Voorbeschouwing PSV – Valencia: Eindhovenaren sluiten voorbereiding af

Foto: Voorbeschouwing PSV – Valencia: Eindhovenaren sluiten voorbereiding af

Waar de eerste clubs al begonnen zijn aan de officiële wedstrijden van dit seizoen, is het voor anderen nog een kwestie van oefenen. Voor PSV staat er nog één vriendschappelijke wedstrijd op het programma; er wordt geoefend tegen Valencia. Lukt het Peter Bosz en zijn spelers de voorbereiding af te sluiten met een zege? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

Kan een seizoen nog wel beter dan dat van PSV vorig seizoen? Met die vraag zullen Bosz en zijn stafleden in het achterhoofd zitten. Negenentwintig zeges, vier gelijke spelen en één nederlaag was de opbrengst in de competitie. 111 doelpunten voor en 21 tegen zorgden voor een schitterend doelsaldo. In de Champions League strandde het avontuur in de achtste finales, tegen Borussia Dortmund (1-1 en 2-0). Hier zal PSV meer ambities hebben.

Tijd om de selectie dus nog een stukje beter te maken. Komend seizoen moet men het doen zonder André Ramalho, Shurandy Sambo en huurlingen Armel Bella-Kotchap en Patrick van Aanholt. Het lukte technisch directeur Earnest Stewart om de gehuurde spelers Sergiño Dest en Malik Tillman langer binnenboord te houden en met Ryan Flamingo en Couhaib Driouech twee talentvolle toevoegingen aan het team binnen te halen.

Deze voorbereiding is er voorlopig eentje met horten en stoten. Na een 0-3-nederlaag tegen Anderlecht volgde een 1-1-gelijkspel tegen Club Brugge. Op één dag werd met 1-2 gewonnen van SC Paderborn en daarna met 2-1 verloren van diezelfde club. Afgelopen week werd de een-na-laatste oefenpot gespeeld door Bosz en zijn mannen. De Lichtstadderby tegen stadsgenoot FC Eindhoven werd met 3-2 gewonnen, mede door een hattrick van Ricardo Pepi.

Blessures en schorsingen

Dest is weliswaar nu volledig in dienst van de Eindhovenaren, maar tot aan de winterstop ligt hij er nog uit. Daarnaast moet PSV het ook nog even stellen zonder Noa Lang. EK-gangers Jerdy Schouten en Joey Veerman kunnen nu hun eerste PSV-minuten weer maken.

🇪🇸 Valencia: teaminfo en vorm

Begin vorig seizoen leek Valencia op koers te liggen voor een mooie notering in de subtop, maar later in het seizoen moest de ploeg van coach Rubén Baraja genoegen nemen met een negende plek. In de beker eindigde het avontuur in de achtste finales, waardoor er geen Europees voetbal in het verschiet ligt voor dit nieuwe seizoen. De Spanjaarden moeten het hebben van dit soort internationale oefenduels.

Aangezien de Primera División een heel stuk later begint dan de Eredivisie, is Valencia een stuk minder ver in de voorbereiding. Na de ontmoeting met PSV wordt nog gespeeld tegen Levante, Leeds United en Eintracht Frankfurt. Tot nu toe heeft Baraja er met zijn spelers twee duels opzitten. Tegen het CD Castellón van coach Dick Schreuder werd met 0-0 gelijkgespeeld, waarna afgelopen week met 0-1 verloren werd van Deportivo Alavés.

Het is op transfergebied nog erg rustig bij Valencia deze zomer. Huurlingen Selim Amallah en Roman Jaremtsjoek vertrokken, terwijl César Tárrega en Samuel Castillejo weer terugkeerden van hun tijd op huurbasis. Daarnaast vertrok reservedoelman Cristian Rivero op huurbasis, waardoor Stole Dimitrievski transfervrij gehaald werd. De belangrijkste transfer lijkt die van spits Rafa Mir, die van Sevilla gehuurd werd.

Blessures en schorsingen

Jaume Doménech, Mouctar Diakhaby en José Gayà zijn geblesseerd en niet inzetbaar voor coach Baraja. Daarnaast moet hij ook Cristhian Mosquera en Diego López missen; de twee jongelingen zijn actief op de Olympische Spelen.

Onderlinge ontmoetingen

Met onderlinge oefenwedstrijden in 2018 (2-1 voor PSV) en 2015 (0-1 voor Valencia) werd er de laatste tien jaar alleen maar geoefend tussen deze twee teams. In maart 2012 speelden PSV en Valencia tegen elkaar in de kwartfinales van de UEFA Europa League. Valencia won in eigen huis met 4-2, waarna het PSV niet lukte dit goed te maken: 1-1.

Conclusie

Nog één keer oefenen en dan moet PSV klaar zijn voor de wedstrijd tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Dit lijkt een uitgelezen tegenstander. Valencia is een stuk minder ver in de voorbereiding en is nog niet bepaald in hele goeden doen. Dit lijkt een haalbare kaart.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor PSV – Valencia.

Sluit PSV de voorbereiding af met een zege?

  • Ja hoor, dat lukt ze wel.
  • Nee, ze winnen niet van Valencia.
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie