Voorbeschouwing PSV – NEC: koploper uit op revanche

Foto: Voorbeschouwing PSV – NEC: koploper uit op revanche

Voor regerend landskampioen PSV beginnen de wedstrijden steeds een beetje lastiger te worden. Zeker wanneer aangetreden moet worden tegen de enige club die vorig jaar te sterk was voor de Eindhovenaren: NEC. Gaat het die club ook deze jaargang lukken om punten af te snoepen van PSV? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

PSV: teaminfo en vorm

Het zal voor veel spelers van PSV goed zijn als de Champions League volgende week eindelijk gaat beginnen. Er mag namelijk wel wat meer uitdaging komen voor de sterkhouders van de ploeg van Peter Bosz. Tijdens het vorige seizoen wisten alleen Arsenal en Borussia Dortmund een enorme sta-in-de-weg te zijn voor PSV. Volgende week is Juventus de eerste Europese tegenstander van dit seizoen.

Want de tegenstand in de Eredivisie is nog niet om over naar huis te schrijven. Zonder enorm veel indruk te maken werd tot nu toe simpel gewonnen van RKC Waalwijk (5-1), Heracles Almelo (1-3), Almere City (1-7) en Go Ahead Eagles (3-0). Voor de laatste wedstrijd waarin PSV het lastig had moeten we terug naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal, die Feyenoord op penalty’s won na een 4-4-gelijkspel.

Sindsdien is de defensie, het grootste zorgenkindje van de titelkandidaat, echter wel versterkt. Rick Karsdorp kwam transfervrij over van AS Roma en Adamo Nagalo kwam voor zo’n zeven miljoen euro over van FC Nordsjælland. Die laatste moet voornamelijk samen met eerdere aanwinst Ryan Flamingo en de gebleven Olivier Boscagli het hart van de defensie sterk maken.

Blessures en schorsingen

Er is nogal een waslijst aan afwezigen voor PSV. Achterin moet Bosz het doen zonder Fredrik Oppegård, Mauro Júnior, Armando Obispo en Sergiño Dest, terwijl ook middenvelders Joey Veerman en Ismael Saibari en aanvaller Hirving Lozano er niet zijn. Spelers als Richard Ledezma en Matteo Dams mogen uitkijken naar een basisplaats.

NEC: teaminfo en vorm

Voor NEC is het de vraag tot hoe ver de mogelijkheden reiken. Er is duidelijk geld aanwezig in De Goffert, maar er wordt niet links en rechts met geld gesmeten. Liever gaat technisch directeur Carlos Aalbers op zoek naar precies die puzzelstukjes die de ploeg van coach Rogier Meijer weer een stuk beter maken. Met als doel: net zo’n seizoen als vorig jaar, met een zesde plek en een bekerfinale.

Met Jasper Cillessen en Bart van Rooij vertrokken er twee sterkhouders, maar verder werd vooral ruimte gecreëerd in de selectie. Deze werd opgevuld door Iván Márquez terug te halen, Stijn van Gassel, Thomas Ouwejan, Basar Önal en Sami Ouaissa te halen en met Argyris Darelas, Lefteris Lyratzis en Kento Shiogai drie mogelijke verrassingen aan de selectie toe te voegen.

Het begin van de Eredivisie was moeizaam, maar dat had ook veel met de gelote tegenstanders te maken. Beginnen tegen FC Twente (1-2) en AZ (1-0) is niet gemakkelijk en leverde NEC nul punten op. Daarna wisten de Nijmegenaren zich echter prima te herstellen. Eerst werd PEC Zwolle in eigen huis met 1-0 verslagen en daarna pakte NEC de volle buit bij Fortuna Sittard: 0-3.

Blessures en schorsingen

Tijdens de interlandperiode kreeg Meijer slecht nieuws, want de nieuwe eerste doelman Robin Roefs raakte geblesseerd. Hierdoor gaat Van Gassel keepen, ondanks dat hij in de voorbereiding geen goede indruk maakte. Philippe Sandler is er ook niet bij, waardoor Márquez naast Bram Nuytinck kan starten. Thomas Ouwejan hoopt opnieuw op een basisplek.

Onderlinge ontmoetingen

Over het algemeen mag NEC geen lastige horde genoemd worden voor PSV, aangezien negen van de tien meest recente wedstrijden tussen beide teams door de Eindhovenaren gewonnen werden. Maar die tiende was nu net de meest recente, toen NEC afgelopen maart met een 3-1-zege een einde maakte aan de ongeslagen reeks van de latere landskampioen.

Conclusie

NEC zal opgaan voor een herhaling van de laatste wedstrijd tegen PSV, maar de koploper zal toch gewoon de favoriet zijn. Zelfs met een enigszins gekunstelde opstelling achterin heeft Bosz een veel sterkere ploeg. Zeker als de thuisploeg zich goed wil voorbereiden op de belangrijke ontmoeting met Juventus dinsdag.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor PSV – NEC.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
19+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
11+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
25+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
25+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
39+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
183+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
114+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
109+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
83+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
71+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
55+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
97+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
176+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
106+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
36+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
17+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
230+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
59+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
200+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie