Voorbeschouwing Internazionale – Juventus: Hoge verwachtingen voor Derby d’Italia

Foto: Voorbeschouwing Internazionale – Juventus: Hoge verwachtingen voor Derby d’Italia

Op zondagavond ontvangt Internazionale bezoek uit Turijn. Juventus komt langs en de twee teams zullen waarschijnlijk strijden om de tweede positie in de competitie. Er is veel belangstelling voor deze ontmoeting, waarin landskampioen Inter het opneemt tegen een vernieuwd Juventus. Deze wedstrijd kan bepalend zijn voor dit seizoen of zelfs de komende seizoenen in Italië. Een ware Italiaanse derby dus, oftewel de Derby d’Italia.

Internazionale: teaminfo en vorm

Afgelopen seizoen wist Internazionale met groot gemak het kampioenschap van Italië binnen te halen. Dat zal dit seizoen niet zonder slag of stoot gaan. Dit is niet omdat Internazionale veel zwakker speelt, maar omdat de concurrentie een aantal stappen heeft gezet. In Turijn wordt hard gewerkt aan een herboren Juventus, terwijl Antonio Conte vanuit Napels vriend en vijand verrast door zich plotseling te mengen in de titelstrijd. Hierdoor is er nu een driestrijd ontstaan in de Serie A. Het is aan het Inter van Simone Inzaghi om de beste van Italië te blijven.

Internazionale begon het seizoen wat wisselvallig. In augustus en september speelde de ploeg gelijk tegen Genoa (2-2) en Monza (1-1) en verloor het van AC Milan (1-2). Door deze drie mindere resultaten heeft Inter een kleine achterstand opgelopen op Napoli. De overige vijf competitiewedstrijden werden echter wel gewonnen. De laatste vijf duels in alle competities werden eveneens positief afgesloten. Met de huidige vorm van Internazionale lijkt het dus snor te zitten.

In de afgelopen week wist Inter zowel AS Roma als Young Boys met 0-1 te verslaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat het team van Inzaghi nu op zeventien punten staat in de Serie A. Napoli leidt met negentien punten, terwijl tegenstander Juventus op zestien punten staat. De winnaar van deze wedstrijd eindigt minimaal op de tweede plaats na deze speelronde en kan, bij puntverlies van Napoli, zelfs de koppositie veroveren.

Blessures en schorsingen

Inzaghi zal het tegen Juventus moeten doen zonder Francesco Acerbi, Carlos Augusto, Tajon Buchanan en Hakan Çalhanoğlu. Gelukkig keren Kristjan Asllani en Federico Dimarco terug van blessures. Met het uitvallen van Çalhanoğlu verliest Inzaghi de regisseur van zijn elftal, waardoor het interessant wordt om te zien hoe hij dit tegen Juventus zal opvangen.

Juventus: teaminfo en vorm

Thiago Motta heeft het opvallend snel op de rit bij Juventus. De Oude Dame is nog niet waar het wil zijn, maar vergeleken met de afgelopen seizoenen onder Massimiliano Allegri is de vooruitgang zichtbaar. Onder Allegri was het soms moeilijk om een wedstrijd van Juventus uit te zitten, maar dat is onder Motta niet meer het geval. De club uit Turijn probeert nu verzorgd voetbal te spelen. Dit levert resultaten op, maar tot op heden zelden een doelpuntenfestijn.

Juventus is nog ongeslagen in de Serie A door vier keer te winnen en vier keer gelijk te spelen. Het team heeft een enorm sterke achterhoede: in acht wedstrijden kreeg het slechts één doelpunt tegen. Aanvallend is Juventus nog niet spectaculair, met slechts tien doelpunten in acht wedstrijden. Deze defensieve zekerheid heeft de club zestien punten opgeleverd, één minder dan Inter. Bij een overwinning in deze derby stijgt Juventus dus een plaats op de ranglijst.

Motta lijkt zijn spelers de opdracht te geven om fysieke duels niet te mijden. In drie van de laatste vier wedstrijden liep Juventus tegen een rode kaart aan. Dit gebeurde in de duels met Leipzig, Cagliari en Stuttgart, waarbij de ontmoeting met Stuttgart in de Champions League uiteindelijk eindigde in een nederlaag (0-1).

Blessures en schorsingen

Waarschijnlijk ontbreken Bremer, Douglas Luiz, Teun Koopmeiners, Nico González en Arkadiusz Milik bij Juventus wegens blessures. Motta zal dus creatief moeten zijn bij het opstellen van zijn team.

Onderlinge ontmoetingen

In recente onderlinge ontmoetingen is Internazionale doorgaans sterker gebleken. De wedstrijden waren zelden spectaculair in termen van doelpunten. Drie van de laatste vijf duels eindigden met een 1-0 uitslag, en de andere twee wedstrijden eindigden in 1-1.

Conclusie

Voor Internazionale staat er veel op het spel. Juventus werkt hard om terug te keren aan de Italiaanse top. Mocht De Oude Dame weten te winnen van de huidige landskampioen, dan zou dat een duidelijk statement zijn vanuit Turijn. Internazionale wil echter nog steeds domineren in Italië en een overwinning op Juventus hoort daar dan ook bij.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Internazionale – Juventus.

Wint Internazionale of Juventus

  • Internazionale natuurlijk
  • Geen van beide, gelijkspel
  • Juventus verrast
1+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:05
0+
Bosz velt zijn oordeel over bekritiseerde medische staf PSV
15:51
10+
Lazio deelt beelden met ‘zogenaamde oerwoudgeluiden’ tegen Twente
15:37
64+
‘Bliksemvertrek Noa Lang bij PSV’
15:21
45+
Oud-PSV’er hield Pavlidis in bedwang: “Tot in detail voorbereid”
15:05
12+
Van Wolfswinkel: “Unnerstall moet je lekker een biertje geven”
14:53
26+
Gemengde gevoelens bij Bosz over Oranje-rentree Lang
14:37
39+
Jans over Feyenoord: “Dan kan het alleen maar minder”
14:14
65+
Feyenoord slaat grote slag: principeakkoord tot 2029
14:06
15+
FC Twente onderneemt actie na vermeend racisme tegen Lazio
13:52
16+
Lang releaset nu al veelbesproken nummer: “Je bent een 9 plus 1 als m’n rugnummer”
13:48
1+
Voorbeschouwing Internazionale – Juventus: Hoge verwachtingen voor Derby d’Italia
13:35
104+
‘Koeman-ontslag na gigantische missers in voorselectie Oranje’
13:20
328+
‘Bizarre Berghuis-maatregel bij Ajax’
13:04
149+
Koeman onthult voorselectie Oranje met verrassende namen
12:48
28+
Memphis Depay opnieuw goud waard met knappe assist
12:33
69+
Wilfred Genee doet bizarre Bas Nijhuis-onthulling
12:11
16+
Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Deelt Slot klap uit aan Arteta?
12:00
1238+
‘Tóch droomtransfer voor Joey Veerman’
11:45
61+
Ajacied wekt zorgen: “Was een periode heel goed, maar…”
11:30
1170+
‘Europees voetbal weg bij Ziggo’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie