Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Vriends, Lauritsen én Olij weg bij Sparta’

Foto: ‘Vriends, Lauritsen én Olij weg bij Sparta’

Sparta Rotterdam vreest aanvoerder Bart Vriends spoedig kwijt te raken. De centrale verdediger ambieert een buitenlands avontuur en kan daarbij rekenen op de goedkeuring van trainer Jeroen Rijsdijk.

Sparta gunt Bart Vriends buitenlands avontuur

“Het is nog niet definitief waar hij heen gaat, maar dat hij al jarenlang een wens heeft om zijn carrière elders af te sluiten, is zijn goed recht”, vertelt Rijsdijk aan ESPN. “Bart is een waardige aanvoerder geweest afgelopen jaar. Iedereen die hem kent, weet dat hij zo’n stap wilde maken. Voor hem is het mooi, voor ons iets minder.”

Spits Tobias Lauritsen hoopt op zijn beurt op de Spaanse zon. “Dat is mijn droom. Het niveau daar is goed en twee Noorse spitsen doen het goed daar, dus ik denk dat het bij mij ook past.” Doelman Nick Olij kijkt eveneens verder. “We zijn er druk mee bezig en ik verwacht dat er richting het einde van het EK meer los gaat barsten.”

Olij naar AZ?

Olij staat onder meer in de belangstelling van AZ. “Tuurlijk is dat een mooie club en ik heb daar al zes jaar mogen spelen. Maar hoe zich dat verder zal ontwikkelen, weet ik niet. Ik ben op dit moment bij Sparta en ik vind het nog niet passend om hierover na te denken.”

Sparta moet dus mogelijk meerdere sterkhouders vervangen. De naam van Kevin Strootman circuleert, maar die kans is klein. “Het is heel fijn dat Jonathan als ervaren kracht komend jaar ook bij Sparta speelt. Ik heb geen contact gehad met Strootman, maar ik denk niet dat hij komt.”

Gaat dit Sparta hard raken?

  • Ja
  • Nee
792+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie