Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles: kampioen wil zegereeks behouden

Foto: Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles: kampioen wil zegereeks behouden

PSV gaat al mooi aan kop in de Eredivisie met tot nu toe de volle buit. Zolang de regerend kampioen niet tegen de andere topclubs speelt en nog niet in de Champions League acteert, wil het deze voorsprong alleen maar uitbouwen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

Peter Bosz oogt nog steeds rustig, maar zal ook steeds ongeduldiger naar zijn kalender kijken, want wanneer krijgt hij van technisch directeur Earnest Stewart versterkingen achterin? Sepp van den Berg en Mikayil Faye kwamen niet, Ko Itakura lijkt het ook niet te gaan worden. Wie komen nog wel in de laatste dagen van de transfermarkt? Adamo Nagalo? Rick Karsdorp? Het blijft spannend in Eindhoven.

Want als de selectie rond is kan Bosz eindelijk toewerken naar de belangrijke fase van dit seizoen, waarin PSV voor het eerst tegen de andere topclubs moet spelen en ook in de Champions League gaat acteren. Als spelers als Joey Veerman en Johan Bakayoko niet meer vertrekken, zit het met de breedte op het middenveld en in de aanval wel snor.

Dat laatste bleek ook wel uit de eerste drie duels in de Eredivisie. RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3) en Almere City (1-7) werden allemaal met ruime cijfers verslagen. Hirving Lozano scoorde al drie keer, waar Couhaib Driouech, Malik Tillman en Bakayoko allemaal twee keer scoorden. Het grote probleem is wel duidelijk: drie laagvliegers als tegenstanders en nog niet de nul gehouden.

Blessures en schorsingen

Achterin ontbreken Armando Obispo, Mauro Júnior en Sergiño Dest, waardoor Richard Ledezma weer als rechtsachter in beeld is. Jerdy Schouten, Ismael Saibari en Bakayoko spelen ook niet mee, waardoor Guus Til en Lozano weer in aanmerking komen voor een basisplaats. Driouech scoorde als invaller en zal hopen op een kans vanaf de aftrap.

🇳🇱 Go Ahead Eagles: teaminfo en vorm

De wittebroodsweken van Paul Simonis zijn zo ongeveer achter de rug. De voormalige assistent van Go Ahead en sc Heerenveen kreeg afgelopen zomer de kans om René Hake op te volgen in Deventer. Hier moet hij laten zien dat hij het vertrouwen van de clubleiding waard is, hoewel hij alleen maar ervaring heeft als jeugdtrainer of assistent-coach van een eerste elftal. De druk ligt er goed op.

En zeker omdat hij direct mocht beginnen met de Europese voorrondes tegen SK Brann, dat over twee duels te sterk was: 0-0 en 2-1. Hierdoor eindigde het avontuur, maar in de Eredivisie was de start ook bedroevend. Fortuna Sittard (0-2) en Willem II (2-0) waren achtereenvolgens te sterk, maar vorige week werden dan eindelijk de eerste punten behaald. Simonis is van de hatelijke nul af.

Tegen RKC Waalwijk zorgden Bobby Adekanye en Finn Stokkers voor een zeer welkome 2-0-overwinning. Bij Go Ahead veranderde er toch nog wat in de slotfase van de transferperiode. Victor Edvardsen leek te vertrekken, maar een overgang naar Barnsley ketste af. Als vervanger was Milan Smit van SC Cambuur al voor meer dan een miljoen euro binnengehaald, waar ook de Deense linksback Aske Adelgaard gekocht is.

Blessures en schorsingen

Oliver Edvardsen wordt voorin nog steeds gemist; de geblesseerde Noor zou een boost kunnen geven aan het scorende vermogen. Ook verdediger Julius Dirksen zit in de lappenmand. Adelgaard en Smit kunnen tegen PSV voor het eerst bij de selectie zitten, maar de kans is groot dat ze allebei op de reservebank beginnen.

Onderlinge ontmoetingen

Qua onderling resultaat heeft PSV weinig reden om te vrezen voor dit duel. Go Ahead Eagles is een fijne tegenstander voor de Eindhovenaren. De laatste tien onderlinge duels werden allemaal gewonnen door PSV, met vierentwintig goals voor en vijf tegen. In zes van deze duels hielden de Eindhovenaren de nul, zoals in beide wedstrijden vorig jaar.

Conclusie

PSV is vooral op het middenveld en voorin op volle oorlogssterkte, waar Go Ahead hoopt dat de zege op RKC voor een winst in vertrouwen zorgt. Dit zou geen grote uitdaging mogen vormen voor Bosz en zijn mannen, die ook hopen eindelijk de nul te kunnen houden.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor PSV – Go Ahead Eagles.

Hoe eindigt deze wedstrijd?

  • PSV wint
  • Gelijkspel
  • Go Ahead Eagles wint
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie