Voorbeschouwing Partizan Belgrado – Dynamo Kiev: wie haalt volgende ronde Champions League?

Foto: Voorbeschouwing Partizan Belgrado – Dynamo Kiev: wie haalt volgende ronde Champions League?

Het clubvoetbal begint net op gang te komen, maar voor veel clubs zijn nu al de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Zij vechten om een ticket voor een Europese groepsfase, zoals de Champions League. Partizan Belgrado moet in eigen huis zien terug te komen na een 6-2-oorwassing tegen Dynamo Kiev. Gaan ze deze schier onmogelijke opdracht vervullen? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇷🇸 Partizan Belgrado: teaminfo en vorm

In het reguliere seizoen van de Superliga was de achterstand op Rode Ster Belgrado zeven punten, maar dit werd flink meer in de kampioensgroep, waardoor het voor Partizan uiteindelijk een tweede plek werd met achttien punten achterstand op de stadsgenoot. Het was de droom om de groepsfase van de Champions League te kunnen halen, voor het eerst sinds het seizoen 2010/11. Vorig seizoen werd zelfs de groepsfase van de Conference League niet gehaald.

Maar deze droom kan wel eens een flink onhaalbare blijken, want de heenwedstrijd bij Dynamo Kiev ging met liefst 6-2 verloren. Het enige lichtpuntje was de Braziliaanse aanvaller Mathus Saldanha, die goed was voor twee doelpunten. Vooral achterin moet het flink beter voor de ploeg van coach Aleksandar Stanojević. En zelfs als het defensief een stuk beter gaat heeft Partizan een wonder nodig om de volgende ronde nog te kunnen halen.

De voorbereiding was een slechte met nederlagen tegen NK Bravo (2-1) en CSKA Moskou (3-0) en gelijke spelen tegen Dinamo Moskou (2-2) en Lokomotiv Moskou (1-1). Daarna begon Partizan wel goed aan de nationale competitie. Napredak Kruševac werd met 0-1 verslagen, waarna ook bij promovendus Jedinstvo Ub een zege werd behaald: 0-4. Door deze zeges gaat Partizan aan de leiding in de nationale competitie.

Blessures en schorsingen

Partizan lijkt met een zo goed als fitte selectie te kunnen toewerken naar deze wedstrijd. Er is nog een Nederlands linkje in de selectie van de Serviërs; de in Rijswijk geboren Xander Severina (oud-speler van ADO) speelde tot nu toe alle officiële duels van dit seizoen.

🇺🇦 Dynamo Kiev: teaminfo en vorm

Ook Dynamo Kiev moest vorig seizoen genoegen nemen met een tweede plek in de nationale competitie. Maar de Oekraïners kwamen een stuk dichterbij de titel. Het scheelde twee punten met Shakhtar Donetsk, dat er uiteindelijk met de titel vandoor ging. Dit betekende voor het derde seizoen op rij geen titel voor de club uit de hoofdstad. Het doel is de eerste plek in de groepsfase sinds het seizoen 2021/22.

De 6-2-zege was een heel lekker begin van dit Europese seizoen, maar het begon met een tegenslag door een 0-1-achterstand. Nog voor rust lukte het echter om dit om te buigen in een 3-1-voorsprong. Partizan kwam later in de tweede helft nog tot een 4-2, maar met twee doelpunten in de slotfase staat Dynamo al met één been in de derde kwalificatieronde. Als het tweede been erbij komt, spelen de Oekraïners in die ronde tegen Rangers.

Coach Oleksandr Sjovkovskji heeft een voorbereiding achter de rug waar zeges op Inhoelets Petrove (4-0), Brøndby IF (0-4) en Mamelodi Sundowns (1-0) werden afgewisseld met gelijke spelen tegen SC Paderborn (0-0) en Schalke 04 (2-2) en een nederlaag tegen Union Berlin: 2-3. De eerste competitiewedstrijd staat gepland voor 17 augustus, op bezoek bij Karpaty Lviv.

Blessures en schorsingen

Maksym Bragaroe, Mykola Mykhaylenko en Valentyn Roebtsjynsyj zijn actief op de Olympische Spelen en kunnen hier dus niet in actie komen. Ook Volodymyr Sjepeljev is niet inzetbaar; hij moet met een blessure toekijken. Justin Lonwijk viel in tegen Partizan en hoopt hier opnieuw te spelen.

Onderlinge ontmoetingen

Al in het seizoen 1976/77 stonden deze twee ploegen tegenover elkaar. Destijds was Dynamo Kiev met 3-0 en 0-2 te sterk. In de jaargang 2017/18 won die ploeg opnieuw tweemaal; met 2-3 en 4-1. Vorige week was dus de vijfde officiële ontmoeting tussen Partizan en Dynamo en voor de vijfde maal eindigde dit in een Oekraïense zege.

Conclusie

Dit is op papier een van de grootste affiches in deze tweede voorronde, maar door de uitslag in het heenduel lijkt de beslissing al gevallen. Partizan zal er alles aan doen om zich te revancheren, maar Dynamo lijkt sterk genoeg om ook deze tweede ontmoeting te winnen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Partizan Belgrado – Dynamo Kiev.

Wie bereikt de volgende ronde?

  • Partizan Belgrado
  • Dynamo Kiev
7+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie