Waar is Sari van Veenendaal bij de Oranje Leeuwinnen?

Foto: Waar is Sari van Veenendaal bij de Oranje Leeuwinnen?

Sari van Veenendaal was jarenlang een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen. Op het WK Vrouwen van 2023 is ze er echter niet meer bij. De doelverdediger zette ruim een jaar geleden namelijk een punt achter haar loopbaan.

Gestopte loopbaan Van Veenendaal

Maar liefst 91 interlands zette de ervaren doelverdediger achter haar naam. Van Veenendaal vond het op 32-jarige leeftijd, keepend voor PSV, wel mooi geweest. Tijdens het EK-duel met Zweden van een jaar geleden raakte ze geblesseerd en besloot ze definitief een punt te zetten achter haar glansrijke voetballoopbaan.

De beste keeper van de wereld van 2019 had niet langer het plezier, zo vertelde ze aan de NOS. “Ik ben een voetballer omdat ik het heel leuk vind. Ik heb ook altijd contracten van een jaar getekend en gezegd dat als ik het aan het einde van het jaar niet meer leuk zou vinden, ik zou stoppen”, legde Van Veenendaal destijds uit. “Het is bij mij altijd alles of niets geweest.”

De EK-winst in 2017 vindt ze nog altijd het mooiste moment dat ze heeft meegemaakt. “Dat was zoiets bijzonders, hoe we dat als team beleefden en hoe we echt met z’n allen iets hebben neergezet wat een basis was voor de toekomst. Al die kleine meisjes die konden gaan geloven dat ze profvoetballer konden worden. Dat is iets waar ik heel trots op ben. Dat we het onmogelijke hebben waargemaakt.”

Opvolger Van Domselaar

Daphne van Domselaar verving Van Veenendaal in het duel met Zweden en deed dit dermate goed dat ze haar plekje onder de lat van de Oranje Leeuwinnen niet meer afstond. Tijdens het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland is ze opnieuw succesvol: ze kreeg uitsluitend tegen de Verenigde Staten een treffer tegen.

Is Daphne van Domselaar wereldtop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
5110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie