Voorbeschouwing Italië – België: Nieuw België treft verrassende Italianen

Foto: Voorbeschouwing Italië – België: Nieuw België treft verrassende Italianen

Het interlandvoetbal is terug. Na ongeveer een maand competitievoetbal te hebben gespeeld, keren de voetballers terug bij hun nationale ploegen. In de Nations League staan opnieuw mooie affiches op het programma. Zo treffen Italië en België elkaar in Groep B. Italië is bij een overwinning al bijna zeker van de laatste fase van de Nations League. Voor België is het van belang om te winnen om zich ook in de eindfase te kunnen mengen.

🇮🇹 Italië: teaminfo en vorm

Italië is sterk begonnen aan de Nations League. Onder leiding van Luciano Spalletti lijkt het elftal weer wat kleur op de wangen te krijgen. Groep B zit vol zware concurrenten. Met Frankrijk en België heeft Italië twee geduchte tegenstanders. Israël is het laatste land in de groep en duidelijk de zwakkere broeder. Begin september speelde Italië twee wedstrijden in de Nations League. De Italianen begonnen verrassend met een overwinning op Frankrijk. De Fransen kwamen snel op een 0-1 voorsprong, maar Italië vocht terug en wist uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Na de knappe zege op Frankrijk volgde enkele dagen later een 1-2 overwinning op Israël. Daardoor hebben de Italianen al zes punten verzameld. Door een verandering in de opzet van de Nations League plaatst niet alleen de groepswinnaar zich voor de eindfase, maar ook de nummer twee van de groep. Mocht Italië van België winnen, dan zet het team van Spalletti een grote stap richting die eindfase.

De verdediging en het middenveld van Italië zijn solide. Spalletti ondervindt vooral problemen met de aanval, omdat er niet veel Italiaanse aanvallers doorbreken in de Europese top. Daarom experimenteert de bondscoach met een nieuwe naam. Daniel Maldini is opgeroepen. De zoon van Paolo Maldini kan de derde Maldini worden die voor Italië uitkomt. Daniel speelt momenteel voor Monza en heeft dit seizoen één keer gescoord. Hij is dus geen echte doelpuntenmaker, iets wat Italië sowieso mist.

Blessures en schorsingen

Oorspronkelijk was Moise Kean opgeroepen door Spalletti, maar door een blessure moet hij afhaken. Zijn vervanger is de oud-Ajacied Lorenzo Lucca.

🇧🇪 België: teaminfo en vorm

Onder Domenico Tedesco is het bij de Rode Duivels zelden rustig. De Italiaanse bondscoach lijkt voortdurend in conflict te zijn met zijn sterspelers. Thibaut Courtois heeft zich afgemeld voor de nationale ploeg zolang Tedesco aan het roer staat en Kevin De Bruyne heeft ook aangegeven voorlopig niet beschikbaar te zijn. De Bruyne is afwezig vanwege een blessure, maar hij heeft ook laten weten de volgende interlandperiode over te slaan. Dit valt lastig los te zien van zijn reactie na de nederlaag tegen Frankrijk.

In de afgelopen periode verloor België met 2-0 van Frankrijk. De Bruyne sprak zich toen fel uit over de inzet van zijn ploeggenoten. Naast de nederlaag tegen Frankrijk wist België wel te winnen van Israël, waardoor het nu derde staat in Groep B met drie punten. Een resultaat behalen tegen Italië is cruciaal voor België, anders lopen de Italianen te ver uit.

Naast De Bruyne ontbreken ook Romelu Lukaku en Thomas Meunier tegen Italië. Tedesco heeft vier nieuwe namen opgeroepen: Malick Fofana, Matte Smets, Maarten Vandevoordt en Cyril Ngonge.

Blessures en schorsingen

Amadou Onana stond op de lijst van Tedesco, maar de middenvelder van Aston Villa moet wegens een blessure afhaken. Hij wordt vervangen door Aster Vranckx.

Onderlinge ontmoetingen

De laatste jaren was Italië de betere van de twee landen. In 2016 en 2021 troffen de teams elkaar op het EK en beide keren was Italië de bovenliggende partij. In 2021 namen Italië en België het tegen elkaar op in de Nations League en ook toen trok Italië aan het langste eind. De laatste Belgische overwinning dateert van een vriendschappelijke wedstrijd in 2015. De laatste officiële zege van België op Italië stamt uit 1972.

Conclusie

Italië maakte tijdens de vorige interlandperiode indruk met de overwinning op Frankrijk. De Italianen gaan aan kop, maar beschikken niet over een aanval van wereldniveau. België moet daarvan proberen te profiteren, maar zal dat moeten doen zonder sterren als De Bruyne, Lukaku en Onana. Het wordt interessant om te zien hoe dit ‘nieuwe’ België zich presenteert tegen Italië.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Italië- België.

Wat is de uitslag van deze wedstrijd?

  • Italië wint
  • Gelijkspel
  • België wint
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:30
4+
Brobbey snakt naar hele wedstrijd: “Dat is wel eens moeilijk”
16:10
14+
Veel speelminuten lonken: concurrent De Ligt uitgeschakeld
15:50
69+
PSV mist verdediger in topper tegen AZ
15:31
22+
Tweede keus bij Oranje: “Niet makkelijk om elke keer naar Zeist te komen”
15:12
68+
Bosz hangt straf boven het hoofd door Makkelie-uitspraken
15:07
18+
Wieffer met perspectief bij Oranje: “De zomer was frustrerend”
15:00
19+
Wieffer: ‘Had dat al verwacht, wat hij bij Feyenoord deed…’
14:37
193+
Brobbey bijt van zich af na nieuwe kritiek: ‘Hij blijft maar over mij praten’
14:22
29+
‘Mbappé kan zo een psychische inzinking krijgen, hij heeft geen leven’
14:05
96+
‘Jahanbakhsh heeft eindelijk nieuwe club beet’
13:50
378+
‘PSV deelt forse dreun uit aan Ajax’
13:32
479+
‘Weghorst en Henderson leiden Ajax-ontslagen in’
13:31
3+
Voorbeschouwing Italië – België: Nieuw België treft verrassende Italianen
13:20
62+
Milambo: “Dat heb ik onder Priske nog niet zo meegemaakt”
13:03
58+
Derksen fileert Eredivisie-verdediger: “Kwetsbaar jochie, verschrikkelijk”
12:48
88+
Wieffer door het stof: ‘Risico genomen voor bekerfinale met Feyenoord’
12:34
71+
Medelijden met Ten Hag: ‘Hij is in de steek gelaten’
12:16
0+
Derksen over ‘ondeugende’ Neeskens: “De waarheid kan heel hard klinken”
12:00
25+
Kees van Wonderen en het dubbele risico bij Schalke 04
11:47
156+
Gelach om schutterende Ajacied: “Dit kan écht niet”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie