Voorbeschouwing Manchester United – Liverpool: Ten Hag en Slot kruisen de degens

Foto: Voorbeschouwing Manchester United – Liverpool: Ten Hag en Slot kruisen de degens

Een buitenlandse topwedstrijd waarin twee Nederlandse trainers de degens kruisen geeft altijd een extra dimensie aan zo’n duel. In dit geval mag Erik ten Hag het als Manchester United-coach opnemen tegen Arne Slot, die bij Liverpool langs de kant staat. Lees in deze voorbeschouwing alles over deze wedstrijd.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester United: teaminfo en vorm

Hij kon het niet laten deze zomer. Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui heeft Erik ten Hag weer twee oude bekenden naar Manchester United gehaald, waar hij met Joshua Zirkzee ook nog een Nederlander aan zijn selectie toevoegde. Ten Hag heeft de voorgaande seizoenen kritiek gekregen om het halen van spelers als André Onana, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Sofyan Amrabat, Antony en Wout Weghorst, maar daar trekt hij zich niks van aan.

Voor de Nederlandse oefenmeester is het vooral belangrijk om successen te boeken in Manchester. De laatste landstitel stamt uit 2013. Wel lukte het Ten Hag al twee keer om een beker te winnen. Na de EFL Cup in het seizoen 2022/23 werd vorig jaar de FA Cup gewonnen. Dit heeft zijn baan mogelijk gered, want door de bekerwinst speelt United nog in de Europa League. Daarvoor was de achtste plek niet genoeg.

Directe plaatsing voor Europees voetbal is een must voor dit seizoen. Voor dat doel werd prima aan de jaargang begonnen met een 1-0-overwinning op Fulham, maar vorige week ging het mis voor The Red Devils. Tegen Brighton & Hove Albion kwam de ploeg nog terug van een 1-0-achterstand, maar in de absolute slotfase werd alsnog met 2-1 verloren. Een valse start dus voor United.

Blessures en schorsingen

Mason Mount raakte geblesseerd tegen Brighton en moet net als Leny Yoro, Tyrell Malacia, Victor Lindelöf, Luke Shaw en Rasmus Højlund toekijken tijdens deze wedstrijd. Alejandro Garnacho en Joshua Zirkzee hopen op hun eerste basisplaats. Matthijs de Ligt zou wel eens de plek van Harry Maguire kunnen overnemen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Liverpool: teaminfo en vorm

Arne Slot heeft geen gemakkelijke taak dit seizoen; Jürgen Klopp vervangen is niet bepaald een sinecure. De Duitser heeft in zijn periode als trainer van Liverpool een absolute heldenstatus vergaard. Het is aan Slot om te laten zien dat ook hij prestaties als die van Klopp voor elkaar kan krijgen. Het minimaal evenaren van de derde plek van vorig seizoen zal een doel zijn voor Slot.

Bij zijn nieuwe club had hij ervoor kunnen kiezen om veel te veranderen aan de selectie, maar die keuze is niet gemaakt door Liverpool. Joël Matip (zonder club) en Thiago Alcántara (gestopt) hebben de club verlaten en in hun plaats is Federico Chiesa teruggekomen. De Italiaan werd voor zo’n twaalf miljoen euro overgenomen van Juventus en sloot zich vorige week aan bij de selectie van The Reds.

Hij voegt zich daarmee bij een selectie die als een van vier clubs de eerste twee duels won. Na zijn aantreden heeft Slot nog geen uitglijder gemaakt. Op bezoek bij promovendus Ipswich Town werd door goals van Diogo Jota en Mohamed Salah in de tweede helft met 0-2 gewonnen. Tegen Brentford scoorde Salah opnieuw, terwijl ook Luis Díaz trefzeker was. Dit leverde opnieuw een overwinning op: 2-0.

Blessures en schorsingen

Voor deze wedstrijd hoeft Slot weinig spelers te missen. Curtis Jones kan waarschijnlijk niet meespelen, maar verder hoeft hij weinig spelers te missen. Er zal weinig reden zijn om wijzigingen door te voeren in zijn basiself zoals die tegen Brentford startte. Cody Gakpo en Darwin Núñez zouden dan opnieuw plaatsnemen op de bank.

Onderlinge ontmoetingen

Recentelijk gaan deze twee rivalen redelijk gelijk op. Van de laatste zes ontmoetingen wonnen beide ploegen er twee en het werd even zo vaak gelijk. Het doelsaldo is met 8-16 wel ruim in het voordeel van Liverpool, mede door de 7-0 uit maart 2023. Tijdens de voorbereiding oefenden de clubs ook tegen elkaar. Fábio Carvalho, Curtis Jones en Kostas Tsimikas zorgden voor een Liverpool-zege: 0-3.

Conclusie

Gezien de eerste twee competitiewedstrijden van beide teams is het logisch om Liverpool tot favoriet te bombarderen, maar bij United kunnen wel eens extra krachten vrijkomen nu tegen de rivaal gespeeld wordt. Er is in elk geval genoeg aanvallende kwaliteit voor veel doelpunten.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Manchester United – Liverpool.

Welke Nederlandse trainer wint dit duel?

  • Erik ten Hag
  • Arne Slot
  • Ze delen de punten
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie