Voorbeschouwing Ierland – Engeland: herstelt Engeland na EK-finale?

Foto: Voorbeschouwing Ierland – Engeland: herstelt Engeland na EK-finale?

Engeland in de Nations League, dat moet wel in de hoogste divisie zijn. Maar niets is minder waar. De verliezend finalist van het afgelopen EK begint deze nieuwe editie van de Nations League in Divisie B na een degradatie tijdens de vorige editie. Nu mogen ze aftrappen tegen Ierland. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇮🇪 Ierland: teaminfo en vorm

Ierland is niet bepaald een land dat aansprekend is op het hoogste niveau. Voor de laatste vijf WK’s wist de ploeg zich niet te kwalificeren en op EK’s waren de deelnames van 2012 en 2016 de enige sinds 1988. Zodoende is het altijd hopen op nog een gelukje, waardoor het land weer wat meer meedoet. Tijdens de kwalificatie voor het afgelopen EK eindigde Ierland achter Frankrijk, Nederland en Griekenland.

Ook in de Nations League kan Ierland weinig potten breken. In de eerste editie eindigde het als derde achter Denemarken en Wales, daarna in 2021 als derde achter Wales en Finland en tijdens de vorige editie was er wederom een derde plaats, toen achter Schotland en Oekraïne. Vooral tijdens de tweede Nations League ontliep Ierland net degradatie. Een schamel aantal van drie punten was net genoeg om Bulgarije (twee punten) achter zich te houden.

Liverpool-doelman Caoimhin Kelleher, oudgediende en aanvoerder Séamus Coleman, Wolves-rechtsback Matt Doherty en AZ-spits Troy Parrott zullen voor veel Nederlandse voetbalfans de bekendste namen zijn van Ierland. Zij zijn dan ook allemaal door Heimir Hallgrímsson opgenomen in de Ierse selectie. De IJslander is de nieuwe bondscoach, nadat hij tot deze zomer nog de leiding had over Jamaica.

Blessures en schorsingen

Doelman Max O’Leary en Leicester City-aanvaller Kasey McAteer hopen op hun eerste interland, maar beide spelers zullen niet in de basis starten. De kans is ook aanwezig dat Parrott op de bank moet beginnen omdat Evan Ferguson en Adam Idah de voorkeur krijgen in de aanval.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland: teaminfo en vorm

Het is terugkijken op een toernooi waarbij de hoop van de Engelse natie weer eens groeide, maar waar deze uiteindelijk de grond in geboord werd. Want de matige groepsfase leverde weinig vertrouwen op, maar nipte zeges op Slowakije (2-1), Zwitserland, (1-1, winst na penalty’s) en Nederland (1-2) wel een finaleplaats. Spanje was hierin echter met 2-1 te sterk, waardoor de tweede EK-finale op rij verloren werd.

In de Nations League gaat het alsmaar bergaf met The Three Lions. In 2019 veroverde Engeland nog de derde plek, door toen ook al op strafschoppen te winnen van Zwitserland. In de editie erna eindigde het land achter België en Denemarken op de derde plek. De vorige Nations League eindigde in een deceptie. Italië, Hongarije en Duitsland eindigden boven de Engelsen, die geen enkele keer wonnen en op drie punten bleven steken. Degradatie volgde.

Sinds het EK zijn Aaron Ramsdale, Kyle Walker, Luke Shaw, Joe Gomez, Lewis Dunk, Jude Bellingham, Adam Wharton en Ivan Toney niet opgeroepen, waar Kieran Trippier met interlandpensioen is en Phil Foden, Cole Palmer en Ollie Watkins zich hebben teruggetrokken uit de selectie. Met Tino Livramento, Morgan Gibbs-White, Angel Gomes en Noni Madueke zitten er vier mogelijke debutanten in de selectie van interim-bondscoach Lee Carsley.

Blessures en schorsingen

Carsley gaf bij zijn aantreden aan dat hij Trent Alexander-Arnold als rechtsback ziet en minder als middenvelder, dus de kans is groot dat hij ook op rechtsachter gaat starten. Harry Kane zal in de punt van de aanval aan zijn negenennegentigste interland beginnen, terwijl ook Levi Colwill, Eberechi Eze en Anthony Gordon hopen op een basisplaats.

Onderlinge ontmoetingen

Hoewel het gaat om twee historische giganten in het voetbal, speelden Engeland en Ierland pas zeventien keer eerder tegen elkaar. Van deze duels won Engeland er zes, Ierland drie en werd het achtmaal gelijk. Het doelsaldo is met 23-14 in Engels voordeel. Sinds de eeuwwisseling werden er drie oefenduels gespeeld onderling. Na een 1-1- en 0-0-gelijkspel werd het in 2020 3-0 voor Engeland.

Conclusie

Het is nog spannend hoe Engeland met de nieuwe interim-bondscoach voor de dag gaat komen. Een hoop fans zullen hopen op wat attractiever voetbal en daarmee meer doelpunten. Ierland lijkt daarvoor een perfecte tegenstander, want een grootmacht is dat land absoluut niet.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Ierland – Engeland.

Gaan de Engelsen van start met een zege?

  • Ja hoor.
  • Nee, Ierland pakt minimaal een punt.
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:54
14+
‘Walgelijke’ Ajax-actie met grond gelijkgemaakt
07:38
16+
‘Champions League-probleem voor PSV’
07:23
75+
Van Hooijdonk voorspelt opvallende runner-up Eredivisie
07:00
5+
Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5
23:50
131+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
23:35
44+
Perez haalt uit: “Een van de meest blinde voetballers van Eredivisie, altijd al”
23:22
403+
Vernietigende foto Priske: “Gezicht Bijlow spreekt boekdelen”
22:49
110+
El Ahmadi trekt op ESPN bikkelharde Feyenoord-conclusie
22:47
628+
‘Noa Lang maakt zelf groot nieuws bekend via Instagram’
22:34
126+
Twijfels bij Klaassen-transfer: ‘Niet wat Ajax écht nodig heeft’
22:20
60+
‘Guus Til om opvallende reden in PSV-basis’
22:04
198+
Perez sloopt Feyenoorder: “Kan gewoon niet zo goed voetballen”
21:48
178+
‘Eredivisie-doelman gaat Bijlow verdrijven uit Oranje’
21:33
24+
Haye liep droomtransfer mis: ‘Heeft erg pijn gedaan’
21:17
19+
Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn
21:16
97+
Heracles wil contract rebel verscheuren: ‘Maat is nu vol’
21:00
77+
Donkere wolken pakken zich samen boven Dirk Kuijt
20:46
64+
Nieuw Eredivisie-fenomeen: “Van Persie is anders”
20:35
43+
Timber: “Beetje hetzelfde als Ajax – Feyenoord”
20:24
84+
“Klaassen is geen jongen die stampij maakt”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie