Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing kwartfinales Copa América: wie wint de kraker tussen Uruguay en Brazilië?

Foto: Voorbeschouwing kwartfinales Copa América: wie wint de kraker tussen Uruguay en Brazilië?

De groepsfase van de Copa América is voorbij en er zijn nog acht landen over. Naast de tien Zuid-Amerikaanse landen deden er ook zes landen uit Noord-Amerika mee aan het toernooi. Uit de groepsfase zijn voornamelijk landen uit Zuid-Amerika doorgestoten. Gastland de Verenigde Staten ligt er al uit. Welke vier landen zullen zich plaatsen voor de halve finales van dit prestigieuze toernooi? In deze voorbeschouwing vind je informatie over de kwartfinales.

🇦🇷 Argentinië: teaminfo en vorm

In 2021 wist Argentinië voor het eerst sinds 1993 de Copa América te winnen. Aanvoerder Lionel Messi leidde zijn team naar de eerste grote prijs in jaren. Als titelverdediger staat er nu veel druk op de Argentijnen. Ondertussen is het land ook wereldkampioen geworden in Qatar, waardoor de fans een derde prijs in drie jaar zullen verwachten. In Groep A heeft Argentinië het maximale aantal punten behaald. Canada werd met 2-0 verslagen, Chili met 1-0 en Peru met 2-0. In drie wedstrijden scoorde Argentinië vijf keer en kreeg het geen enkel doelpunt tegen, waardoor het als enige land in dit toernooi nog geen tegendoelpunt heeft geïncasseerd.

Lautaro Martínez is tot nu toe de grote man aan Argentijnse zijde. De aanvaller, die met Internazionale de Serie A heeft gewonnen, scoorde vier van de vijf doelpunten voor Argentinië. Messi gaf een assist in de eerste wedstrijd, maar heeft zich verder niet laten zien met doelpunten of assists. Tegen Peru kwam de 37-jarige sterspeler helemaal niet in actie. Na het duel tegen Chili kreeg hij last van zijn hamstring en kreeg hij verplichte rust. Argentinië hoopt dat Messi weer fit is voor de kwartfinale.

🇪🇨 Ecuador: teaminfo en vorm

Het Ecuadoriaanse elftal eindigde als tweede in Groep B en neemt het daarom op tegen Argentinië. In het eerste duel werd er met 1-2 verloren van Venezuela. Daarna volgde een 3-1 overwinning op Jamaica en een gelijkspel tegen Mexico. Met vier punten wist Ecuador zich te plaatsen. Mexico eindigde ook op vier punten, maar een beter doelsaldo hielp Ecuador naar de kwartfinales.

Ecuador neemt bijna altijd deel aan de Copa América, maar heeft het toernooi nog nooit gewonnen. Met landen als Chili, Argentinië, Brazilië en Uruguay is er doorgaans altijd wel een sterker team. Voor Ecuador is het pijnlijk dat het land nooit echt in de buurt van de eindzege is geweest. In 1993, toen het toernooi in eigen land werd gehouden, eindigde het als vierde. Sindsdien is Ecuador telkens in de groepsfase of kwartfinale gestrand.

Blessures en schorsingen bij Argentinië en Ecuador

Messi kon niet meespelen in de laatste groepswedstrijd, maar dat weerhield Argentinië er niet van om te winnen. Het is nog onduidelijk of de aanvoerder tegen Ecuador kan spelen. Aan Ecuadoriaanse zijde pakte aanvoerder Enner Valencia in de eerste groepswedstrijd een rode kaart, maar hij is er tegen Argentinië gewoon weer bij.

🇻🇪 Venezuela: teaminfo en vorm

Venezuela is verrassend als groepswinnaar van Groep B uit de bus gekomen. Het land, dat in een groep zat met Mexico, Ecuador en Jamaica, wist alle drie de groepswedstrijden te winnen. Vooraf werden Mexico en Ecuador als de favorieten beschouwd, maar Venezuela wist verrassend genoeg alle tegenstanders te verslaan. De eerste overwinning was tegen Ecuador, waarbij Venezuela profiteerde van een rode kaart voor Ecuador in de eerste helft. Vervolgens werd Mexico met 1-0 verslagen dankzij een strafschop van José Salomón Rondón. In het laatste duel werd Jamaica eenvoudig met 3-0 opzijgezet.

De meeste spelers van de Venezolaanse selectie voetballen in Zuid-Amerika, hoewel een aantal spelers de stap naar Europa hebben gemaakt en uitkomen in de Spaanse competitie. Yangel Herrera speelt bij Girona, Darwin Machís bij Real Valladolid, en Jon Aramburu bij Real Sociedad. Hoewel Venezuela geen selectie vol sterspelers heeft, heeft dit het team nog niet tegengehouden. Het is een zeer sterk collectief gebleken.

🇨🇦 Canada: teaminfo en vorm

Canada zat in Groep A, samen met Argentinië, Chili en Peru. Deze groep kende veel kwaliteit, met Chili dat recentelijk tweemaal de Copa América won en Peru als geduchte tegenstanders. Het team van trainer Jesse Marsch wist de tweede plek te bemachtigen. Na een nederlaag tegen Argentinië werd Peru met 1-0 verslagen, mede dankzij een rode kaart voor Miguel Araujo van Peru. Jonathan David schoot Canada naar de overwinning. De derde groepswedstrijd tegen Chili eindigde in een teleurstellend gelijkspel, ondanks een vroege rode kaart voor Chili. Met spelers als Jonathan David en Alphonso Davies had men meer van de Canadese selectie verwacht. Ondanks dat is het land wel gewoon door naar de kwartfinales van de Copa América.

Blessures en schorsingen bij Venezuela – Canada

Darwin Machís van Venezuela pakte twee gele kaarten tijdens de groepsfase en is geschorst voor de wedstrijd tegen Canada. Jesse Marsch hoeft zich echter geen zorgen te maken, aangezien alle Canadese spelers beschikbaar zijn.

🇨🇴 Colombia: teaminfo en vorm

Colombia won de Copa América één keer, in 2001 als gastland. Het is momenteel niet de favoriet, maar de spelers doen het uitstekend. In Groep D, samen met Brazilië, Costa Rica en Paraguay, eindigde Colombia als eerste. Paraguay werd met 2-1 verslagen, Costa Rica met 3-0 en de laatste groepswedstrijd tegen Brazilië eindigde in een gelijkspel dankzij een doelpunt van Daniel Muñoz.

James Rodríguez is de sterspeler aan Colombiaanse zijde. Hoewel hij niet meer in de Europese top speelt, heeft hij dit toernooi drie assists geleverd en was hij in elke wedstrijd de beste man aan de Colombiaanse kant. Ondanks zijn leeftijd en het feit dat hij bij São Paulo speelt, laat Rodríguez zien dat hij het nog steeds kan.

🇵🇦 Panama: teaminfo en vorm

Panama verraste door tweede te worden in Groep C, waar ook Uruguay, de Verenigde Staten en Bolivia in zaten. Na een kansloze nederlaag tegen Uruguay (3-1) wist Panama verrassend te winnen van de Verenigde Staten (2-1), mede dankzij een rode kaart van Timothy Weah die een tik uitdeelde. In de laatste wedstrijd werd Bolivia met 3-1 verslagen, waardoor Panama op zes punten eindigde. De Panamese selectie moet het hebben van het collectief. Hoewel er enkele spelers in Europa voetballen, komen de meesten uit in Noord- of Zuid-Amerika.

Blessures en schorsingen bij Colombia en Panama

Colombia mist Jefferson Lerma door een schorsing, Panama heeft geen geschorste spelers.

🇺🇾 Uruguay: teaminfo en vorm

Uruguay heeft met Marcelo Bielsa een bewezen toptrainer aan het roer. Dat is ook te zien tijdens deze Copa América. Het team speelt spectaculair voetbal en won de groep met gemak. Panama werd met 3-1 verslagen, Bolivia kreeg een pak slaag met 5-0 en de Verenigde Staten werd met 1-0 verslagen. Net als Argentinië en Venezuela behaalde Uruguay het maximale aantal punten.

Federico Valverde is de aanvoerder van het team en heeft het elftal tijdens de wedstrijden echt bij de hand genomen. De selectie zit vol met kwaliteit, met spelers als Darwin Núñez, Luis Suárez, Manuel Ugarte, Rodrigo Bentancur, Ronald Araújo en José María Giménez. Uruguay is een serieuze kanshebber voor de titel.

🇧🇷 Brazilië: teaminfo en vorm

Brazilië heeft tot nu toe teleurstellend gepresteerd. Het begon met een 0-0 tegen Costa Rica, wat ondermaats is voor een van de sterkste selecties. Paraguay werd daarna wel met 4-1 verslagen, maar de laatste groepswedstrijd tegen Colombia eindigde weer in een gelijkspel (1-1). Brazilië werd tweede in de groep en treft nu al Uruguay, een zware tegenstander. De spelers hebben zelf voor deze zware loting gezorgd door geen eerste te worden in de groep.

Tijdens de laatste twee toernooien haalde Brazilië telkens de finale, dus er wordt veel van hen verwacht. Na teleurstellende prestaties op het WK in Qatar moet Brazilië nu presteren in de Copa América om wederom teleurstelling bij de fans te voorkomen.

Blessures en schorsingen bij Uruguay en Brazilië

Marcelo Bielsa hoeft zich geen zorgen te maken, want zijn team kreeg slechts één gele kaart in de groepsfase. Vinícius Júnior is echter geschorst na twee gele kaarten en zal tegen Uruguay niet meespelen.

Conclusie

Uruguay tegen Brazilië is dé kraker van de kwartfinales van deze Copa América. In de andere duels lijken Argentinië, Colombia en Venezuela de favorieten. Toch blijft het spannend welke vier landen zich uiteindelijk plaatsen voor de halve finales.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor de kwartfinales van de Copa América.

Gaan alle favorieten door

  • Ja, zeker
  • Nee
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie