Voorspelling Barcelona – Athletic Bilbao: Lewandowski blinkt uit

De zaterdagavond begint met een aantrekkelijk duel op de Spaanse velden: Barcelona ontvangt namelijk Athletic Bilbao. Wedstrijden tussen Barcelona en Athletic Bilbao zijn vaak boeiend om te zien. Op de tweede speeldag van de Spaanse competitie worden de kijkers nu al getrakteerd op dit duel.

Estadio Olimpico Lluis Companys

LaLiga

24 augustus 2024

19:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 augustus 2024 19:25.

Barcelona de favoriet

Barcelona is vanzelfsprekend de favoriet voor deze wedstrijd, vooral in eigen huis. Het is niet verrassend dat de Catalanen thuis al sinds 2001 ongeslagen zijn tegen Bilbao in de competitie. Niet alleen het historische resultaat spreekt in het voordeel van Barcelona, maar ook de prestaties in de eerste speelronde. Athletic Bilbao kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Getafe, terwijl Barcelona in Valencia een sterke tegenstander wist te verslaan met 1-2. De nieuwe trainer Hansi Flick moet bij Barcelona enkele spelers missen vanwege blessures, maar dit bleek geen groot obstakel tegen Valencia. Als de vorm van die wedstrijd wordt doorgetrokken naar het duel tegen Athletic Bilbao, dan zou Barcelona de klus moeten kunnen klaren.

Barcelona – Athletic Bilbao: Barcelona valt aan

Barcelona won met 1-2 van Valencia, mede dankzij een doelpunt uit een strafschop, maar de club creëerde ook voldoende kansen uit eigen spel. Voor het doel waren de spelers nog niet allemaal even scherp. Het feit dat de kansen bij vlagen gemakkelijk werden gecreëerd, geeft Flick echter veel vertrouwen. Tegen Bilbao lijkt dit niet anders te zullen zijn. Bovendien zijn de eerste twee doelmannen van Bilbao geblesseerd, waardoor de sterkste doelman niet onder de lat zal staan bij de Basken.

Meer dan 1,5 doelpunten door Barcelona

Speler om op te letten en wedden: Robert Lewandowski

De aanvallers van Barcelona waren tegen Valencia nog niet scherp, met uitzondering van Robert Lewandowski. De Poolse topspits voldeed aan de verwachtingen en was met twee doelpunten bepalend voor de uitslag. Vlak voor rust en vlak na rust was hij trefzeker, eerst na een assist van Lamine Yamal en later vanaf de strafschopstip.

Robert Lewandowski scoort

Voorspelling Barcelona – Athletic Bilbao

Voor Athletic Bilbao lijkt het nog iets te vroeg om het op te nemen tegen een tegenstander van het kaliber Barcelona. Ernesto Valverde kampt met iets te veel blessures op cruciale posities. Hoewel de spelers van Bilbao vaak een extra energiebron vinden tegen Barcelona, lijkt dit deze keer niet voldoende. Barcelona was, ondanks de eigen blessureproblemen, zeer stabiel tegen Valencia. Een overwinning van de Catalanen wordt bij Unibet gequoteerd met een odd van 1.71.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao? Check dan onze voorbeschouwing op dit duel.