Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn

Foto: Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn

PSV staat aan de vooravond van een uitdagend duel in de Champions League. Dinsdagavond om 18:45 uur nemen de Eindhovenaren het op tegen Juventus. De club uit Turijn, ook wel bekend als De Oude Dame, bevindt zich in een transformatieproces en PSV treft de Italiaanse grootmacht aan het begin van deze herstructurering. Kan het team van Peter Bosz verrassen in Turijn en de ongeslagen status behouden?

🇮🇹 Juventus: teaminfo en vorm

De afgelopen maanden hebben er veel veranderingen plaatsgevonden bij Juventus. Waar de club jarenlang domineerde in het Italiaanse voetbal, is daar de laatste seizoenen weinig van overgebleven. Afgelopen zomer moest trainer Massimiliano Allegri plaatsmaken, waarna de talentvolle Thiago Motta werd aangesteld. Motta maakte naam door Bologna naar de Champions League te loodsen en werd beloond met een overstap naar Juventus. De komst van Motta is echter niet de enige verandering binnen de club.

De selectie is ingrijpend vernieuwd en spelers die niet in de plannen van de nieuwe trainer pasten, hebben de club verlaten. Zo vertegenwoordigde Federico Chiesa een marktwaarde van ongeveer 35 miljoen euro, volgens Transfermarkt, maar hij werd verkocht aan Liverpool voor slechts 12 miljoen euro.

Hoewel er veel spelers zijn vertrokken, heeft Juventus deze ook vervangen. Financiële middelen lijken geen obstakel voor de club. Spelers zoals Teun Koopmeiners, Douglas Luiz en Khéphren Thuram zijn aangetrokken om een volledig nieuw middenveld te vormen. Daarnaast zijn Juan Cabal, Nico González, Pierre Kalulu en voormalig Ajacied Francisco Conceição ook naar Turijn gehaald.

De nieuwe koers van Juventus lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen. De eerste twee competitiewedstrijden werden met 3-0 gewonnen. Como en Verona boden weinig weerstand tegen Motta en zijn team. De topper tegen AS Roma eindigde in een 0-0 gelijkspel en afgelopen weekend speelde Juventus opnieuw doelpuntloos gelijk, ditmaal tegen Empoli. Met acht punten uit vier wedstrijden bezet Juve momenteel de tweede plaats in de Serie A. Opvallend is dat Juventus in deze vier wedstrijden geen enkel doelpunt tegen heeft gekregen. Net als bij zijn vorige club Bologna, weet Motta de defensie goed te organiseren.

Blessures en schorsingen

Voor het duel tegen PSV ontbreken waarschijnlijk Arkadiusz Milik en Francisco Conceição vanwege blessures. Paul Pogba staat nog steeds onder contract bij Juventus, maar door een dopingovertreding is hij voor meerdere jaren geschorst.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

PSV is dit Eredivisieseizoen begonnen zoals het afgelopen jaar eindigde: met overwinningen. In de eerste vijf wedstrijden van de competitie hebben de Eindhovenaren de volle buit gepakt. RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3), Almere City (1-7), Go Ahead Eagles (3-0) en NEC (2-0) werden allen verslagen. Waar tegen sommige clubs een monsterscore werd neergezet, bleef PSV dit weekend tegen NEC op een 2-0 overwinning ‘steken’.

Kodai Sano kreeg in de negende minuut een rode kaart na een overtreding op Guus Til. Luuk de Jong benutte de strafschop kalm en in de zestiende minuut breidde Til de voorsprong uit naar 2-0. Met een man minder had NEC weinig in te brengen. PSV domineerde het spel met 77% balbezit, terwijl NEC slechts tot twee schoten kwam, tegenover de 26 pogingen van PSV.

Met het oog op het belangrijke duel tegen Juventus gaf trainer Peter Bosz enkele sleutelspelers rust in de tweede helft. Malik Tilman, De Jong en Jerdy Schouten werden vroegtijdig naar de kant gehaald om fris aan de aftrap te verschijnen tegen de Italiaanse club. Naast Juventus moet PSV het in de komende maanden in de Champions League opnemen tegen Sporting, Girona, Shakhtar, Stade Brest, Rode Ster en Liverpool. Deze loting biedt perspectief voor PSV. Hoewel tegen Juventus geen resultaat wordt verwacht, zouden onverwachte punten zeker welkom zijn.

Blessures en schorsingen

Tilman leek tegen NEC het veld te moeten verlaten met een lichte blessure. Aanvallend zijn Hirving Lozano en Ismael Saibari sowieso afwezig door blessures. Echter, de grootste problemen van PSV liggen in de defensie. Sergiño Dest, Fredrik Oppegård, Mauro Júnior en Armando Obispo zijn allemaal geblesseerd. Op de linksbackpositie heeft Bosz beperkte opties, maar hij lost dit momenteel creatief op.

Onderlinge ontmoetingen

Juventus en PSV hebben het nog nooit eerder tegen elkaar op moeten nemen in een Europese wedstrijd.

Conclusie

Tot nu toe is PSV ongeslagen in de Eredivisie. Met Juventus treft het echter een serieuze uitdaging. Hoewel De Oude Dame in transitie is, lijkt de verdediging al snel een karakteristieke Italiaanse muur te zijn. PSV zal in Turijn moeten proberen daar doorheen te breken. Hoewel er kansen lijken te liggen voor de Eindhovenaren, blijft Juventus een tegenstander van formaat.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Juventus – PSV.

Wat wordt de uitslag van Juventus – PSV?

  • Juventus gaat winnen
  • Gelijkspel
  • PSV wint in Italië
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:28
13+
Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”
22:27
10+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
22:12
31+
Zo verliep de terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax
22:12
79+
‘Weghorst ging helemaal over de rooie’
22:10
25+
‘Ajax-debuut is voetbalterrorisme’
21:54
44+
Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard
21:30
128+
Dit is de reden waarom PSV Perisic naar Eindhoven haalt
21:14
201+
Maurice Steijn heeft speciale boodschap voor Ajax-fans
21:13
35+
Bosz laat zich na Veerman-vraag niet gek maken
20:58
58+
‘Sutalo heeft vorig jaar zijn zusje laten spelen’
20:49
71+
‘Farioli-wonder bij Ajax’
20:47
7+
Sparta Praag te sterk voor RB Leipzig, gelijkspel bij Bologna
20:10
100+
Farioli verklaart afwezigheid van Brobbey
19:46
47+
Kippenvel bij rentree De Jong op trainingsveld
19:31
101+
PSV-schuldige aangewezen: “Dát kan hij moeilijker”
19:14
63+
“Klaassen heeft meer spelinzicht dan gemiddeld”
18:48
181+
Opstellingen Ajax en Fortuna: Toch géén Brobbey
18:35
55+
“De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid”
18:20
92+
Driessen wijst achilleshiel Ajax aan: ‘Dát hebben ze niet’
18:01
103+
PSV-aanvaller krijgt 4 op rapport na duel met Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie