Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Arsenal: Londense rivalenstrijd

Foto: Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Arsenal: Londense rivalenstrijd

De interlandperiode is weer achter de rug en dat betekent dat ook de Premier League hervat wordt. Dit weekend staat er meteen een enorme kraker op het programma wanneer aartsrivalen Tottenham Hotspur en Arsenal de degens gaan kruisen. Wie mag zich de komende tijd de baas van Noord-Londen noemen? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Ange Postecoglou gaat op voor zijn tweede seizoen als trainer van Tottenham Hotspur. Met de Australiër aan het roer lijkt het wat rustiger te zijn geworden. Hij kon vorig seizoen geen vervolg geven aan een bliksemstart en de vijfde plek was het eindresultaat. De Londense club kwam twee punten tekort om zich voor de Champions League te plaatsen, waardoor Tottenham zich een Europees niveau lager moet melden.

Hier gaat het over twee weken van start, maar voor die tijd dus nog deze ontmoeting met Arsenal. Ook een mooi moment om revanche te nemen voor de laatste wedstrijd in de Premier League. Want voor het derde seizoen op rij verloor Tottenham op bezoek bij Newcastle United, ditmaal met 2-1. Mede door deze nederlaag moet Tottenham nu genoegen nemen met de rol van hekkensluiter van het linkerrijtje, op de tiende plaats.

Want uit de eerste twee wedstrijden van dit seizoen haalde Tottenham vier punten. Op bezoek bij Leicester City werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna Everton met 4-0 verslagen werd in eigen huis. Opvallend genoeg was dit de volgende in een aparte reeks. Sinds de 3-1-zege op Nottingham Forest begin april lost Tottenham overwinningen en nederlagen af in eigen huis, exact één voor één. Deze reeks moet nu doorbroken worden.

Blessures en schorsingen

Aanvallend kwam Tottenham tekort tegen Newcastle, maar de terugkeer van Dominic Solanke zou hiervoor kunnen helpen. Yves Bissouma kan niet meespelen, maar men hoopt dat Micky van de Ven tijdig fit is om tegen de rivaal in actie te komen. Rodrigo Bentancur hangt een schorsing boven het hoofd vanwege vermeend racistische uitlatingen, maar hij zal hier gaan spelen.

Arsenal: teaminfo en vorm

Het was een mooie week voor Mikel Arteta. De Spaanse hoofdtrainer van Arsenal mocht namelijk zijn handtekening zetten onder een vernieuwd en verlengd contract. Hij is inmiddels sinds 2019 in functie bij The Gunners en lijkt dit voor de komende seizoenen ook nog te kunnen doen. Er mist eigenlijk maar één ding voor Arsenal: een kampioenschap. Vorig jaar eindigden de Londenaren twee punten onder kampioen Manchester City.

Arsenal begon erg goed aan dit seizoen, met twee opeenvolgende overtuigende overwinningen. Eerst werd in eigen huis met 2-0 van Wolverhampton Wanderers gewonnen, waarna op bezoek bij Aston Villa met datzelfde verschil een zege werd geboekt: 0-2. Twee wedstrijden gespeeld, twee zeges en twee keer de nul. Genoeg euforie bij het rode deel van Noord-Londen.

Maar die euforie ging over in frustratie na de derde wedstrijd. In eigen huis stond tegen Brighton & Hove Albion namelijk een 1-1-gelijkspel op het scorebord na ruim negentig minuten. De frustratie ging vooral om de manier waarop. Volgens Arsenal werd Declan Rice een rode kaart aangenaaid door Joël Veltman. De Nederlander schopte tegen het been van Rice, maar die kreeg juist zijn tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal.

Blessures en schorsingen

De rode kaart komt extra ongelegen omdat Mikel Merino nog geblesseerd is en Martin Ødegaard een blessure opliep bij de Noorse nationale ploeg. Daardoor kunnen Jorginho en Thomas Partey samen met Kai Havertz een middenveld vormen. Gabriel Jesus, Leandro Trossard en Raheem Sterling strijden om een basisplaats voorin.

Onderlinge ontmoetingen

De laatste jaren is de overhand in deze derby vooral voor Arsenal. Vier van de laatste zes onderlinge wedstrijden werden door die club gewonnen, waar Tottenham er slechts één won. Vorig seizoen waren de duels tussen deze clubs vooral doelpuntrijk. Eerst speelden ze met 2-2 gelijk in het Emirates Stadium, waarna Tottenham in eigen huis met 2-3 verloor.

Conclusie

Dit gaat net zoals de twee wedstrijden vorig seizoen een zeer spannende ontmoeting worden. De drie afwezigen op het middenveld van Arsenal kunnen wel eens de doorslag geven, vooral omdat Tottenham een grotendeels complete ploeg ter beschikking heeft.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Tottenham Hotspur – Arsenal.

Wat wordt het resultaat van deze derby?

  • Tottenham Hotspur wint
  • Gelijkspel
  • Arsenal wint
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:00
0+
‘Van Persie maakt speeltuinvereniging van miljoenenbedrijf’
23:31
90+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
35+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
48+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
34+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
45+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
253+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
141+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
129+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
95+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
84+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
58+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
116+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
199+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
139+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
39+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
24+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
550+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
61+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie