Voorbeschouwing Real Madrid – FC Barcelona: Spanje kijkt uit naar El Clásico

Foto: Voorbeschouwing Real Madrid – FC Barcelona: Spanje kijkt uit naar El Clásico

Spanje kijkt enorm uit naar deze wedstrijd, maar de rest van de wereld heeft deze datum net zo goed met rood omcirkeld staan in de agenda’s. El Clásico staat weer op het programma, dus twee van de grootste clubs van de wereld nemen het tegen elkaar op. Ditmaal mag Real Madrid thuis spelen en hoopt FC Barcelona drie punten uit het hol van de leeuw mee te nemen. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Real Madrid: teaminfo en vorm

De doelstelling van Real Madrid wijkt niet zoveel af van die van alle andere seizoenen: de landstitel, de beker en de Champions League als het even kan. Het begin van deze jaargang had beter mogen zijn voor de Madrilenen, want van de tien competitieduels werden er maar zeven gewonnen. Doordat de andere drie in elk geval niet in een nederlaag eindigden, mag Real zich samen met stadsgenoot Atlético nog ongeslagen noemen.

Met de 24 behaalde punten staat de ploeg van coach Carlo Ancelotti drie punten achter op FC Barcelona. Een overwinning in deze onderlinge ontmoeting zou een directe slag zijn in de concurrentiestrijd. Hiervoor is het van belang de tactische puzzel te leggen sinds de komst van Kylian Mbappé. Zijn overgang was een langgekoesterde wens, maar tot nu toe levert het nog geen stortvloed aan doelpunten op.

Na een 1-1-gelijkspel bij Atlético Madrid en een 1-0-nederlaag bij Lille moest Real de rug rechten. Dat lukte, want achtereenvolgens werden in de Primera División Villarreal (2-0) en Celta de Vigo (1-2) verslagen. Doordeweeks schrokken de fans van de club van een 0-2-achterstand in de rust tegen Borussia Dortmund. Maar mede door een hattrick van uitblinker Vinicius Júnior werd orde op zaken gesteld; Real won het Champions League-duel met 5-2.

Blessures en schorsingen

Thibaut Courtois raakte opnieuw geblesseerd, terwijl ook Rodrygo een blessure opliep. De twee waren nog basisspeler tegen Dortmund, maar moeten nu vervangen worden. Andrij Loenin zal onder de lat staan, terwijl het gemis van Rodrygo kan worden opgevangen door Jude Bellingham verder naar voren te schuiven. Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni zouden dan allebei kunnen starten. David Alaba en Daniel Carvajal zijn ook nog langer uitgeschakeld.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

Hans-Dieter (Hansi voor vrienden) Flick had een lange carrière als assistent of bestuurder voor hij op eigen benen kwam te staan bij Bayern München. Zijn grootste wapenfeit: in zijn eerste volledige seizoen voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de treble pakken. Dit lukte omdat de Champions League werd gewonnen, mede door een 8-2-afslachting tegen FC Barcelona. En laat dat nu precies zijn nieuwe club zijn.

Sinds deze zomer heeft Flick de touwtjes in handen in Camp Nou en het lukte hem net niet het record van Gerardo Martino te evenaren: als nieuwe trainer de eerste acht competitieduels winnen. Toch mogen Barça-fans niet zeuren over de start van dit seizoen. Want in speelronde 8 werd weliswaar teleurstellend verloren van Osasuna (4-2), maar Barcelona staat wel gewoon netjes op de eerste plaats.

Want verder werden alle weedstrijden in de competitie gewonnen. Van de nederlaag tegen Osasuna werd hersteld door achtereenvolgens Deportivo Alavés (0-3) en Sevilla (5-1) overtuigend aan de kant te schuiven. Een net zo overtuigende zege werd behaald in de Champions League. Nota bene Bayern München was de tegenstander en die werd met 4-1 verslagen.

Blessures en schorsingen

Flick heeft wat spelers teruggekregen, want hij kan weer beschikken over Gavi, Frenkie de Jong en Dani Olmo. Toch is de kans aanwezig dat zij allemaal op de bank moeten plaatsnemen en dat Pedri door Marc Casadó en Fermín López geflankeerd wordt. Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo, Andreas Christensen, Marc Bernal en Ferran Torres moeten allemaal door een blessure verstek laten gaan.

Onderlinge ontmoetingen

Vanwege Europese wedstrijden en bekerduels wordt El Clásico vaak afgewerkt. Tel daar oefenwedstrijden bij op en je komt tot negen ontmoetingen tussen deze twee teams sinds begin 2023. Hiervan won FC Barcelona de eerste drie en daarna was het vier van de zes keer de beurt aan Real. Vorig seizoen won Real Madrid tweemaal in de competitie (1-2 en 3-2), naast een zege in de strijd om de Supercopa: 4-1.

Conclusie

Zoals altijd is ook nu Real Madrid – FC Barcelona een wedstrijd om goed voor te gaan zitten. Beide ploegen zijn in vorm. Ze bezetten de bovenste twee plekken in de competitie en wonnen met ruime cijfers van een Duitse tegenstander in de Champions League. Wie er ook met de zege vandoor gaat, dit affiche lijkt een garantie op doelpunten.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Real Madrid – FC Barcelona.

Wie wint deze El Clásico?

  • Real Madrid
  • FC Barcelona
  • Het wordt gelijk
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:28
8+
Van der Gijp lyrisch over Feyenoord-uitblinker: “Echt een goede speler”
10:10
17+
Zorgen om Van Bommel: “Zelfs een gat in zijn schoen”
10:00
11+
Oud-PSV’er hield Pavlidis in bedwang: “Tot in detail voorbereid”
09:44
33+
Van Wolfswinkel hekelt arbitrage: “Laat de wedstrijd ontsporen”
09:28
48+
”Ajax-armoedzaaier’ uit basis gegooid’
09:13
61+
Kraaij lyrisch over Feyenoord: “Had Ajax hem maar!”
08:55
26+
Oranje-international United afgebrand: “Bloedeloze prestatie”
08:40
204+
Binnen en buitenlandse media keihard voor ‘onaantrekkelijk’ Ajax
08:25
37+
Sarcastische Mourinho loopt leeg na rode kaart
08:24
3+
Voorbeschouwing Real Madrid – FC Barcelona: Spanje kijkt uit naar El Clásico
08:10
29+
Oosting op de bres voor Twente-schlemiel en distantieert zich van vermeend racisme
07:50
96+
‘Op staande voet ontslag voor ‘PSV-amateurs”
07:33
139+
Farioli krijgt kraakhelder Weghorst-signaal
07:17
40+
‘Bliksemvertrek Ten Hag na United-schande’
00:50
182+
‘Twente-Lazio krijgt racistisch staartje’
23:50
60+
Twente-schlemiel bekent schuld: ‘Zwaarder gemaakt voor hen’
23:30
87+
‘Bestolen AZ wilde meer uit duel met Spurs’
23:10
40+
Twee keer rood in één week voor AZ-verdediger
22:57
20+
Tienkoppig FC Twente onderuit tegen Lazio
22:54
20+
Moedig AZ verliest van Tottenham Hotspur
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie