Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”

Foto: Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”

Kenneth Perez vreest voor Brian Brobbey. De Ajax-spits scoort dit seizoen niet alleen bijzonder weinig (één keer), maar begint volgens de voetbalanalist ook nog eens voorspelbaar te worden.

Druk op Brian Brobbey groeit na doelpuntloos optreden

Perez wijst erop dat Brobbey vooral opvalt door het lichaam van zijn tegenstander te gebruiken om de bal bij zich te houden. “Het is een specialisme”, opent de Deen in Dit was het Weekend. “Alleen het moet voor een spits gepaard gaan met een bepaalde doelgerichtheid. Als hij de goals maakt, is het een goede combinatie. Maar als hij de goals niet maakt…”

“Hij zal ook wel loopacties moeten maken. Het is nu heel erg hangen en het karakteristieke slaan op de bal en op de grond”, verzucht Perez. “In de jeugd kon je hem inspelen en scoren. Je ontwikkelt niet de andere dingen die je moet doen als je tegen volwassenen komt te spelen. Tegen Duitsland vond ik hem wel weergaloos. Als je dat niveau aan kunt tikken en zo belangrijk kunt zijn voor het team, dan moet dat de standaard zijn.”

Arbitrage helpt Ajax-spits niet

Brobbey kreeg in Almelo weinig mee van de arbitrage. Kees Kwakman begrijpt dat wel. “Ik snap dat de scheidsrechter ook weleens denkt: ‘Je doet het zelf ook’. Ik vond dat hij twee keer wel een vrije trap verdiende, maar ik vind dat hij daarin iets te veel hetzelfde doet. Hij is ontzettend goed in het vasthouden van de bal en het contact zoeken, maar ik vind dat hij vaker los moet zijn van zijn tegenstander, waardoor hij ook weleens anders aangespeeld kan worden.”

Kwakman vindt Brobbey soms ‘te veel een aanspeelpunt’. “Weghorst denkt af en toe: ‘Laat iemand anders de bal maar even vragen en ik zorg dat ik voor het doel ben’. Het is goed bedoeld en heerlijk spelen met een spits die altijd de bal wil, dan inspelen en doorbewegen, maar misschien moet hij iets meer aan zichzelf denken.”

Moet Brobbey zijn basisplaats inleveren?

  • Ja
  • Nee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie