend levert twee topwedstrijden op in de Serie A

De kampioen van Italië is bekend maar dat houdt niet in dat de spanning in de Serie A volledig verdwenen is. Zo krijgt kampioen Internazionale zondag bezoek van Lazio, dat nog strijdt voor een laatste kans om een ticket voor de Champions League binnen te halen. Op maandag ontmoetten Bologna en Juventus elkaar. Door het extra Europese ticket dat Italië krijgt zijn zij allebei zeker van hun plek in het miljardenbal volgend jaar.

Internazionale Lazio

De laatste vijf seizoenen is Internazionale niet buiten de top drie van de Serie A geëindigd en deze jaren leverden ook nog twee landstitels op. Men mag dus stellen dat de Milanezen terug zijn in hun oude rol als topclub. Na een periode van acht jaar zonder een top drie-notering is dit een geruststellend statement voor het blauw-zwarte deel van Milaan. Door uitgerekend van aartsrivaal AC Milan te winnen kon een paar weken geleden het kampioensfeest officieel gevierd worden.

Daarna wist Inter in eigen huis met 2-0 van Torino te winnen, maar Sassuolo was met 1-0 te sterk. Vorige week werd Frosinone aan de zegekar gebonden: 0-5. Met 86 goals voor en 19 tegen is Inter zowel voorin als achterin de best presterende ploeg van de Serie A. Francesco Acerbi lijkt de enige speler die met een blessure verstek moet laten gaan. Tajon Buchanan en Lautaro Martínez vielen tegen Frosinone in en scoorden allebei. Zij zullen nu hopen een basisplaats te krijgen van coach Simone Inzaghi.

Na de tweede plek van vorige seizoen is de zevende plek in de tussenstand een enigszins teleurstellende voor Lazio. Maar in de zeven seizoenen daarvoor lukte het niet bij de bovenste drie te eindigen, dus het is misschien ook niet zo realistisch om dat opnieuw te eisen. Het lichtblauwe deel van Rome kan nog wel een hele belangrijke slag slaan door stadsgenoot en aartsrivaal AS Roma in te halen en voor te blijven. Het verschil is nu één punt in het voordeel van AS Roma.

De laatste tijd is de ploeg van coach Maurizio Sarri goed bezig om dat doel te voltooien. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er vier gewonnen en die andere eindigde in een gelijkspel. Het lukte in drie van de laatste vijf duels om de nul te houden. Ook Lazio had een invaller die goed was voor een doelpunt. Tijdens de 2-0-zege op Empoli vorige week was Matías Vecino goed voor een goal nadat hij vanaf de bank kwam. Sarri zal voor een groot deel vasthouden aan die opstelling.

Wedtip Internazionale – Lazio

Internazionale is al kampioen dus voor die ploeg staat er niets meer op het spel. Lazio heeft nog een hoop te winnen én te verliezen. Atalanta Bergamo inhalen betekent een ticket voor de Champions League en ingehaald worden door Fiorentina betekent een afdaling naar de Conference League. Lazio kan wel eens gaan verrassen. Wij tippen een dubbele kans: ‘Lazio wint of speelt gelijk’. Unibet geeft een quote van 2.23 voor deze voorspelling.

Lazio wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bologna – Juventus

Internationale voetbaljournalisten kijken hun ogen uit dit seizoen bij Bologna. Die ploeg is een van de grote verrassingen in de grote vijf competities van Europa. Onder leiding van coach Thiago Motta is er een ware voetbalmachine ontstaan, waarvan oude bekenden als Sam Beukema, Oussama El Azzouzi, Jesper Karlsson, Jens Odgaard en Joshua Zirkzee onderdeel zijn. Voorlopig staat Bologna op een knappe vierde plek en het ticket voor de Champions League van volgend seizoen is al binnen. Dit wordt de eerste Europese deelname van de club sinds het seizoen 1999/00.

Na een flinke zegereeks in februari en begin maart is er de laatste tijd toch een beetje zand in de motor gekomen bij Bologna. In de laatste zes duels in de Serie A werd weliswaar niet verloren, maar met vier gelijke spelen werd er ook maar twee keer gewonnen. AS Roma (1-3) en Napoli (0-2) werden verslagen. Lewis Ferguson is geblesseerd en moet verstek laten gaan voor deze wedstrijd. Na de uitoverwinning bij Napoli lijkt er weinig reden voor Motta om zijn opstelling aan te passen.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor Massimiliano Allegri is die laatste nu aanstaande. Hij heeft te horen gekregen dat de wegen van Juventus en de trainer gaan scheiden en Thiago Motta is in beeld om hem te vervangen. Voor veel supporters lijkt het een opluchting te zijn dat er een nieuwe coach komt, want het spel is weinig spectaculair de laatste maanden. Het is Allegri wel gelukt om met een bekerwinst en een ticket voor de Champions League afscheid te nemen bij de Turijnse club.

Voorafgaand aan de 0-1-zege in de bekerfinale heeft Juve een slechte competitiereeks achter de rug. Van de laatste tien Serie A-wedstrijden werd er één gewonnen, gingen er twee verloren en liefst zevenmaal werd het gelijk, zoals in de laatste vijf duels. Mattia De Sciglio is geblesseerd en de geschorste Nicolò Fagioli (gokken) en Paul Pogba (doping) zijn ook niet beschikbaar. Bankzitters als Timothy Weah en Arkadiusz Milik hopen op een basisplaats.

Wedtip Bologna – Juventus

De nummers drie en vier tegenover elkaar belooft een hoop spektakel, al moet wel de kanttekening worden gemaakt dat beide ploegen vooral druk bezig zijn met wedstrijden gelijkspelen. Bologna lijkt toch de sterkere van de twee want de laatste twee topwedstrijden werden gewonnen. Wij tippen daarom een thuiszege, tegen een odd van 2.60 bij Unibet.

Bologna wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:11
47+
‘Volgende PSV-versterking dient zich aan’
18:38
3+
RKC haalt opvolger van Min uit Nieuw-Zeeland
18:30
46+
‘Steijn zegt nee tegen Eredivisie-club’
18:11
86+
Lachende Van Dijk ziet plots ‘zoontje’ in Oranje-selectie
17:50
8+
Genieten en tegelijkertijd knettergek worden van bijzonder Spaans duo
17:31
98+
OFFICIEEL: Miskoop verlaat Ajax definitief
17:11
85+
“Proberen de Turken wat stiller te krijgen”
17:00
45+
Turkse GATENKAAS, Oranje-VUISTEN voor Demiral | Aads Voorspelling #5
16:50
148+
‘Voormalig Emmen-speler moet Wieffer opvolgen’
16:31
28+
Hake dolblij met unieke kans: “Een prachtige beloning”
16:12
103+
Blind moet wennen aan nieuwe rol: “Zo goed mogelijk invullen”
16:00
85+
Tegen wie speelt Nederland (mogelijk) de halve finale van het EK?
15:51
311+
Deze spelers staan op scherp tijdens Nederland – Turkije
15:40
32+
Voorbeschouwing Engeland – Zwitserland: Kan Zwitserland stunten tegen Engeland?
15:26
122+
Commentator Nederland – Turkije bekend
15:11
122+
PSV en Excelsior naderen akkoord over Couhaib Driouech
14:55
157+
‘Feyenoord mondeling akkoord met Brighton’
14:34
310+
‘Mike Verweij stelt financiële crisis Ajax aan de kaak’
14:00
962+
Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije: Koeman heeft zijn ideale elf gevonden
13:58
37+
Duitse bond maakt competitieschema bekend
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie