Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Oostenrijk – Turkije: Verrassingen treffen elkaar in achtste finale

Foto: Voorbeschouwing Oostenrijk – Turkije: Verrassingen treffen elkaar in achtste finale

Oostenrijk en Turkije presteren dit EK beter dan verwacht. Turkije eindigde als tweede in een lastige groep, terwijl Oostenrijk verrassend de eerste plaats behaalde in een groep met Frankrijk en Nederland. Beide teams lijken aan elkaar gewaagd te zijn, waardoor er een spannende wedstrijd aan lijkt te komen. De winnaar van deze wedstrijd treft in de kwartfinale Roemenië of Nederland, wat vanuit Nederlands perspectief dit duel extra interessant maakt. Hieronder vind je de voorbeschouwing.

🇦🇹 Oostenrijk: teaminfo en vorm

Oostenrijk is een bekend team voor de Nederlandse supporters, aangezien de landen samen met Frankrijk en Polen in Groep D zaten dit EK. Oostenrijk begon met een 0-1 nederlaag tegen Frankrijk door een eigen doelpunt. Vervolgens werd Polen overtuigend verslagen met 1-3. In de derde wedstrijd wist Oostenrijk het Nederlands elftal verrassend met 2-3 te verslaan. Hierdoor eindigde Oostenrijk met zes punten en door een gelijkspel tussen Frankrijk en Polen werd Oostenrijk eerste in Groep D.

Voorafgaand aan het EK was al duidelijk dat Oostenrijk niet onderschat mocht worden. Sinds Ralf Rangnick aan het roer staat, presteert het nationale elftal uitstekend. In de afgelopen twaalf maanden werden onder andere Duitsland, Servië, Zweden, Turkije en dus Nederland verslagen. Zelfs tegen Frankrijk was Oostenrijk dicht bij een resultaat. Hoewel Frankrijk de betere partij was, creëerde Oostenrijk diverse uitstekende kansen. Helaas leidde een eigen doelpunt van Maximilian Wöber tot de nederlaag.

Rangnick wordt gezien als de architect van de Red Bull school van energiek pressievoetbal, een stijl die toptrainers als Jürgen Klopp en Julian Nagelsmann heeft geïnspireerd. Dit systeem werkt bijzonder goed dit EK. Nederland had moeite om de bal goed rond te spelen door de intense druk van Oostenrijk. Joey Veerman, normaliter een betrouwbare passer, behaalde tegen Oostenrijk slechts een passingsnauwkeurigheid van 47%. Dit kwam mede door de uitstekende pressie van de Oostenrijkers.

Blessures en schorsingen

Patrick Wimmer van VfL Wolfsburg, die tegen Polen en Nederland een gele kaart pakte, is geschorst voor de wedstrijd tegen Turkije. Dit is echter geen grote tegenslag voor Oostenrijk, aangezien Wimmer alleen tegen Nederland in de basis begon en in de andere wedstrijden als wisselspeler fungeerde.

🇹🇷 Turkije: teaminfo en vorm

Turkije heeft tot op heden een sterk EK achter de rug. Onder leiding van de Italiaanse bondscoach Vincenzo Montella behaalde het team zes punten in Groep F, waarmee het als tweede eindigde achter Portugal. Het toernooi begon uitstekend met een 3-1 overwinning op Georgië. Hoewel Georgië goed speelde, konden de spelers niets beginnen tegen de prachtige doelpunten van de Turkse spelers. Mert Müldür scoorde na 25 minuten op fraaie wijze en na de rust maakte het toptalent Arda Güler indruk door de bal perfect in de kruising te krullen van buiten de zestien.

Na de overwinning op Georgië leed Turkije een nederlaag tegen Portugal. De Portugezen waren duidelijk de betere ploeg en mede door een eigen doelpunt van Samet Akaydin verloor Turkije dit duel met 0-3. Door deze nederlaag moest Turkije presteren in de laatste wedstrijd tegen Tsjechië en dat is gelukt. Hoewel Tsjechië een uitstekende wedstrijd speelde en zeker kansen had om te winnen, werd de situatie lastig door de rode kaart van Antonín Barák, die binnen twintig minuten tweemaal geel kreeg.

In de tweede helft kwam Turkije op voorsprong, maar Tsjechië wist gelijk te maken. Uiteindelijk schoot Cenk Tosun Turkije in de 90+4e minuut naar de overwinning, waarmee de Turken zich kwalificeerden voor de achtste finale van dit EK.

Blessures en schorsingen

De aanvoerder en absolute sterspeler van het Turkse team, Hakan Çalhanoğlu, is geschorst voor deze wedstrijd. Turkije moet het dus doen zonder de middenvelder van Internazionale, net als Samet Akaydin die ook afwezig is door een schorsing.

Onderlinge ontmoetingen

Drie maanden geleden speelden deze twee teams nog tegen elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij Turkije met 6-1 werd verslagen door Oostenrijk. In de rust stond het nog 2-1, maar daarna ging het bergafwaarts voor Turkije en liepen de Oostenrijkers ver uit. In 2016 wist Turkije echter wel te winnen van Oostenrijk. De teams zijn de afgelopen edities aan elkaar gewaagd gebleken, met wisselende resultaten afhankelijk van de vorm van de dag.

Verwachte opstellingen Oostenrijk – Turkije

Conclusie

Beide landen hebben goede kansen om de kwartfinale van dit toernooi te bereiken. Turkije heeft hopelijk geleerd van de nederlaag van drie maanden geleden en zal beter voorbereid zijn. Oostenrijk speelt tijdens dit toernooi echter iets flitsender en lijkt over meer kwaliteit te beschikken. Een plek in de kwartfinale voor Rangnick en zijn team is zeker niet ondenkbaar.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Oostenrijk – Turkije.

Welk land gaat dit duel winnen?

  • Oostenrijk
  • Gelijkspel
  • Turkije
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:33
65+
‘Drama verwacht bij Nederland-Turkije’
22:08
35+
‘Volgende stap gezet in transfer Koopmeiners’
21:43
8+
De Wit wil zich bewijzen in sterke competitie: “Bundesliga altijd een droom geweest”
21:18
292+
‘Eredivisie-rentree lonkt voor Maurice Steijn’
20:53
58+
Geen terugkeer bij Ajax: “Of ik er ooit hoofdtrainer wordt?”
20:28
245+
‘Feyenoord rondt transfer van 2,5 miljoen af’
20:04
103+
Overname Vitesse na ‘moeilijkste onderhandelingen ooit’: “Parry beschadigd in Nederland”
19:40
30+
Bellingham: “Ik voelde me even net als Cristiano Ronaldo”
19:16
51+
Dani de Wit vindt nieuwe uitdaging in de Bundesliga
19:00
498+
Ajax-plan uitgelegd: de nieuwe jeugdopleiding
18:51
50+
Manchester United meldt zich officieel voor René Hake
18:27
111+
Priske sprak met Hancko over toekomst: “Natuurlijk zei hij daar wat over”
17:44
297+
Oranje-verdediger traint apart van de groep
17:27
373+
‘Ajax geïnteresseerd in transfervrije speler Arsenal’
17:03
95+
AZ treurt om vertrek sterkhouder
17:00
115+
ORANJEFEEST? Gakpo uit de wedstrijd, Memphis UIT DE KAST! | Aads Oranje EK 2024 #5
16:38
149+
Ajax meldt zich bij Juventus voor versterking
16:16
251+
‘Brian Priske biedt Feyenoord-supporters meteen excuses aan’
15:47
113+
‘Financiële dreun voor Vandaag Inside-gast’
15:30
243+
Peter Bosz verslaat Arne Slot en voorkomt hattrick
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie