Voorspelling FC Twente – RB Salzburg: Kan Twente verrassen?

FC Twente leed in de eerste wedstrijd tegen Salzburg een 2-1 nederlaag. Dankzij een late treffer van De Tukkers blijft de club uit Enschede echter nog in de race voor de volgende ronde. In eigen huis moet Twente simpelweg winnen van Salzburg om kans te maken op verdere deelname aan de Champions League.

Twente nipt favoriet in eigen huis

Volgens Unibet ontlopen de twee ploegen elkaar nauwelijks. Door het thuisvoordeel wordt Twente momenteel licht als favoriet gezien door de bookmakers. Toch is het opvallend dat Salzburg, na het duel in Oostenrijk, niet de favorietenrol behoudt. De Oostenrijkse club was duidelijk de dominante partij. Hoewel Twente in de counter enkele gevaarlijke momenten creëerde, was Salzburg over de volle negentig minuten de betere ploeg. Beide teams wisten in de eigen competitie te winnen en beide teams kozen ervoor om enkele sleutelspelers rust te geven door met een andere opstelling te spelen.

FC Twente Vs RB Leipzig: Twente moet aanvallen

Zowel FC Twente als RB Salzburg heeft een goed beeld van wat hen te wachten staat tijdens deze beslissende wedstrijd. Twente moet vol in de aanval gaan om kans te maken op de volgende ronde. Met de aanvallende kwaliteiten van de ploeg lijkt dit geen onmogelijke opgave. Sam Lammers en Ricky van Wolfswinkel zijn spitsen die op elk moment het verschil kunnen maken. Twente zal tegen Salzburg dan ook alles op alles zetten.

Meer dan 1,5 doelpunten door FC Twente

Speler om op te letten en wedden: Maurits Kjærgaard

Ook aan de kant van Salzburg lopen gevaarlijke aanvallers rond. De ploeg kan rekenen op Oscar Gloukh en Maurits Kjærgaard. De Deense middenvelder scoorde afgelopen week tweemaal en gaf dit weekend in de competitie twee assists. Kjærgaard verkeert dus in uitstekende vorm en brengt een serieuze dreiging waar de verdediging van Twente scherp op moet letten.

Voorspelling FC Twente – RB Salzburg

In De Grolsch Veste is FC Twente altijd net iets sterker dan in uitwedstrijden. Het thuispubliek wil dolgraag bij de eerste Champions League-wedstrijd in jaren aanwezig zijn om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Dit kan Twente de extra energie geven om Salzburg serieus in de problemen te brengen. Een Nederlandse overwinning binnen negentig minuten levert bij Unibet een odd van 2.55 op.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen FC Twente en RB Salzburg? Check dan onze diepgaande voorbeschouwing op dit duel.