Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – AZ: In Londen gaat AZ vol voor een verrassing

Foto: Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – AZ: In Londen gaat AZ vol voor een verrassing

Voor AZ staat donderdagavond een interessant duel te wachten. De selectie van Maarten Martens reist af naar Londen voor een ontmoeting met Tottenham Hotspur. Het Engelse team behoort tot de favorieten voor de eindwinst en is in Europa nog ongeslagen. AZ heeft al eens verloren en hoopt op Engelse bodem voor een verrassing te zorgen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Ange Postecoglou is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. De trainer van Tottenham Hotspur heeft aangegeven dat hij altijd een prijs wint in zijn tweede jaar bij een club. Daarmee legt de Australiër aardig wat druk op zijn prestaties. Tottenham Hotspur heeft echter zeker een goede kans op een prijs, vooral in de Europa League. De Premier League lijkt voor de Spurs te hoog gegrepen, maar er zijn nog twee bekertoernooien in Engeland. Tottenham is immers een club die in staat is om van iedereen te winnen, maar soms ook onverwacht verliest.

Vier overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen typeren het seizoen van het team van Micky van de Ven. Dit seizoen werd er verloren van Newcastle United, Arsenal en Brighton & Hove Albion, maar er werd ook gewonnen van Manchester United en West Ham United. Afgelopen weekend werd West Ham met 4-1 verslagen, wat aangeeft dat de club goed uit de interlandperiode is gekomen.

In de Europa League werden Qarabağ en Ferencváros al verslagen dit seizoen. De Hongaarse club van Pascal Jansen wist verrassend genoeg te scoren tegen Tottenham. Als die club het kan, dan kan AZ het ook. Voor AZ liggen er zeker kansen, aangezien Tottenham de Europa League momenteel niet erg serieus neemt. Dit weekend staat er een stadsderby tegen Crystal Palace op het programma, waardoor Postecoglou waarschijnlijk kiest voor een B-ploeg in Europa.

Tijdens het duel tegen Ferencváros kregen jongelingen als Mikey Moore, Will Lankshear, Lucas Bergvall en Archie Gray de kans. Ook tegen AZ lijkt de oefenmeester flink te gaan rouleren.

Blessures en schorsingen

Het is duidelijk dat Tottenham op dit moment niet met de beste elf speelt in de Europa League. Spelers zoals Van de Ven, Heung-min Son en James Maddison zullen hoogstwaarschijnlijk op de bank beginnen.

🇳🇱 AZ: teaminfo en vorm

AZ bevindt zich in een lastige fase. Het team van Martens begon uitstekend met zes overwinningen en één gelijkspel uit de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Maar in de laatste maand zijn de prestaties ingezakt. De laatste vier wedstrijden gingen allemaal verloren. FC Utrecht (1-2), Athletic Club (2-0), Fortuna Sittard (1-0) en PSV (1-2) waren te sterk voor AZ. Hoewel AZ drie sterke tegenstanders trof, had de club graag een van deze toppers willen winnen.

Door de drie nederlagen op rij in de Eredivisie is AZ gezakt naar de vijfde plaats. De achterstand op PSV bedraagt elf punten, maar AZ staat wel gelijk in punten met Ajax en Feyenoord. Het nadeel is dat zowel Ajax als Feyenoord nog één of meerdere wedstrijden moeten inhalen.

In de Europa League staat AZ momenteel op drie punten. Elfsborg werd thuis met 3-2 verslagen, waarna Athletic Bilbao te sterk bleek. De Spaanse club won afgelopen seizoen de beker en beschikt over een selectie vol internationals. AZ speelde de eerste 70 minuten een uitstekende wedstrijd, maar daarna nam de energie af en drukte Athletic door. Aan AZ de taak om het tegen Tottenham langer vol te houden.

Blessures en schorsingen

Sem Westerveld en Lewis Schouten zijn geblesseerd en zijn er daarom niet bij tegen Tottenham Hotspur

Conclusie

Het valt voor AZ te zien tegen welk Tottenham Hotspur de ploeg het op zal nemen. Als de Londense ploeg met de beste elf speelt, zal het voor AZ waarschijnlijk een zware wedstrijd worden. Maar als Tottenham met een B-ploeg begint, liggen er kansen om de club te verrassen en wellicht een punt mee te nemen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Tottenham Hotspur – AZ.

Hoe gaat deze wedstrijd verlopen?

  • Tottenham wint
  • Gelijkspel
  • AZ verrast en pakt drie punten
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:53
17+
Eén PSV’er maakt indruk: ‘Waarom zit hij nog bij PSV?’
21:39
0+
‘Potentiële vervanger Van Dijk op radar Liverpool’
21:15
107+
‘Ziggo verliest Champions League-rechten’
21:10
24+
Priske komt met blessure-update: ‘Hij gaat weer meetrainen’
20:43
12+
Ontketende Reijnders helpt AC Milan aan broodnodige CL-zege
20:25
26+
Terugkeer in basiself voor Ajacied? ‘Denk het wel, ja’
20:10
52+
Fans eisen ontslag voor Ziggo-commentator: ‘Hoort in een inrichting’
19:49
36+
Bosz start met geïmproviseerd middenveld aan duel met Paris Saint-Germain
19:40
9+
Zorgen om PSV-middenveld? ‘Hij vulde dat niet goed in…’
19:39
0+
Voorspelling Tottenham Hotspur – AZ: Doelpuntenfestijn bij spannende wedstrijd
19:39
10+
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – AZ: In Londen gaat AZ vol voor een verrassing
19:30
564+
‘Ajax neemt Antony-besluit’
19:15
27+
Geertruida over aanstaand weerzien met Slot: ‘Heb hem nog niet gesproken’
19:13
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
18:50
88+
Op welke zender kijk je Paris Saint-Germain – PSV?
18:49
32+
Cillessen krijgt lof in Spanje: “Schitterende prestatie”
18:29
19+
Guardiola legt uit waarom De Bruyne wel traint maar niet speelt bij City
18:09
51+
‘Enorme meevaller PSG richting PSV-duel’
17:50
49+
Dé ploeg in vorm wordt nog altijd gezien als outsider: “We worden niet eens genoemd”
17:30
25+
Raphinha laat zich fel uit over ‘respectloze’ hype rondom Williams en Barcelona
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie