Voorspelling Manchester City – Manchester United: Nieuwe stunt van Ten Hag?

Foto: Voorspelling Manchester City – Manchester United: Nieuwe stunt van Ten Hag?

Zondagmiddag staat de Community Shield op het programma, waarin Manchester City het opneemt tegen Manchester United. In deze Engelse versie van de supercup treft landskampioen City de FA Cup-winnaar United, waarmee het Engelse voetbalseizoen direct begint met een spraakmakende confrontatie. Deze wedstrijd is tevens een herhaling van de FA Cup-finale, waarin de Manchester Derby ook al op het programma stond.

Bookmakers zien Manchester City als de favoriet

Manchester City geldt als de favoriet voor deze finale, wat gezien de recente resultaten niet verrassend is. Hoewel United de FA Cup-finale met 1-2 wist te winnen, trok City in de drie voorgaande ontmoetingen telkens aan het langste eind. De afgelopen jaren heeft Manchester dan ook steeds meer een blauwe in plaats van een rode kleur gekregen. Daarnaast kampt Manchester United nog steeds met een aanzienlijk blessureprobleem. Spelers als Leny Yoro en Rasmus Højlund zijn vanwege blessures niet inzetbaar en daarnaast zijn er nog vijf à zes andere spelers die waarschijnlijk niet kunnen deelnemen. Hierdoor is Erik ten Hag opnieuw genoodzaakt om niet met zijn sterkste elf aan de aftrap te verschijnen tegen City.

Aardig wat doelpunten zal uni

In de FA Cup-finale vielen drie doelpunten, maar beide teams hadden voldoende kansen om vaker te scoren. In de twee eerdere duels won City met 3-0 en 1-3. De afgelopen maanden zijn de Manchester Derby’s dan ook vaker doelpuntrijke wedstrijden gebleken. In het voorseizoen moesten beide teams bovendien veel tegendoelpunten incasseren, wat suggereert dat de defensies nog niet volledig op elkaar zijn ingespeeld. Dit lijkt voor de Community Shield nog niet opgelost, wat een doelpuntenrijke wedstrijd kan voorspellen. Bij Unibet zijn er genoeg mogelijkheden om in te zetten op het aantal doelpunten.

Meer dan 3.5 doelpunten

Speler om op te letten en wedden: Erling Haaland

Erling Haaland, die niet deelnam aan het EK in tegenstelling tot de meeste van zijn ploeggenoten, keerde eerder terug naar Manchester om zijn trainingen te hervatten dan zijn meeste ploeggenoten. Na een welverdiende vakantie is hij weer hongerig naar doelpunten, wat hij bewees door in de laatste oefenwedstrijd tegen Chelsea een hattrick te scoren.

Voorspelling Manchester City – Manchester United

Hoewel Manchester City als de sterkere ploeg wordt beschouwd, zal United net als in de FA Cup proberen om de verdediging goed te organiseren en te profiteren van de ruimtes die City achterlaat. Als United hun kansen goed uitspeelt, kan het een spannende wedstrijd worden. Een verlenging is dan ook niet ondenkbaar, maar daarvoor moet de wedstrijd eerst in een gelijkspel eindigen. Dit gelijkspel is dan ook onze wedtip, met een odd van 4.75 bij Unibet.

Tip: Lees ook onze diepgaande voorbeschouwing op Manchester City – Manchester United voor extra informatie in aanloop naar dit duel.

Unibet
4.75
Gelijkspel

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:52
34+
‘Prachttransfer lonkt voor Ricardo Pepi’
14:36
192+
Van Hanegem wijst zijn grote Oranje-uitblinker tegen Bosnië aan
14:21
57+
‘Twee transfervrije spelers in Feyenoord-vizier’
14:10
25+
Johan Derksen krijgt boze VI-kijker aan de deur thuis
13:50
63+
Vrouw René van der Gijp is van Instagram af geknikkerd
13:35
2495+
‘Dit is de ware reden van ruzie Weghorst met gebroeders Timber’
13:20
46+
Dijkshoorn vernietigt VI-gast: ‘Met twee zinnen op zijn rug te leggen’
13:04
68+
Hato vol lof: ‘Toen ik bij Ajax 1 kwam was hij mijn mentor’
12:48
52+
Officieel: Feyenoord kaapt Fransman weg bij Lyon
12:33
362+
Driessen ziet twee ‘horzels’ op Oranje-training: “Word je doodziek van”
12:17
67+
‘Dát is de zwakke plek van Oranje, probeerde Van Gaal al te camoufleren’
12:00
318+
Het grote obstakel voor kersvers PSV’er Karsdorp
11:47
27+
Van der Vaart ziet Duitse Mbappé: “Had daar al moeten staan”
11:43
88+
Ajax ‘verpest kinderdroom’: ‘Schan-da-lig’
11:32
61+
Ajax sluit lucratieve sponsordeal
11:16
55+
Hier kijk je Nederland – Duitsland
11:07
2197+
Bizar: ‘Antony terug naar Ajax’
10:59
113+
PSV vreest niet voor ‘bananenschil’: “Niemand over gehoord”
10:44
455+
Derksen walgt van ‘Oranje-engnek’
10:34
247+
‘Groot Van Dijk-nieuws voor Arne Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie