Voorbeschouwing Lazio – AC Milan: Milan nog altijd op zoek naar overwinning

Foto: Voorbeschouwing Lazio – AC Milan: Milan nog altijd op zoek naar overwinning

Op zaterdagavond staat er met Lazio – AC Milan een interessante wedstrijd op het programma in de Serie A. AC Milan eindigde afgelopen seizoen als tweede en er is veel veranderd tijdens de zomer om een nieuwe gooi kunnen te doen naar de titel. Tot nu toe verloopt het seizoen echter nog niet naar wens voor de club. De Rossoneri hebben dit seizoen nog niet gewonnen. Uit, in Rome, gaat het team met Tijjani Reijnders op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen.

SS Lazio: teaminfo en vorm

Het afgelopen seizoen van Lazio viel zwaar tegen bij de aanhang van de club. Het team eindigde als zevende in de Serie A, het slechtste resultaat sinds 2018/2019 toen Lazio als achtste eindigde. Er is sindsdien veel gebeurd. Maurizio Sarri verliet Lazio en werd vervangen door Igor Tudor. De Kroaat kon het echter niet bolwerken, waardoor Marco Baroni dit seizoen de kans krijgt in Rome. Voor de Italiaanse oefenmeester is dit zijn eerste kans in de bovenste regionen van de Serie A. De 60-jarige trainer was voorheen de baas bij Hellas Verona en Lecce.

Tijdens de zomer zijn er tien spelers vertrokken bij Lazio, al zijn er ook acht versterkingen aangetrokken. Dit hoge verloop in de selectie was niet terug te zien in het resultaat van de eerste competitiewedstrijd. Er werd geen groots resultaat verwacht, maar Venezia werd met 3-1 vrij eenvoudig opzij gezet. Afgelopen week leek Lazio ook af te kunnen rekenen met Udinese, maar dat bleek anders te zijn. Udinese kwam op een 2-0 voorsprong en Lazio had daar weinig tegenin te brengen. Gustav Isaksen maakte in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer, maar het was te laat om de wedstrijd nog om te keren.

Na twee wedstrijden heeft Lazio drie punten, waarmee de club op de negende plaats staat. Tegen AC Milan kan de ploeg uit Rome een grote slag slaan. In de Italiaanse competitie kunnen drie punten aan het einde van het seizoen het verschil maken tussen de Champions League of de Europa League. Punten afsnoepen van directe concurrenten is dan ook essentieel.

Blessures en schorsingen

Baroni heeft te maken met enkele spelers die last hebben van pijntjes. Het meespelen van Nicolò Casale, Mario Gila, Luca Pellegrini en Diego González is onzeker wegens blessures.

AC Milan: teaminfo en vorm

Na vijf seizoenen onder Stefano Pioli staat er dit seizoen een andere man voor de groep bij AC Milan. Het leek erop dat de rek tussen Pioli en de spelersgroep eruit was. De competitie werd in 2021/2022 gewonnen onder leiding van Pioli, maar verder werden er geen prijzen gepakt. Paulo Fonseca moet AC Milan nu weer aan prijzen helpen. De Portugees is geen onbekende in Italië, aangezien hij eerder al de leiding had bij AS Roma. Na een periode bij LOSC Lille is de 51-jarige oefenmeester naar Milaan gekomen.

Het gaat echter nog niet goed met dit Milan. In de eerste wedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Torino. AC Milan mag überhaupt blij zijn dat de club aan dat duel een punt heeft overgehouden. In minuut 88 stond de ploeg van Fonseca nog met 0-2 achter. Álvaro Morata in minuut 89 en Noah Okafor in minuut 95 hielpen Milan aan een gelijkspel. Tegen Parma ging het nog slechter; er werd met 2-1 verloren. De ploeg heeft dus pas één punt uit twee competitiewedstrijden.

AC Milan heeft in de zomer flink geïnvesteerd in nieuwe spelers. Youssouf Fofana, Strahinja Pavlović, Emerson Royal en Morata hebben de selectie versterkt. Er mag dan ook meer worden verwacht van dit elftal. Milan werd afgelopen seizoen tweede en het doel is om stadsgenoot en huidig kampioen Internazionale van de troon te stoten. Als de club dat echt wil dit seizoen, moet er nu van Lazio worden gewonnen. Inter is namelijk nog ongeslagen en bij een nieuwe nederlaag kan de achterstand al acht punten bedragen.

Blessures en schorsingen

Marco Sportiello, Alessandro Florenzi en Morata zijn alle drie onzeker voor het duel met Lazio wegens blessures.

Onderlinge ontmoetingen

AC Milan was in de laatste ontmoetingen tussen de twee teams de betere partij. Zes van de laatste zeven ontmoetingen eindigden in een overwinning voor AC Milan. Gelijkspelen gebeurt de laatste tijd ook zelden tussen de clubs; het is veertien ontmoetingen geleden dat er onderling gelijk werd gespeeld tussen Lazio en Milan.

Conclusie

Beide ploegen bevinden zich in een situatie waarin er eigenlijk gewonnen moet worden. AC Milan mag niet verliezen. Als de club serieus mee wil doen om de titel moet er simpelweg worden gewonnen. Een punt uit drie wedstrijden zou hoe dan ook onacceptabel zijn voor een ploeg als Milan. Lazio strijdt ieder seizoen in de luwte om Europees voetbal en is dat ook dit seizoen van plan. Voor die ploeg zou er niets beter zijn dan drie punten pakken tegen een directe concurrent.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Lazio – AC Milan.

Wat wordt de uitslag van dit duel?

  • Lazio gaat winnen
  • Gelijkspel
  • AC Milan wint
6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie