Voorspelling: kan Feyenoord kampioen worden of stelt PSV het feest nog een weekje uit?

Foto: Voorspelling: kan Feyenoord kampioen worden of stelt PSV het feest nog een weekje uit?

Er zijn nog maar drie competitiewedstrijden te spelen in de Eredivisie. Weet Feyenoord dit weekend te winnen van Go Ahead Eagles dan is de Rotterdamse topclub kampioen van Nederland. PSV kan ondertussen de tweede plaats veiligstellen terwijl Ajax moet winnen om de derde plaats te behouden in de Eredivisie. Weten de drie topclubs te winnen dit weekend? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Groningen – Ajax, Feyenoord – Go Ahead Eagles en PSV – Fortuna Sittard.

FC Groningen

Afgelopen speelronde was het dan eindelijk zo ver. FC Groningen wist niet te winnen en is officieel gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Na bijna 25 jaar Eredivisie valt het doek voor de Noorderlingen en moet de club voor minimaal één seizoen terug naar de eerste divisie van Nederland. Het beleid van de club is niet om over naar huis te schrijven en mede daardoor wist de ploeg dit seizoen slechts vier keer te winnen in de Eredivisie.

In de afgelopen 31 wedstrijden wist de Trots van het Noorden slechts achttien punten te pakken in de competitie. De degradatie zat er dus al een tijdje aan te komen in Groningen. In de laatste acht wedstrijden wist de club slechts één keer gelijk te spelen en de overige wedstrijden gingen allemaal verloren. Groningen had vorige speelronde een overwinning nodig om niet te degraderen en in de wedstrijd tegen Go Ahead kwamen de spelers nog op voorsprong, maar uiteindelijk kwam het team uit Deventer nog langszij waardoor Groningen slechts één punt overhield aan deze wedstrijd.

De club onder leiding van John Heitinga wist al twee wedstrijden op rij niet meer te winnen in de Eredivisie. Zo werd er voor de verloren bekerfinale tegen PSV ook in de competitie verloren tegen de Eindhovenaren. Daarnaast speelde Ajax vorige speelronde gelijk (0-0) tegen AZ. Door dit gelijkspel wist PSV weer uit te lopen op de Amsterdammers, waardoor de club nu vijf punten voorstaat in de competitie.

Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt deze voorsprong onoverbrugbaar voor Ajax, hierdoor komt de club volgend seizoen zo goed als zeker niet uit te komen in de Champions League. Ondertussen moet Ajax nog oppassen in de komende duels aangezien AZ ook gevaarlijk dichtbij komt. De Amsterdamse club heeft slechts twee punten meer dan AZ en moet de komende wedstrijden dus eigenlijk winnen om zeker te zijn van de Europa League.

Wedtip FC Groningen – Ajax

Ondanks dat de vorm van Ajax de laatste weken niet uitstekend is, blijft de ploeg natuurlijk de favoriet. FC Groningen is al gedegradeerd en speelt nu alleen nog maar om de eer. De spelers van de ploeg van Heitinga hebben ondertussen nog wel iets om voor te spelen. Eerder dit seizoen won Ajax nog met 6-1 van Groningen en dat kan deze speelronde zo weer gebeuren. Tip: wedden op ‘Ajax wint handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij bet365.

Ajax wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – Go Ahead Eagles

Voor het eerst in zes seizoenen kan Feyenoord weer eens kampioen van Nederland worden. De ploeg heeft met nog drie wedstrijden te spelen een voorsprong van acht punten op PSV. Daardoor is het niet meer de vraag of de Rotterdammers kampioen worden, maar wanneer. Voor de club zou het mooi zijn om aankomende speelronde tegen Go Ahead voor de elfde keer de Eredivisie te winnen. Het is namelijk altijd mooier om in een thuiswedstrijd de schaal te mogen ontvangen en kampioen te worden. Om dit weekend het kampioenschap binnen te halen moet de club drie punten pakken. Bij een gelijkspel of nederlaag kan PSV bij een overwinning het kampioensfeest nog een weekje uitstellen.

Toch lijkt Rotterdam zich klaar te mogen maken voor een feestje. De ploeg moet namelijk winnen, maar doet dat bijna elke wedstrijd dit seizoen. De laatste elf wedstrijden werden gewonnen door het team en de laatste, én enige, nederlaag van dit seizoen dateert al van 18 september, toen er werd verloren van PSV.

In de mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord neemt de club het op tegen Go Ahead Eagles. Het team uit Deventer kan mathematisch gezien nog zestiende worden in de Eredivisie, maar is in de praktijk zeker van nog een jaar op het hoogste niveau van Nederland. Met een elfde plaats gaat het dan ook goed met de Go Ahead. De club heeft zelfs nog zicht op een plekje in de play-offs van de Eredivisie. Wil Go Ahead dat bereiken dan moeten er in de komende duels minimaal vijf punten worden gepakt.

In de afgelopen twee duels wist Go Ahead vier punten te behalen. Zo werd er twee weken geleden met 2-0 van Fortuna Sittard gewonnen en speelde de ploeg afgelopen speelronde met 1-1 gelijk tegen Groningen. Eerder dit seizoen verloor het team uit Deventer met 3-4 van Feyenoord.

Onze voorspelling

Kijkende naar het gehele seizoen en naar de laatste maanden, zou zal het gek zijn om aan de kwaliteiten van Feyenoord te twijfelen. De club is dit seizoen simpelweg de beste van Nederland en kan aankomende zondag de elfde titel in de historie van de club veiligstellen. Het lijkt nu dan echt niet meer fout te kunnen gaan voor de ploeg uit Rotterdam. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Meer dan 3.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.86 bij Circus.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – Fortuna Sittard

Dit weekend kan PSV de felbegeerde tweede plaats zo goed als veilig stellen. Ajax staat vijf punten achter en kan op papier nog voorbij aan de Eindhovenaren, maar de voorsprong van PSV lijkt simpelweg te groot te zijn. De tweede plaats is erg belangrijk. Door tweede te worden in de Nederlandse competitie plaats je jezelf namelijk voor de knock-outfase van de Champions League. In het Miljardenbal kan je als club heel veel geld verdienen en voor PSV is dit de echte goudmijn. Als de Eindhovense ploeg tweede wordt kan Ajax onmogelijk uitkomen in de Champions League volgend seizoen, waardoor het team op financieel vlak in kan lopen op de Amsterdammers.

De afgelopen zes competitieve wedstrijden wist PSV allemaal te winnen. Zo werd Ajax eerst in de Eredivisie verslagen en wist PSV daarna ook in de bekerfinale te winnen van de rivaal. Daarna werd er in een lastig uitduel met 0-1 van Sparta gewonnen. Met de vorm van PSV zit het meer dan goed.

Door de komt van Burak Yilmaz waren de verwachtingen hoog aan het begin van het seizoen bij Fortuna Sittard. Na 31 wedstrijden kan de conclusie worden getrokken dat het geen spectaculair seizoen is geworden voor de ploeg uit het Zuiden. De club staat twaalfde en is zo goed als zeker van de handhaving en kan met een geweldige eindsprint nog in de top acht van Nederland eindigden.

In de afgelopen speelronde werd Vitesse met 2-0 verslagen, maar daarvoor was Fortuna bezig aan een zeer matige reeks. Er werd slechts drie keer gewonnen door het team in de laatste tien wedstrijden in de Eredivisie.

Voorspelling PSV – Fortuna Sittard

PSV steekt in een ongelofelijk goede vorm. Zo werd Ajax in één week tijd tweemaal verslagen en was de ploeg ook te sterk voor Sparta. Met Fortuna treft de club van Ruud van Nistelrooij een op papier mindere tegenstander. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.81 bij Circus.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:43
8+
Penaltykiller Wellenreuther was goed voorbereid: “Moest blind een hoek kiezen”
23:22
22+
Spaanse media: superieur Girona ongelukkig tegen Feyenoord
23:04
10+
Liverpool rekent af met Bologna, Juventus wint met tien man in Leipzig
22:32
95+
‘Houten klaas’ van Feyenoord valt uit de toon: “Vond hem altijd wel goed”
22:07
37+
Priske gelukkig én kritisch na ‘ugly’ zege: “We weten dat het véél beter moet”
21:45
80+
Teleurgestelde Van de Beek: “Je krijgt niet altijd wat je verdient”
21:22
51+
Feyenoord toont karakter: “Trots, we hebben gevochten als leeuwen”
21:02
157+
Feyenoord-fans lopen leeg over ‘zure’ Van Basten: “Troosteloos kneusje”
20:41
69+
Feyenoord wint in Girona na knotsgek duel vol plottwists
20:25
13+
Woensdagavond in de Champions League: Nederlanders treffen elkaar
20:10
150+
Om deze reden reist ook Klaassen met Ajax af naar Praag
19:49
57+
Farioli waarschuwt Ajax: “Wordt een zware opgave”
19:39
131+
‘Per direct teruggezet bij Feyenoord’
19:29
215+
Buitenland: ‘schande bij Girona-Feyenoord’
19:23
17+
Priske licht keuzes toe en spreekt niet van laatste kans Feyenoord
19:11
17+
Goals uit standaardsituaties: Feyenoord maakt achterstand snel goed
18:49
21+
Danjuma moet wennen en start niet tegen Feyenoord: ‘Geen goed teken’
18:27
4+
James Maddison vergelijkt zichzelf met Haaland: ‘Even scherp bij seizoenstart’
18:11
37+
Matthijs de Ligt over stroeve competitiestart: ‘Zie je terug in zelfvertrouwen’
17:58
66+
Jürgen Klopp: ‘Ik ga Julian Nagelsmann niet opvolgen bij Duitsland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie