Voorbeschouwing Real Madrid – Atalanta Bergamo: wie wint de UEFA Super Cup?

Foto: Voorbeschouwing Real Madrid – Atalanta Bergamo: wie wint de UEFA Super Cup?

Al vroeg in het seizoen wordt gespeeld om de eerste Europese prijs. De UEFA Super Cup staat voor de deur. Champions League-winnaar Real Madrid en Europa League-winnaar Atalanta Bergamo kruisen de degens en een van de twee begint de nieuwe jaargang direct met een succes. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇪🇸 Real Madrid: teaminfo en vorm

Vijftien. Op dat aantal gewonnen edities van de Champions League zit Real Madrid inmiddels. Waar de meeste clubs hopen er ooit een keer een te winnen, is het voor de Madrileense club vooral de vraag hoe veel er nog bij gaan komen. Real Madrid lijkt elk seizoen een absolute garantie te hebben voor een favorietenrol wanneer er gespeeld wordt om het miljardenbal. Door de 0-2-zege op Borussia Dortmund kon er een CL aan de prijzenkast toegevoegd worden.

Die prijzenkast liep vorig seizoen nog meer vol dan met alleen de Champions League, want ook het Spaanse landskampioenschap en de Spaanse Supercopa werden gewonnen door de ploeg van coach Carlo Ancelotti. Er gingen geruchten de ronde dat de Italiaan had willen vertrekken om bondscoach van de Braziliaanse nationale ploeg te worden, maar hij besloot Real trouw te blijven en zo komt er een vervolg aan de succesvolle samenwerking.

Deze krijgt ook nog eens een nieuwe gradatie, want met Kylian Mbappé werd een van de grootste spelers van de wereld binnengehaald. Transfervrij, al kostte hij wel een schamele 150 miljoen aan tekengeld. Ook jongeling Endrick werd voor een hoog bedrag binnengehaald. Tegenover de komst van deze spelers staat het vertrek van Nacho Fernández, Joselu en vooral Toni Kroos, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Blessures en schorsingen

David Alaba moet nog steeds toekijken met een kruisbandblessure, maar verder kan Ancelotti over een complete selectie beschikken. Door het vertrek van Kroos is er op het middenveld een plekje voor Aurélien Tchouaméni gekomen en voorin zal Mbappé de kans krijgen en naar alle waarschijnlijkheid geflankeerd worden door Rodrygo en Vinícius Júnior.

🇮🇹 Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Real Madrid is met vijf zeges in de UEFA Super Cup gedeeld recordwinnaar van deze prijs. Het contrast met Atalanta Bergamo is dan ook erg groot, want de Italianen staan pas voor het eerst aan de aftrap van dit affiche. Het was dan ook een vrij uniek moment voor Atalanta dat vorig seizoen de Europa League gewonnen werd. Ademola Lookman was de grote man in de finale, want hij velde Bayer Leverkusen met een hattrick.

Des te knapper was deze zege omdat de Duitsers als favorieten de finale ingingen, maar coach Gian Piero Gasperini vond een manier van spelen waar Leverkusen-coach Xabi Alonso geen antwoord op had. Hiermee won Atalanta de eerste Europese prijs ooit, en na de bekerwinst van 1963 de tweede grote prijs uit de clubgeschiedenis. Daar kan dus nu een volgende bij komen als ook tegen Real een winnend strijdplan bedacht wordt.

Na het succesvolle seizoen vertrokken een hoop spelers uit Bergamo, maar voornamelijk het vertrek van Emil Holm, Hans Hateboer en Aleksei Mirantsjoek zal zich laten voelen. Daar kan Teun Koopmeiners nog bij komen, want voor hem is ook interesse. Huurling Charles De Ketelaere werd definitief vastgelegd, terwijl ook Ben Godfrey, Ibrahim Sulemana en Mateo Retegui zijn aangetrokken.

Blessures en schorsingen

De Ketelaere en Retegui lijken zich te kunnen opmaken voor een basisplaats in deze wedstrijd. Gianluca Scamacca ligt er nog een tijd uit met een blessure aan zijn kruisband, terwijl ook Giorgio Scalvini niet inzetbaar is. Koopmeiners is aan het wachten op een uitgaande transfer en zal in deze Super Cup niet in actie komen.

Onderlinge ontmoetingen

Eenmaal eerder koppelde een Europese loting deze twee teams aan elkaar. Tijdens het seizoen 2020/21 speelden Real Madrid en Atalanta Bergamo tegen elkaar in de achtste finales van de Champions League. De Spanjaarden wonnen thuis met 3-1 en maakten het klusje vervolgens af in Italië: 0-1.

Conclusie

Het is voor Atalanta Bergamo erg mooi om na de gewonnen Europa League ook voor deze titel op te mogen gaan. Maar voor de favorietenrol kunnen we niet om Real Madrid heen. Niet alleen heeft die club meer ervaring met het winnen van prijzen, maar ook is er zo veel kwaliteit aanwezig dat dit klusje wel geklaard zou moeten worden.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Real Madrid – Atalanta Bergamo.

Wie wint de UEFA Super Cup?

  • Real Madrid
  • Atalanta Bergamo
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
1+
‘Dubbelslag voor Real Madrid’
08:00
1260+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:45
91+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
07:30
544+
Ophef over borsten vriendin Kenneth Taylor: ‘Dit kan toch niet?’
07:02
481+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
07:00
20+
Op welke zender kijk je Hongarije – Nederland?
23:46
69+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
44+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
36+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:21
126+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
47+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
138+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
47+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
171+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:18
23+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
21+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
50+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
45+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie