Voorbeschouwing PSV – RKC Waalwijk: Eredivisie-kampioen van start

Foto: Voorbeschouwing PSV – RKC Waalwijk: Eredivisie-kampioen van start

PSV gaat de jacht inzetten op de tweede landstitel op een rij. Peter Bosz weet dat hij zijn ploeg tot het uiterste moet drijven om dit voor elkaar te krijgen. Het is dan ook zaak om het seizoen 2024/25 met een overwinning te starten. De eerste tegenstander is RKC Waalwijk, de nummer vijftien van vorig jaar. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

Kan het eigenlijk nog beter dan vorig seizoen? Qua Eredivisie is het voor Peter Bosz het doel om nu helemaal niet te verliezen nadat vorig jaar alleen NEC te sterk was voor de landskampioen. Verder zal de focus ook liggen op de beker en de Champions League, om daar hoge ogen te kunnen gooien. Op details kan het altijd beter, want Bosz zei tegen Voetbal International dat zijn team een stuk beter moet presteren in de standaardsituaties.

Het mooiste was natuurlijk geweest als het harde werk van de voorbereiding zijn vruchten had afgeworpen. Maar in het eerste officiële duel van dit seizoen ging het eigenlijk flink mis. Mooi natuurlijk, die vier doelpunten. Aan de andere kant waren er ook vier tegengoals te betreuren. Dat is niet iets waar Bosz enigszins content naar zal kijken. Feyenoord kon zodoende na de 4-4 op basis van beter genomen strafschoppen de Johan Cruijff Schaal winnen.

Qua selectie lijkt PSV eigenlijk alleen maar sterker geworden. Van de vertrekkers had André Ramalho overwegend een basisplaats en kwam Patrick van Aanholt ook nog wel wat aan spelen toe, maar Boy Waterman, Armel Bella-Kotchap en Shurandy Sambo zullen niet zo gemist worden. Met Ryan Flamingo en Couhaib Driouech werden twee talentvolle Eredivisie-spelers aangetrokken, terwijl huurlingen Sergiño Dest en Malik Tillman bij PSV bleven en Fredrik Oppegård met een hoop ervaring terugkeerde.

Blessures en schorsingen

En die ervaring is ook direct nodig. Want Dest ligt er nog tot de winterstop uit en Mauro Júnior raakte ook geblesseerd, waardoor Oppegård tegen Feyenoord al in de basis moest starten. Olivier Boscagli en Armando Obispo zijn er ook niet bij, waardoor Jerdy Schouten weer in de defensie moest starten. Luuk de Jong viel uit en het is de vraag hoe fit hij is.

🇳🇱 RKC Waalwijk: teaminfo en vorm

Elk seizoen krijgen ze het weer voor elkaar in Waalwijk: van tevoren genoemd worden als een van de favorieten voor degradatie, maar aan het einde van de rit toch netjes weer in de Eredivisie blijven. Dit wordt het zesde achtereenvolgende seizoen op het hoogste niveau en dat is een prestatie. Vorig jaar werd nipt de nacompetitie ontlopen door coach Henk Fraser en zijn spelers. Het doel is nu weer duidelijk: niet degraderen, op welke manier dan ook.

De voorbereiding werd aangevangen met een simpele 8-0-overwinning op het Regioteam Waalwijk, maar daarna kwam de klad er flink in. FC Den Bosch (2-3) en OH Leuven (2-4) waren achter elkaar te sterk voor RKC, waarna het tegen Charleroi 1-1 werd. KAS Eupen werd nog met 1-2 verslagen, maar in de afsluitende oefenwedstrijd werd opnieuw verloren; nu was competitiegenoot Almere City met 1-0 te sterk.

De selectie is flink op de schop gegaan. Etienne Vaessen, Shawn Adewoye, Jeffrey Bruma, Jurriën Gaari, Thierry Lutonda, Mats Seuntjens, Zakaria Bakkali, Filip Stevanovic en David Min vertrokken. Voor hen in de plaats moeten vooral verdediger Roshon van Eijma, teruggekeerde middenvelder Richard van der Venne en aanvaller Oskar Zawada een belangrijke rol gaan spelen.

Blessures en schorsingen

Nouri El Harmazi en Richard van der Venne zijn nog herstellende van hun blessures, waardoor zij er niet bij kunnen zijn. Daarnaast is het meespelen van Luuk Wouters en Ilias Takidine nog onzeker. Fraser moet vooral nog een keuze maken onder de lat; geeft hij Jeroen Houwen de kans of krijgt nieuweling Yanick van Osch een basisplaats?

Onderlinge ontmoetingen

Op basis van het recente onderlinge verleden is PSV de favoriet, met vijf zeges uit de laatste vijf duels. Vier keer zelfs zonder tegengoal, met in totaal een doelsaldo van 11-1. Vorig seizoen won PSV de uitwedstrijd met 0-4 en in de allerlaatste speelronde werd thuis met 3-1 gewonnen, hoewel RKC nog wel op voorsprong was gekomen.

Conclusie

Als regerend landskampioen thuis spelen tegen een potentiële degradant zorgt wel voor een favorietenrol. Het lijkt dan ook een logische verwachting dat PSV gaat winnen. Sterker nog: het kan wel eens het seizoen starten met een goede boost voor het doelsaldo.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor PSV – RKC Waalwijk.

Begint PSV dit Eredivisie-seizoen met een zege?

  • Jazeker, dit gaat ze wel lukken.
  • Nee, RKC Waalwijk zorgt voor een verrassing.
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
4+
Dit is hoe schorsingen werken in nieuwe opzet Champions League
11:22
156+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
11:15
25+
Ajax strikt Real Madrid Legends voor 125-jarig jubileum
11:00
152+
PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’
10:50
9+
Cambuur wéér doelpuntloos: “Moet geilheid in de ploeg komen”
10:40
118+
‘PSV-exit voor Noa Lang’
10:30
142+
Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord in de Champions League verdienen
10:25
23+
Slot kijkt uit naar duel met AC Milan: “Reken er niet op dat hij start”
10:10
119+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
10:00
122+
Ajax, Feyenoord en AZ scouten Portugees supertalent
09:50
20+
Schitterende beelden: PSV klaar voor Champions League
09:40
169+
‘Supertransfer voor Jerdy Schouten’
09:24
311+
‘PSV verrast met enorme stunttransfer’
09:10
160+
Van Basten luidt Eredivisie-noodklok: “Zelfs bij een club als Go Ahead…”
08:55
38+
Transferadvies voor Bakayoko: “Zó veel wapens, maar…”
08:40
70+
‘Koeman-nachtmerrie voor Oranje-international’
08:25
337+
‘Feyenoord-leiding staat voor Priske-ingreep’
08:10
380+
‘Ajax wrijft tóch in handjes bij vertrek Rensch’
07:51
66+
Derksen kraakt ‘naïeve’ Van Persie en pleit voor bliksemingreep
07:34
83+
Van Basten adviseert Bosz ‘noodzakelijke’ PSV-ingreep
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie