Waarom PSV Ibiza-zuipfestijn verkiest boven fair competitieslot

Foto: Waarom PSV Ibiza-zuipfestijn verkiest boven fair competitieslot

De PSV-selectie raakt na het meer dan terecht behalen van de titel in de Eredivisie maar niet uit gefeest. Deze week zitten de mannen op het zonovergoten partyeiland Ibiza, terwijl de competitie nog gaande is. Waarom kiest de Eindhovense club hiervoor in plaats van de competitie voor alle clubs op een fatsoenlijke en eerlijke manier af te sluiten?

Inside: PSV weet dondersgoed dat niet alle clubs blij zijn met midweekse vakantie, maar denkt nu in eigenbelang

Komend weekend wacht immers nog RKC, dat volop verwikkeld is in de strijd om degradatie. Net zoals Excelsior, dat aan de bel kán trekken bij de KNVB. Al is het maar voor een formeel protest. In Waalwijk en het Rotterdamse Kralingen bibberen ze nog flink over wie er moet aan deelnemen aan de play-offs om de vermaledijde degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te gaan voorkomen. De trainers Henk Fraser en Marinus Dijkhuizen hebben nog behoorlijk wat werk aan de winkel om de koppies van de spelers fris te houden voor het komende cruciale weekend.

Maar toen Fraser afgelopen zondag hoorde dat PSV in aanloop naar Brabantse derby vier dagen feest gaat vieren op Ibiza, kon de oud-Feyenoorder een lach niet onderdrukken. De voormalig verdediger, altijd in voor een stoïcijnse opmerking, zal in zijn hoofd stiekem toch gedacht hebben: ‘Dat dit in het huidige profvoetbal nog mogelijk is, spelers die tijdens de competitie op vakantie gaan’.

Bewuste keuze PSV

De PSV-formatie kiest hier overigens voor omdat er ná de competitie weinig tijd is in verband met het komende EK in Duitsland. Intern weet men natuurlijk welke keuze men heeft gemaakt en welke consequentie dat kan hebben. De keuze van de Eindhovense kampioenen kán van invloed zijn op het verdere competitieverloop. En er kán dus ook sprake gaan zijn van enige vorm van vervalsing.

RKC-keeper Etienne Vaessen liet zich niet geheel verrassend ontvallen dat het feestje van de landskampioen in Spanje “zo lang mogelijk mag duren”. Waarna ook deze goalie ietwat besmuikt moest gniffelen. En zijn collega Michiel Kramer bij de Waalwijkers, die op de ranglijst nu nog op de veilige plek 15 boven nummer 16 Excelsior staan, was het logischerwijs zeker niet oneens met hem: “Ik hoop dat PSV de Ibiza-trip nog een paar dagen doortrekken.”

Vriendendienstje van PSV voor RKC?

En dan zijn er nóg twee dingen die meer neigen van PSV-liefde voor RKC: de hechte vriendschap tussen technisch directeur Mo Allach en PSV-trainer Peter Bosz. En daarnaast is de zoon van Peter Bosz, Sonny, de nieuwe hoofdscout van RKC en speelde algemeen directeur Marcel Brands in het verleden jarenlang als voetballer in Waalwijk.

Moet grote concurrent Excelsior dit zomaar allemaal pikken? Het enige waar de Rotterdammers tegen zouden kúnnen ageren, al is het maar formeel, is de keuze van PSV om de zon op te zoeken terwijl er kort daarna nog in de Eredivisie gevoetbald moet worden. Een standpunt van de KNVB in Zeist hieromtrent zou wel interessant zijn, mede gericht op de toekomst.

Moet KNVB optreden?

Verbieden kan de voetbalbond dit niet, maar enig overleg hierover met de clubs is misschien wel raadzaam, zo klinkt het hier en daar bij verschillende beleidsbepalers. PSV kan met een gerust hart naar Feyenoord wijzen. Zij gingen als landskampioen ook één wedstrijd voor het einde Ibiza opzoeken voor de nodige feestontspanning. Geen haan van clubs en KNVB die er toen naar kraaide.

Kan PSV dit maken?

  • Ja
  • Nee
1295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie