Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta

Foto: Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta

In de Premier League is Pep Guardiola al jarenlang dé manager die je moet verslaan om de titel in Engeland te pakken. Mikel Arteta is de laatste twee seizoenen de grootste tegenstander van Spaanse oefenmeester geweest. Arteta heeft jaren geleerd van Guardiola en probeert hem nu uit te dagen met Arsenal. De afgelopen seizoenen ging het goed, maar bleven de prijzen uit voor Arsenal. Gaat het dit seizoen lukken? En deelt Arsenal nu al een eerste tik uit?

Manchester City: teaminfo en vorm

Manchester City is weer geweldig begonnen aan het seizoen. Waar andere clubs opstartproblemen hebben, lijken Guardiola en zijn ploeg daar geen last van te hebben. Na een strafschoppenserie werd Manchester United verslagen in het Community Shield. Daarna werden Chelsea (0-2), Ipswich Town (4-1), West Ham United (1-3) en Brentford (2-1) verslagen. Met twaalf punten uit vier competitiewedstrijden is Manchester City nog de enige club in Engeland die alles heeft gewonnen in de Premier League. Arsenal en Newcastle volgen op tien punten.

In de Champions League moest City het opnemen tegen Internazionale. Thuis, in het Etihad Stadion, eindigde het duel in 0-0. Manchester City was zeker de betere partij en had een aantal keer mogen scoren, maar de bal ging er maar niet in. Yann Sommer stond uitstekend te spelen en hield Internazionale in de race, waardoor Manchester City voor het eerst dit seizoen gelijkspeelde.

Bijna de gehele ploeg van Manchester City heeft meegedaan aan internationale toernooien in de zomer. Erling Braut Haaland is een van de weinigen die dat niet heeft gedaan en dat is te zien. Waar andere spelers rustig door Guardiola worden gebracht, staat Haaland al helemaal aan. In de vier Premier League-wedstrijden is hij goed geweest voor twee hattricks en in totaal 9 doelpunten.

Blessures en schorsingen

Oscar Bobb en Nathan Aké zijn geblesseerd.

Arsenal: teaminfo en vorm

Arsenal is de laatste seizoenen dé uitdager van Guardiola en City. Arteta bouwt al een aantal jaar aan zijn superteam en hoewel hij veel ideëen met Guardiola deelt speelt hij wel degelijk wat anders. De Spanjaard wil mooi voetbal spelen en aanvallend, maar staart zich niet dood op doelpunten maken. Arsenal is namelijk stiekem erg goed georganiseerd en heeft een geweldige verdediging. Dit seizoen kreeg de ploeg nog maar één doelpunt tegen. Alleen Brighton & Hove Albion wist tegen Arsenal te scoren, in het duel dat in 1-1 eindigde.

Dit gelijkspel tegen Brighton was dan ook de enige keer dat Arsenal in de competitie punten verloor. Wolves (2-0), Aston Villa (0-2) en Tottenham Hotspur (0-1) werden allemaal verslagen. In de Champions League kwam Arsenal niet voorbij Atalanta Bergamo. De Italianen kregen nog een penalty en hadden de wedstrijd moeten beslissen, maar David Raya liet zich gelden door de strafschop én de rebound te pakken.

De geheime kracht van dit Arsenal zijn standaardsituaties. Het team uit Londen heeft, sinds de start van de Premier League van vorig seizoen, al 23 doelpunten gescoord uit standaardsituaties. Geen enkele ploeg in Engeland komt daarbij in de buurt.

Blessures en schorsingen

Arteta heeft pech met blessures. Martin Ødegaard, Mikel Merino, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney en Oleksandr Zichenko zijn er allemaal niet bij wegens blessures.

Onderlinge ontmoetingen

Afgelopen seizoen was Arsenal de betere van de twee in de onderlinge ontmoetingen. In Manchester eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Arsenal in Londen met 1-0 wist te winnen. Voor The Gunners is het een tijdje geleden dat er werd gewonnen in Manchester, de laatste keer was in 2015.

Conclusie

Manchester City is het seizoen wederom uitstekend begonnen, maar Arsenal blijft in het kielzog volgen. Als City de volgende wedstrijd wint, vergroot Guardiolas ploeg de voorsprong op Arsenal naar vijf punten. Voor Arsenal staat er daardoor meer op het spel dan alleen drie punten. Een overwinning zou hen net boven City brengen en de titelstrijd voorlopig spannend houden. Bij een nederlaag daarentegen, zou City een voorsprong pakken die de ploeg, gezien zijn reputatie, normaal gesproken niet meer zouden prijsgeven. Ook al is het seizoen nog pril.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Manchester City – Arsenal.

Wie gaat er winnen?

  • Manchester City
  • Gelijkspel
  • Arsenal
1+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:37
86+
Ivan Perisic zet Ajax op scherp met pikante uitspraak
18:03
35+
‘Van Persie-uitdaging tegen FC Groningen’
17:24
37+
‘Mbappé en Bellingham krijgen Ronaldo-behandeling’
17:05
1+
Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta
17:00
8+
ZAND in ogen PSV, Feyenoord LOS ZAND | Twee Viertje met Aad #92
16:19
73+
‘Koeman haat hem echt’
15:51
231+
Memphis Depay krijgt mokerslag
15:49
21+
Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken
15:13
166+
‘Arne Slot-drama bij Liverpool’
14:54
117+
Coëfficiëntendrama in aantocht na blamages PSV en Feyenoord?
14:36
46+
Priske ziet ondanks nederlaag ‘positieve punten’: “Die moeten we meenemen”
14:24
41+
Ihattaren dolgelukkig met nieuwe kans: “Heb een traantje gelaten”
14:14
68+
‘Onvoorstelbare Feyenoord-miskoop’
14:10
88+
Promes neemt duidelijk besluit over zijn rechtszaak
14:00
42+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
13:55
141+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
102+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
13:09
40+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
109+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie