Voorbeschouwing Liverpool – Brentford: Blijft Slot ongeslagen?

Foto: Voorbeschouwing Liverpool – Brentford: Blijft Slot ongeslagen?

Liverpool was de afgelopen jaren een boeiende ploeg om te volgen, vooral door de aanwezigheid van meerdere Nederlandse spelers. Met de komst van Arne Slot als trainer is de interesse in de club alleen maar toegenomen. The Reds hadden het vorige week even moeilijk in de eerste competitiewedstrijd, maar een omzetting tijdens de rust hielp Slot aan de overwinning. Op zondag staat de tweede Premier League-wedstrijd van Liverpool op het programma, waarin het team het opneemt tegen Brentford.

Liverpool: teaminfo en vorm

Jürgen Klopp is een manager van formaat om op te volgen, maar Slot is goed begonnen. Hoewel het na één competitiewedstrijd te vroeg is om een oordeel te vellen, is het voor een trainer altijd beter om de eerste wedstrijd te winnen dan te verliezen. Afgelopen week was promovendus Ipswich Town de tegenstander van Liverpool. In de eerste helft werd het team van Slot verrast en was Ipswich eigenlijk de betere van de twee ploegen. Jarell Quansah werd in de rust vervangen door Ibrahima Konaté, waardoor Virgil van Dijk een andere partner kreeg in de achterhoede. Deze aanpassing werkte en met behulp van Mohamed Salah werd de wedstrijd beslist. De Egyptische buitenspeler was eerst belangrijk met een assist op Diogo Jota en scoorde later zelf. Uiteindelijk won Liverpool met 0-2.

Ryan Gravenberch leek vast te zitten in zijn carrière. Zijn overstap naar Bayern München verliep niet zoals hij had gehoopt en na één seizoen vertrok hij naar Liverpool. Onder Klopp kreeg de middenvelder steeds minder speeltijd, maar onder Slot is hij goed begonnen. We zagen weer flarden van de Gravenberch die we kennen uit zijn beste tijd bij Ajax in de wedstrijd tegen Ipswich Town.

Toch gaat niet alles voorspoedig bij de club. Liverpool is de enige ploeg in de Premier League die dit seizoen nog geen speler heeft aangetrokken. Met het vertrek van Fábio Carvalho, Thiago Alcántara en Joël Matip zijn er enkele belangrijke spelers vertrokken, maar Slot heeft nog geen nieuwe aanwinsten kunnen verwelkomen. Hoewel dit momenteel geen probleem lijkt te zijn, blijft het een opmerkelijke situatie dat er geen enkele speler is aangetrokken voor de start van het seizoen.

Blessures en schorsingen

Slot kan over een fitte selectie beschikken tegen Brentford.

Brentford: teaminfo en vorm

Brentford presteert al jaren stabiel. Thomas Frank is sinds 2018 de hoofdtrainer en behoort tot de langstzittende trainers in de Premier League. De 50-jarige Deen heeft Brentford naar de Premier League geleid en weet het team elk jaar in de competitie te houden. Afgelopen seizoen eindigde Brentford op de 16e plaats. De voorsprong op de drie degradatieplekken was met dertien punten ruim voldoende. Het team was dus verzekerd van nog een jaar op het hoogste niveau van Engeland.

Frank heeft tot nu toe twee nieuwe spelers aangetrokken. Vorig seizoen had Brentford moeite met het maken van doelpunten. Bryan Mbeumo begon het seizoen sterk, maar raakte geblesseerd en was lange tijd afwezig. Ivan Toney werd geschorst wegens illegaal wedden op sportwedstrijden en heeft sinds zijn terugkeer zijn oude niveau nog niet bereikt. Daarom heeft Frank in twee aanvallers geïnvesteerd: Igor Thiago, die overkwam van Club Brugge, en Carvalho, die afgelopen week overkwam van Liverpool. De aanvallende middenvelder, die onder Slot nog goed presteerde in oefenwedstrijden, moet het nu dus opnemen tegen zijn oude club.

Net als Liverpool staat Brentford op drie punten. Crystal Palace werd met 2-1 verslagen. Het scheelde niet veel of de wedstrijd was in een gelijkspel geëindigd. Eberechi Eze scoorde uit een vrije trap, maar vlak voordat de bal het doel bereikte had de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding. De VAR kon hier niets aan veranderen en het doelpunt werd, onterecht, afgekeurd. Brentford had hier geluk mee en won uiteindelijk de wedstrijd.

Blessures en schorsingen

Helaas is Thiago, de nieuwe spits, afwezig. De Braziliaan is geblesseerd, net als Josh Dasilva en Aaron Hickey.

Onderlinge ontmoetingen

Sinds Brentford in 2021 terugkeerde in de Premier League, heeft Liverpool doorgaans de overhand gehad in hun onderlinge ontmoetingen. Liverpool wist vier keer te winnen, terwijl één wedstrijd in een gelijkspel eindigde en Brentford één keer de betere partij was. Afgelopen seizoen was Liverpool dominant, met overtuigende overwinningen van 1-4 en 3-0.

Conclusie

Voor Slot wordt het zijn eerste Premier League-wedstrijd op Anfield. Tegen Ipswich Town liet hij zien dat hij door een strategische aanpassing tijdens de rust de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. Echter, tegen Brentford zal Liverpool vanaf het begin scherp moeten zijn. Niet elke ploeg biedt de kans om een tegenslag in de tweede helft te herstellen. Brentford is een taaie tegenstander die erom bekend staat vaak punten af te snoepen van topclubs in Engeland.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Liverpool – Brentford.

Welke club gaat er winnen?

  • Liverpool
  • Brentford
  • Beide niet, gelijkspel
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:44
2+
Ten Hag heeft heldere boodschap voor Ronaldo
19:42
0+
Voorbeschouwing PSV – NEC: koploper uit op revanche
19:26
132+
Politiestakingsleider verklaart keuze voor Ajax-duels
19:10
53+
Gefrustreerde Veerman sprak met Bosz
18:49
16+
Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?
18:40
45+
‘Frenkie de Jong krijgt ultimatum’
18:31
117+
‘Xavi Simons volgend jaar bij nachtmerrieclub’
18:22
412+
‘Memphis krijgt na één dag al bizar nieuws’
18:00
43+
‘Koeman schrijft Oranje-international af’
17:58
33+
Reijnders maakt zich populair in Argentinië met bijzonder shirt
17:47
238+
‘Redder van Ajax is bekend’
17:12
259+
‘Idioot verpest Eredivisie-seizoen Ajax’
17:00
127+
Ajax smacht naar kwaliteiten van supertalent Faberski
16:53
12+
Volgende WK’s zijn óók te zien bij de NOS
15:47
74+
‘Alexander-Arnold kan hattrick scoren als Arne Slot dit doet’
15:23
45+
Ex-PSV’er strijkt neer bij laagvlieger in La Liga
15:04
119+
Racistische Tottenham Hotspur-middenvelder aangeklaagd door Engelse bond
14:45
9+
Huwelijk tussen Mikel Arteta en Arsenal mag nog langer duren
14:29
70+
Donny van de Beek over Manchester United verleden: ‘Goede dingen geleerd’
14:00
176+
Koning Kuijt ziet in verte al uitgang
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie