Voormalig Ajax-duo imponeert in Oranje: ‘Bijna alle duels gewonnen’

Foto: Voormalig Ajax-duo imponeert in Oranje: ‘Bijna alle duels gewonnen’

Brian Brobbey en Ryan Gravenberch maakten indruk in het Nations League-duel met Duitsland. Het voormalig Ajax-duo oogst daarom veel lof van zowel de bondscoach als de voetbalmedia. In gesprek met De Telegraaf blikken de twee uitblinkers terug op de wedstrijd.

Brian Brobbey en Ryan Gravenberch blonken uit in wedstrijd tegen Duitsland

“Natuurlijk wilde ik heel graag. Ik verwachtte ook heel veel van mezelf”, vertelt Brobbey na de wedstrijd aan De Telegraaf. “Het is wel goed gelukt, denk ik. De duels met Tah waren wel mooi, ik denk dat ik bijna alles wel heb gewonnen. Ik was goed voor de ploeg, daar kan ik trots op zijn.”

Brobbey kreeg tot kort geleden nog veel kritiek op zijn spel, maar oogstte na de wedstrijd tegen Duitsland vooral lof. “De bondscoach zei: “Goed gedaan, je mag trots zijn op jezelf.” Ik ben blij met zijn compliment. Ik kreeg van tevoren al te horen dat ik tegen Duitsland zou spelen, dus ik was heel opgeladen voor deze wedstrijd”, vertelt de Ajax-spits.

Bij beide Oranje-treffers speelde Brobbey een rol van betekenis. Vooral bij de eerste treffer werd Brobbeys voorwerk als geniaal gezien. Zelf genoot hij ook van het doelpunt. “Ik denk niet dat ik eerder zo heb gejuicht na een assist”, vertelt hij. “Dat geeft me nog meer voldoening. Ik denk dat ik hem goed neerlegde voor Ryan. Het was een mooie goal.”

Sterk optreden Ryan Gravenberch

Gravenberch kan zich vinden in wat de bondscoach en de media na afloop van het duel met Duitsland over Brobbey te zeggen hebben. “Duitsland zette ons vast. Dan heb je maar één uitweg en dat is Brobbey”, vindt de Liverpoolp-middenvelder. “Die hield ‘m vast, ik kon onder hem komen en zag Tijjani en dat er superveel ruimte lag. Hij ging diep en ik kon de bal met mijn punt nog net langs de verdediger tikken”, zegt hij over de 1-0 van Tijjani Reijnders.

Gravenberch kijkt ook met trots terug op zijn eigen spel. “Het idee was om mezelf te laten zien. Ik denk dat ik dat wel heb gedaan. Natuurlijk ga ik ook wedstrijden krijgen waarin het minder gaat, maar ik probeer zo consistent mogelijk te blijven”, vertelt de middenvelder die in de vorm van zijn leven lijkt te verkeren.

Hoe kijkt de oud-Ajacied daar zelf naar? “De vorm van mijn leven? Ik heb ook een goede periode gehad bij Ajax. Maar nu zit ik er wel heel lekker in. De bondscoach geeft mij een kans en ik denk dat ik die heb gepakt. Bij Liverpool sta ik iets meer naar achteren, bij Oranje mag ik iets meer naar voren. Maar veel verschil is er niet hoor”, aldus Gravenberch.

Gravenberch is de toekomst van Oranje

  • 100% eens
  • Ik ben nog niet overtuigd
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
3+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
20+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
93+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
66+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
64+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
68+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
56+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
41+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
75+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
144+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
65+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
35+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
13+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
169+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
57+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
199+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
18:30
758+
‘Feyenoord zwaar benadeeld tegen Groningen’
18:25
0+
Slot en Liverpool moeten tragedie verwerken voor duel met Milan
18:17
259+
‘Neymar waarschuwt Brazilianen voor Mbappé-hel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie