Voorspelling Spanje – Engeland: EK-winst voor Spanje

Foto: Voorspelling Spanje – Engeland: EK-winst voor Spanje

Wordt het de derde Spaanse EK-titel in zestien jaar of gaan de Engelsen eindelijk een EK-finale winnend afsluiten? Deze twee landen zijn na een schifting van een maand nog over en mogen in Berlijn uitvechten wie Europees kampioen wordt. Welke van de twee staat na afloop met de beker in de handen en welke met de tranen in de ogen? Hieronder lees je onze tips om te wedden op de wedstrijd Spanje – Engeland.

Alleen nieuwe klanten. 24 jaar of ouder. Wonend in Nederland. Maximum inzet: 1€.

Bookmakers tippen Spanje

De wedkantoren lijken te wijzen naar een finalezege van Spanje. De odd voor een overwinning is nog steeds een mooie, maar wel een stuk lager dan die voor een Engelse zege. Dat is gezien dit toernooi ook niet zo gek. Spanje maakt vooral in aanvallend opzicht veel indruk, terwijl Engeland door late doelpunten en een strafschoppenreeks struikelend de finale binnenviel. Een finale is altijd een wedstrijd op zich, maar Spanje lijkt de favorietenrol te hebben.

🇪🇸 vs 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿: veel Spaanse doelpuntenmakers

Dani Carvajal, Mikel Merino, Álvaro Morata, Rodri, Ferran Torres, Nico Williams, Lamine Yamal (allemaal één keer), Fabian Ruíz (twee keer) en Dani Olmo (drie keer): Spanje heeft met negen verschillende doelpuntenmakers veel scorend vermogen in de ploeg. Ter vergelijking: namens Engeland kwamen met alleen Bukayo Saka, Ollie Watkins (één keer), Jude Bellingham (twee keer) en Harry Kane (vier keer) veel minder spelers tot scoren. Spanje schiet dan ook gemiddeld meer dan zes keer per wedstrijd op doel, voor Engeland is dit net iets meer dan drie keer gemiddeld.

Spanje schiet vaker dan 4,5 keer op doel

Speler om op te letten en wedden: Dani Olmo

Dani Olmo is niet als een van de sleutelspelers van Spanje aan dit toernooi begonnen, maar de aanvallende middenvelder van RB Leipzig heeft wel een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van de finale. Olmo maakte de vierde tegen Georgië (4-1), opende de score tegen Duitsland (2-1) en tekende voor de winnende tegen Frankrijk (2-1). Drie doelpunten in drie KO-duels: hij is in vorm. En door de blessure van Pedri mag hij ook in de finale uitkijken naar een basisplaats.

Dani Olmo scoort

Voorspelling Spanje – Engeland

Het contrast tussen deze twee landen is enorm. Spanje heeft met aanvallend voetbal twee andere favorieten uitgeschakeld op weg naar de finale, terwijl het voor Engeland vooral de vraag is of de voorraad geluk inmiddels op is. Met de topspelers in de selectie zouden de Engelsen tot veel meer in staat moeten zijn, maar Spanje mag zich toch de favoriet noemen om Europees kampioen 2024 te worden.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen Spanje en Engeland? Check dan onze diepgaande voorbeschouwing op dit duel.

BetMGM
2.63
Spanje wint

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie