“Vorig jaar met PSV gesproken, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan”

Foto: “Vorig jaar met PSV gesproken, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan”

Naast Jeremie Frimpong maakt ook Othniël Raterink enorme indruk als Nederlander bij Bayer Leverkusen. De achttienjarige verdediger annex middenvelder kwam afgelopen zomer over van De Graafschap, al was hij dicht bij een stap naar de Eredivisie.

Othniël Raterink sprak afgelopen zomer met PSV over transfer

Raterink werd bij De Graafschap bestempeld als het grootste talent van de jeugdopleiding. Afgelopen zomer volgde hij voormalig hoofd opleiding van De Graafschap, Jefta Bresser, naar de regerend Bundesliga-kampioen. Raterink speelt zijn wedstrijden voor de Onder-19 van de Duitsers, maar traint wel mee met de hoofdmacht van Xabi Alonso. “Ja, het gaat heel goed”, begint Raterink bij ESPN. Hij staat doordeweeks op een trainingsveld met sterren als Florian Wirtz, Victor Boniface, Granit Xhaka en landgenoot Frimpong. “Dat is een groot verschil met De Graafschap. De kwaliteit is hier gigantisch. Qua conditie en kracht kan ik goed meekomen, maar het tempo ligt natuurlijk wel veel hoger. Gelukkig pas ik mij snel aan.”

Het scheelde niet veel of Raterink had voor een topclub in de Eredivisie gekozen. “Nederlandse topclubs hebben ook wel eens interesse getoond”, vervolgt Raterink. “Vorig jaar was ik nog in gesprek met PSV, maar uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Ik zat goed bij De Graafschap en hoefde niet per se weg. Dat veranderde toen Bayer Leverkusen concreet werd.”

Omdat Bayer Leverkusen geen beloftenploeg heeft en Raterink volgend seizoen te oud is voor de O-19, hebben de Duitsers hem enkel gehuurd van De Graafschap. Er bestaat dus een kans dat hij volgend jaar terugkeert bij zijn jeugdliefde.  “Ik durf niet te zeggen hoe het zal lopen. Ik weet alleen dat ik goed bezig ben. Als ik zo doorga, dan is er ook een kans dat ik bij Leverkusen blijf”, besluit hij.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie